Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sisilialaiset’

Sisilialaiset jauhelihalla ja mozzarellalla täytetyt

Resepti: Sisilialaiset jauhelihalla ja mozzarellalla täytetyt

Ainekset

  • Täyte
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 dl kuivattuja tatteja liotettuina ja hienonnettuina
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 tl savusuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • Riisi
  • 4 dl keitettyä puuroriisiä
  • 1 kananmuna
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 tl sahramia
  • 1/2 tl suolaa
  • Lisäksi
  • 250 g mozzarellajuustoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • n. 1 l kasvisöljyä

  1. Tee jauhelihatäyte. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna
    ilmakuivattu kinkku. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan pinnoitetussa
    pannussa. Lisää sipulit ja kinkku joukkoon. Kaada viini jauhelihan
    joukkoon, ja anna sen haihtua. Sekoita tomaattipyree ja sokeri sekä
    tatit joukkoon. Lisää timjami, persilja, suola ja pippuri, ja siirrä
    täyte sivuun odottamaan.
  2. Valmistele riisi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta
    älä huuhtele. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää kananmuna,
    keltuainen, juusto, sahrami ja suola keitetyn, huoneenlämpöisen riisin
    joukkoon. Sekoita tahmeaksi.
  3. Kuutioi mozzarella. Sekoita suola ja pippuri vehnäjauhoihin pienessä
    kulhossa. Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa. Annostele
    korppujauhot kolmanteen kulhoon.
  4. Muotoile riisistä kostein käsin mandariinin kokoisia palloja. Halkaise
    ne sitten varovasti käsin tai pienellä veitsellä. Tee kumpaankin
    puoliskoon kuoppa peukalolla.
  5. Täytä kuoppa jauhelihamuhennoksella ja muutamalla mozzarellapalalla.
    Sulje riisipallo, ja pyörittele se ensin vehnäjauhoissa, sitten
    kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  6. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista palleroita kasviöljyssä
    muutama kerrallaan 3–4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
    Valuta pyörykät talouspaperin päällä. Kun kaikki pyörykät on paistettu,
    kuumenna ne vielä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tarjoa höyryävän
    kuumina.
  7. Juomasuositus
    Lihatäytteisten, sahramilla maustettujen riisipallojen eli arancinien
    kaveriksi sopii maukas punaviini pyöryköiden kotiseudulta Sisiliasta.
    [8]Inycon Shiraz Viognier, 7,99e , on keskitäyteläinen, notkea ja
    kevyen mausteinen, kuten riisipyörykätkin.
    Ohje: Tiina Rantanen
    Kuva: Juha-Pekka Laakio

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit