Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sitruunaunelma’

Sitruunaunelma resepti

Ainekset
1 kääretorttupohja (ohje lopussa)
3 dl Kermaa
150 g sokeria
3 rkl tomusokeria
4 munaa
6 liivatelehteä (12 grammaa)
2 rkl limoncelloa tai muuta hedelmälikööriä
1 sitruuna
Ohjeet
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kostuta kääretorttupohja
liköörillä, johon olet lisännyt vähän vettä.
2. Jaa valkuaiset keltuaisista tarkasti. Keltuaiset pieneen kattilaan,
valkuaiset isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset ja 50 g sokeria kovaksi
vaahdoksi. Lisää keltuaisiin 1 1/3 dl kermaa ja 100 g sokeria. Kypsytä
keltuaissosetta hellalla miedolla lämmöllä vesihauteessa koko ajan
sekoittaen, kunnes se alkaa kiinteytyä (siihen saattaa menna aikaa).
Lisää tässä vaiheessa sitruunan mehu ja raastettu kuori. Anna olla
hellalla, kunnes sose alkaa taas kiinteytyä (ei siitä ikinä tule tosi
kiinteätä ja on aina silti onnistunut). Lisää puristetut liivatelehdet
ja sekoita. Anna jäähtyä ja sekoita valkuaisvaahtoon.
3. Vuoraa pieni pyöreä lasikulho (n. ½-litrainen) ensin muovikelmulla
ja sitten kääretorttupohjan paloilla. Jätä muutama pala kanneksi. Kaada
sose kulhoon, peitä vielä torttupohjan paloilla ja laita jääkaappiin
ainakin neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
4. Kumoa lautaselle. Vatkaa jäljellä oleva kerma tomusokerin kanssa ja
levitä se kakun päälle. Koristele mielesi mukaan. Itse laitan
viinimarjoja silloin harvoin, kun löydän niitä tuoreina täältä
Roomasta. Voi teitä onnekkaita;)
KÄÄRETORTTUPOHJA:
4 munaa ja desi sokeria vatkataan vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään 3/4
dl vehnäjauhoja ja 3/4 dl perunajauhoja ja 1/2 teelusikallista
leivinjauhetta. Jauhoseos sekoitetaan vaahtoon ja taikina levitetään
pellille leivinpaperin päälle. Paistetaan uunissa 225 asteessa n. 7-10
min.

Kuva galleriasta

kana_perunat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit