Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sinappikastike’

Sinappikastike resepti

Ainekset
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl maitoa
1-2 rkl vettä
1 rkl sinappijauhetta tai
2 rkl sinappia
suolaa
valkopippuria
Ohjeet
Sulata voi kattilassa.
Lisää vehnäjauhot ja kiehauta.
Lisää maitoa pienissä erissä, samalla hyvin sekoittaen.
Kiehauta.
Mausta sinapilla ja mausteilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Makkarasalaatti, uppomunat ja sinappikastike

Resepti: Makkarasalaatti, uppomunat ja sinappikastike

Ainekset

  • Makkarasalaatti, uppomunat ja sinappikastike
  • n. 400 g pieniä perunoita
  • n. 10 pientä porkkanaa
  • n. 150 g litteitä papupalkoja
  • n. 150 g sokeriherneitä
  • 100 g pekonia
  • 400 g raakamakkaraa
  • 1 jääsalaatti
  • Uppomunat
  • 1,5 l vettä
  • 0,75 dl etikkaa
  • suolaa
  • 4 munaa
  • Kastike
  • 2 rkl dijoninsinappia
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus cayennenpippuria

  1. Keitä perunat, porkkanat, pavut ja herneet napakan kypsiksi. Ruskista
    silputtu pekoni ja puhdista pannu. Rutista makkaroista pieniä paloja
    työlaudalle ja pyörittele ne soikeiksi palloiksi. Paista ja valuta
    näistäkin ylimääräinen rasva. Lisää pannulle pekonit ja kasvikset ja
    pyörittele salaatti sekaisin. Tee uppomunat. Mausta vesi etikalla ja
    suolalla. Tee veteen pyörre lusikan avulla ja riko veteen munat
    yksitellen. Anna munien kietoutua kasaan 3-4 minuuttia ja nosta munat
    vedestä. Tee kastike. Mittaa kaikki ainekset yhteen kulhoon ja vispaa
    voimakkaasti sekaisin. Pistä kastike pursotinpussiin ja pursota
    salaattiannoksiin. Kokoa makkarasalaatti revityn jääsalaatin päälle.
    Nosta päälle uppomuna ja valuta lisäksi kastiketta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Lämmin sinappikastike

Resepti: Lämmin sinappikastike

Ainekset

  • 8 dl hyvää lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 3 salottisipulia hienonnettuna
  • 2 rkl rikorruja sinapinsiemeniä
  • 1 oksa timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • suolaa
  • maizenaa suurustamiseen

  1. Kuullota sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää kattilaan punaviini,
    sinapinsiemenet, timjami sekä rosmariini. Keitä lientä kasaan kunnes
    noin puolet on haihtunut. Lisää sekoseen lihaliemi ja loput mausteet.
    Keitä jälleen kunnes puolet on haihtunut. Maista ja lisää tarvittaessa
    suolaa ja pippuria. Sekoita maizena pieneen vesitilkkaan ja suurusta
    kastike sillä. Jos haluat varmistua kastikkeen tasaisuudesta voit
    siivilöidä sen tiheän siivilän läpi. Tarjoile esimerkiksi joulukinkun
    kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Sinappikastike

Resepti: Sinappikastike

Ainekset

  • Sinappikastike:
  • 1 dl sinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3-4 rkl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • tillisilppua

  1. Sekoita sinappi, viinietikka ja mausteet, lisää öljy rauhallisesti
    nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää tillisilppu.
    Sinappikastike sopii kylmille silakka- ja silliruoille sekä erilaisiin
    salaatteihin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Antin sinappikastike simpukoille

Resepti: Antin sinappikastike simpukoille

Ainekset

  • 1 dl simpukkalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl kylmää voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ripaus cayennepippuria

  1. Keitä simpukkaliemi ja kerma puoleen. Lisää sinappi, voi ja mausteet.
    Vispaa kuohkeaksi ja tarkista maku. Pidä lämpimänä, mutta älä anna
    kiehua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Maalaissalaatti ja sinappikastike

Resepti: Maalaissalaatti ja sinappikastike

Ainekset

  • 2 paprikaa
  • 200 g vihreitä papuja
  • 4 kananmunaa
  • 300 g perunoita
  • 1 l paistettuja sieniä, esim. kantarelleja
  • 4 kpl mausteisia makkaroita
  • pari nippua erilaisia salaatteja
  • muutamia kirsikkatomaatteja
  • 2 grillattua broilerin rintafileetä
  • 1 nippu kevätsipulia
  • krutonkeja
  • 150 g kotijuustoa
  • Sinappikastikeeseen:
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 tl ketsuppia
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kuivaa, englantilaistyyppistä omenasiideriä

  1. Paahda paprika uunissa tai grillissä niin, että kuoret mustuvat. Nosta
    hieman jäähtynyt, mutta vielä lämmin paprika muovipussiin ja sulje
    pussi. Paprika höyrystyy, ja kuori irtoaa helposti. Irrota palanut
    kuori ja leikkaa paprika siivuiksi. Ryöppää pavut, keitä kananmunat ja
    perunat ja paista sienet. Pilko makkara palasiksi ja paista makkarat.
    Kokoa salaatti kaikista näistä aineksista ja tarjoile sinappikastikkeen
    kanssa. Kastikkeen valmistus: Sekoita kaikki muut aineet paitsi öljy ja
    siideri tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koko
    ajan sekoittaen ja ohenna kastike siiderillä. Tarkista maku.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti
Mainokset
Sivut