Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sisäfilee’

Harissalla maustettu sisäfilee

Resepti: Harissalla maustettu sisäfilee

Ainekset

  • 200 g naudan sisäfileetä per syöjä
  • anna fileen olla kokonaisena
  • 100 g harissa tahnaa (harissa on punaista maustetahnaa, jota löytyy
  • pienissä lasisissa purkeissa)
  • suolaa

  1. Puhdista liha kalvoista. Hiero sen pintaan harissaa ja anna maustua
    huoneenlämmössä pari tuntia. Nosta grilliin ja työnnä lihaan
    paksuimpaan kohtaan sisälämmön mittari. Grillaa varovaisesti ja
    maltillisella lämmöllä kunnes mittarin lämpötila on noin 52 astetta.
    Ohuemmat päät ovat kypsiä aikaisemmin. Nosta liha vielä hetkeksi
    folioon lepäämään ennen tarjoilua. Leikkaa siivuiksi ja mausta suolalla
    vasta pöydässä. Valmistusaika: n. 45 min (sisältää foliossa lepäämisen)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Grillattu naudan sisäfilee ja juurekset

Resepti: Grillattu naudan sisäfilee ja juurekset

Ainekset

  • 800-1000 g naudan sisäfileetä
  • öljyä
  • Dijon-sinappia
  • Parmesan-juustoraastetta
  • Musta ja valkopippuria myllystä
  • tuoretta salviaa
  • Maldon suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni selleri
  • 2 naurista
  • 8 pientä salottisipulia
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl voita

  1. Varaa noin 160 g naudan sisäfileetä henkeä kohden Kuullota kuoritut ja
    haluamasi muotoiset juurekset valurautakasarissa grillin päällä. Lisää
    lihaliemi ja anna hautua puoli kypsiksi. Nostele juurekset lihaliemestä
    ja valuta ne esim. lävikössä. Sivele fileen pinta kevyesti öljyllä ja
    ruskista file grillissä, niin että lihan syyt menevät umpeen. Mausta
    liha suolalla ja pippureilla sekä tuoreella salvialla ja nosta folioon,
    jossa pohjalla on parmesanjuustolla maustetut haudutetut juurekset.
    Käännä folion reunat ja sivut tiukaksi kääröksi, niin ettei lämpö
    karkaa ja anna kypsyä noin 15 minuuttia (jos haluat lihasta kypsempää,
    jatka kypsentämistä muutamia minuutteja halutun tuloksen
    saavuttamiseksi) miedolla lämmöllä grillissä parilan päällä. Anna lihan
    vetäytyä foliossa vielä noin 5 minuuttia ennen paketin avausta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Porsaan sisäfilee voitaikinakuoressa

Resepti: Porsaan sisäfilee voitaikinakuoressa

Ainekset

  • n.800 g porsaan sisäfileetä
  • 1-2 tl hienoa merisuolaa
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua
  • tahna:
  • 150 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 nippu basilikaa
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 150 g pistaaseja rouhittuna
  • voitaikina:
  • tästä määrästä tulee kaksi taikinaa jos fileitä on kaksi)
  • n.10 dl vehnäjauhoa
  • 200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita (ota huoneenlämpöön ainakin
  • 2-3 tuntia ennen leipomista)
  • 4-6 rkl kylmää vettä

  1. Ota voi noin kolme tuntia ennen taikinan tekemistä huoneenlämpöön.
    Valmista voitaikina sekoittamalla jauhot ja voi käsin, ja lisää vähän
    vettä, että taikinasta tulee tasaista. Vaivaa tasaiseksi. Taikina on
    valmis kun se on kiinteää ja ei tartu sormiin. Kääri taikina
    muovikelmuun ja nosta jääkaapiin pariksi tunniksi. Laita tässä vaihessa
    aprikoosit likoamaan pariksi tunniksi myös. Ota liha huoneenlämpöön ja
    putsaa se kalvoista. Hiero lihan pintaan suolaa. Siivilöi ylimääräinen
    vesi aprikooseista ja laita aprikoosit tehosekoittimeen basilikan ja
    piparkakkumausteen kanssa. Pyöritä tahnaksi. Murskaa pistaasit hienoksi
    veitsellä. Kauli taikina n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Tee kaksi levyä
    jos fileitä on kaksi. Säästä taikinaa vähän kuvioihin. Levitä
    aprikoositahnaa voitaikinan päälle ja ripottele päälle
    pistaasirouhetta. Kääri liha ilmakuivattuun kinkkuun ja nosta
    kaulitulle taikinalle aprikoositahnan päälle. Kääri liha tiukasti
    taikinaan ja tee ylimääräisestä taikinasta kuvioita pienellä
    piparimuotilla lihan pinnalle. Liimaa kuviot kananmunalla taikinan
    päälle. Voitele lopuksi vielä koko käärö. Kuumenna uuni 200 asteeseen
    ja kypsennä lihaa kunnes voitaikina on saanut väriä ja vähennä lämpöä
  2. 00 asteeseen. Jatka paistamista kunnes lihan sisälämpö on noin 58
    astetta. Tarjoile hunajajuuresten kanssa. Valmistusaika: 2 h Annos 1456
    Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Kokonainen naudan sisäfilee uunissa, punaviinikastike,

Resepti: Kokonainen naudan sisäfilee uunissa, punaviinikastike,

Ainekset

  • Sisäfilee:
  • 1 kokonainen naudan sisäfilee
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • ruokaöljyä
  • Pikkusipulit:
  • 12-16 pikkusipulia
  • hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Punaviinikastike:
  • 4 dl hyvää lihalientä
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia tai timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 rkl maizenaa
  • nokare voita
  • mustapippuria
  • suolaa
  • Perunagratiini:
  • 1 kg perunoita
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 4-5 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä

  1. Sisäfilee: Hiero lihan pintaan ruokaöljyä ja ruskista se kauttaaltaan
    kuumalla paistinpannulla. Mausta filee hyvin suolalla, mustapippurilla
    ja tuoreella timjamilla. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan
    kohtaan ja paista fileetä 200 asteisessa uunissa kunnes sen sisälämpö
    on 54-56 astetta. Ota filee pois uunista ja kääri se folioon
    vetäytymään. Tässä vaiheessa lihan sisälämpötila vielä nousee muutaman
    asteen, jolloin liha on kypsyysasteeltaan medium. Leikkaa liha
    viipaleiksi ja ripottele leikkuupinnalle sormisuolaa. Pikkusipulit:
    Kuori sipulit ja sekoita niihin kulhossa hunajaa, suolaa ja
    mustapippuria. Laita sipulit lihan kanssa samaan aikaan uuniin
    kypsymään. Punaviinikastike: Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini,
    balsamiviinietikka, yrtit ja valkosipulin kynnet. Kuumenna kiehuvaksi
    ja keitä 15-20 minuuttia hiljaa poreillen. Siivilöi yritit ja
    valkosipulit pois ja kaada kastike takaisin kattilaan. Sekoita maizena
    vesitilkkaan ja suurusta kastike. Tarkista maku ja mausta
    mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Voit halutessasi
    viimeistellä kastikkeen parilla voinokareella. Perunagratiini: Viipaloi
    perunat ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulin kynnet ja sipuli.
    Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä kattilassa ja lisää mukaan perunat.
    Sekoita parikertaa ja kaada kattilaan kerma. Mausta suolalla. Anna
    kerman kiehahtaa niin, että se hieman paksuuntuu. Kaada perunat ja
    kerma kevyesti voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa
    n. 45 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Grillattu kokonainen sisäfilee

Resepti: Grillattu kokonainen sisäfilee

  • 1 naudan sisäfilee
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl punaviiniä
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta rakuunaa
  • tuoretta basilikaa
  • valkosipulia
    1. Sekoita marinadin aineet ja anna lihan marinoitua muutama tunti. Pyyhi
      liiat marinadit pois lihan pinnasta ja paista pannulla tai muurikalla
      fileen pinnat kiinni ja jatka kypsennystä grillissä miedolla lämmöllä
      hyvällä hiilloksella. Jos omistat paistomittarin, ota liha pois
      grillistä kun sisälämpö on 54 astetta. Kääri liha folioon ja anna
      vetäytyä hetki ennen tarjoilua. leikkaa liha viipaleiksi ja ripottele
      pinnoille hieman suolaa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Porsaan sisäfilee tomaatti-oliivikuorrutuksella

    Resepti: Porsaan sisäfilee tomaatti-oliivikuorrutuksella

    Ainekset

    • 600 g kalvoista puhdistettua porsaansisäfileetä
    • 2 kpl kaltattua kuorittua tomaattia
    • 1 dl silputtuja huuhdottuja vihreitä oliiveja
    • 2 rkl silputtua ruohosipulia
    • 1 kpl valkosipulinkynsi
    • 2 rkl maustamatonta majoneesia
    • 2 rkl raastettua parmesanjuustoa
    • 4 rkl Dijon-sinappia
    • mustapippuria

    1. Tee pitkällä terävällä veitsellä viillot ristiin fileen paksusta
      päästä. Laita sinappi pursotinpussilla fileen sisään. Ruskista lihan
      pinta kauniin ruskeaksi pannulla. Sekoita reseptin raaka-aineet
      keskenään ja tarkasta maku. Sivele tahna fileiden päälle ja paista 180
      asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna fileiden vetäytyä hetki
      ennen kuin leikkaat ne viipaleiksi. Käytä paistoliemi kastikkeena.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit