Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sitruunalla’

Pääsiäisen täytekakku sitruunalla ja makealla namumoussella resepti

Ainekset
4 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
5 ml leivinjauhetta
5 ml vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl mansikkamehua
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
n.100 g pupujussin kevätrakeita (fazer)
100 g kuivattua mansikkaa
100 g mansikka-valkosuklaata
2 rkl mansikkahilloa
0,5 dl sokeria
1 prk vanilja-tai sitruunarahkaa
kahden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeria
1 prk kuohukermaa
1 kpl sitruunaa
0,5 dl vettä
0,25 dl hyytelösokeria
koristeita: koristelugeeliä, sokerihelmiä,pääsiäisrakeita
Ohjeet
Valmista neljän munan täytekakkupohja
Ota munat huoneenlämpöön jo hyvissäajoin ennen kakun valmistusta.
Munat vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä.
Sekoita n.1tl leivinjauhetta ja 1-2tl vaniljasokeria jauhojen joukkoon.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi
keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita vaahto
tasaiseksi puhtaalla kädellä.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjaan on leikattu
sopiva leivinpaperi ja reunat voideltu, jakorppujauhotettu. Paista 160
asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.1h. Kokeile kypsyys
coktailtikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista vielä hetki.
Nosta uunista, anna jäähtyä noin 5min ja kumoa ritilälle jäähtymään.
Leikkaa jäähdytetty, pyöreä kakkupohja sydämen muotoiseksi paperista
leikatun muotin avulla.
Halkaise pohja kolmeksi palaksi.
Sekoita sitruunamehu ja mansikkamehu keskenään.
Kostuta pohjat mehulla kosteiksi.
Valmista ensimmäinen täyte:
Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon tuorejuusto.
Paloittele pääsiäiskarkit ja kuivatut mansikat pieniksi paloiksi.
Rouhi mansikkavalkosuklaa, jätä joukkoon isohkoja sattumia.
Sekoita mansikat, valkosuklaa, pääsiäiskarkit sekä mansikkahillo
tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kaada seos ensimmäiselle pohjalle, ja aseta päälle toinen kostutettu
pohjapala.
Valmista toinen täyte:
Purista sitruunoiden mehu rahkan joukkoon.
Raasta sitruunoiden kuori ja sekoita seokseen.
Lisää vaniljasokeri, ja mausta maun mukaan sokerilla.
Kaada rahkaseos kostutetun pohjan päälle ja aseta päälle ”kansi”.
Aseta kakku kevyehkön painon(esim. pieni leikkuulauta) alle jääkaappiin
maustumaan.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.
Paloittele kakun pinnalle sitruunaa ja pursota reunoille kerma.
Koristelussa voi käyttää myös pääsiäisen namuja, suklaamunia tai
vastaavia.
Sydänkoristeen teko-ohje:
Kuumenna sitruunamehua, vettä ja kermaa kattilassa.
Lisää höyryävään seokseen hyytelösokeri ja kiehauta.
Anna jäähtyä hetki, ja levitä levyksi tai kaada muottiin.
Jäädytä pakastimessa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Carpaccio sitruunalla ja täytetyt vuohenjuustopaprikat

Resepti: Carpaccio sitruunalla ja täytetyt vuohenjuustopaprikat

Ainekset

  • Carpaccio:
  • 300 g naudan tai härän sisäfileetä
  • kelmua
  • 1 sitruunan mehu
  • sormisuolaa
  • rucolaa
  • parmesanilastuja
  • Täytetyt paprikat:
  • 4 paprikaa
  • 300 g vuohenjuustoa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl hunajaa
  • pippuria
  • suolaa

  1. Carpaccio: Puhdista liha ylimääräisistä kalvoista ja rasvasta. Kääri
    liha tiukasti kelmuun ja pakasta noin 4 tunniksi kunnes liha on
    jähmeää. Leikkaa lihasta ohuita siivuja öljytylle vadille. Purista
    päälle sitruunamehua, silppua rucolaa ja ripottele päälle
    parmesaanilastuja. Tarjoile heti tai anna marinoitua hetki jääkaapissa
    ennen tarjoilua. Täytetyt paprikat: Leikkaa paprikoiden vihreä kanta
    pois. Halkaise paprikat kahtia pituussuunnassa ja puhdista sisältä.
    Nosta paprikan puolikkaat leivinpaperille uunipellille paprikan
    kuoripuoli pellille päin. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita paprikan
    sisään vuohenjuustoa ja sen päälle hieman pinjansiemeniä sekä hunajaa.
    Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10
    minuuttia, jonka jälkeen nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota väri
    juuston pintaan. Tarjoile carpaccion lisukkeena.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Munakoisotapas sitruunalla ja valkosipulilla

Resepti: Munakoisotapas sitruunalla ja valkosipulilla

Ainekset

  • 2 kpl Nuoria, kiinteitä munakoisoja
  • 2 kpl Kokonaisia sitruunoita
  • 1 kpl Lime
  • 5 kpl Valkosipulinkynsiä (tai maun mukaan)
  • 1 dl Vettä
  • 1 dl Valkoviiniä (voi korvata vedellä)
  • 1 dl Oliiviöljyä
  • 1 dl Korianteria silputtuna

  1. . Leikkaa munakoiso noin 1 cm viipaleiksi. Jos käytät isoja
    munakoisoja, niin ripottele viipaleille karkeaa merisuolaa (huom!
    tavallinen jodisuola pilaa ruuan imeytymällä munakoisoon) ja anna
    suolan imeä katkeranmakuista nestettä noin 30 minuuttia. Huuhdo ja
    kuivaa. 2. Paista munakoisoviipaleet reilussa öljyssä molemmin puolin
    ruskeiksi. Anna jäähtyä. 3. Viipaloi valkosipuli. Purista sitruunoista
    ja limestä mehut ja lisää vesi sekä viini. 4. Asettele kulhoon
    kerroksittain munakoisoviipaleita, valkosipulia ja korianterisilppua.
    Suolaa kevyesti ja pippuroi jokainen kerros. Kaada päälle neste ja
    siirrä kylmään maustumaan, mielellään seuraavaan päivään. Olennainen
    osa komppia on pseudofuusiokeittiö, nimittäin munakoisojen maustumista
    pitää seurailla tiuhaan tahtiin maistelemalla niitä paahdettujen
    ruisleipäviipaleiden päällä. Järisyttävän hyvä lisuke myös
    ruisjauhoissa leivitettyjen muikkujen/silakkafileiden kera!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit