Mainokset

Reseptit sanoilla ‘smetana’

smetana silli resepti

Ainekset
4 fileetä (2pkt) matjes silli fileetä
3 keitettyä kananmunaa
maun mukaan silputtua tilliä
1 pieneksi silputtu sipuli
1 purkki smetanaa
2 tl (konjakki) sinappia
Ohjeet
pienennä saksilla tilli ja silli, pienennä munat siivurilla poikittain
ja pituuttain. leikkaa sipuli pieneksi ja sekoita smetanan joukkoon
sinappi. sekoita keskenään ja nauti leivän tai karjalanpiirakan päällä.
tai perunan kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitto

Smetana-pestolohi resepti

Ainekset
1 prk smetanaa
700 g lohta
1 prk Kermaa
0,5-1 prk valmista pestoa
reilusti tuoretta tilliä
1 kpl sitruunaa
suolaa, pippuria
Ohjeet
Hienonna lohi haluamasi laisiksi paloiksi, esimerkiksi pieniksi
kuutioiksi.
Silppua tilli ja sekoita keskenään kerma, smetana, tillit ja pesto.
Käytä vihreätä pestoa makusi mukaan, itse laitoin reilu puoli purkkia.
Purista joukkoon sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Levitä kalapalat uunivuokaan ja kaada päälle smetana-kermaseos.
Ripottele päälle parmesaani ja kypsennä uunissa 200 asteessa n.20
minuuttia/ kunnes kalat ovat kypsiä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Kapris-anjovis smetana

Resepti: Kapris-anjovis smetana

Ainekset

  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • ½ dl kaprista
  • 2 anjovisfileetä
  • ½ dl persiljaa
  • ½ dl raastettua parmesanjuustoa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • mustapippuria myllystä

  1. Silppua persilja, kapris, sekä anjovis ja sekoita kaikki aineet
    keskenään. Tarkista maku. Kastike sopii dippailuun sekä mm. grillatulle
    kalalle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Punajuurimarinoitua lohta ja kylmää smetana-

Resepti: Punajuurimarinoitua lohta ja kylmää smetana-

Ainekset

  • 100 g lohifileetä henkeä kohden
  • 3 kpl raakaa punajuurta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl fenkolia
  • valkopippuria myllystä
  • Maldon-suolaa
  • Kylmä smetana- valkoviinikastike
  • 1 1/2 dl smetanaa
  • 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • pieni hienoksi silputtu salottisipuli
  • 1 tl Dijon- sinappia
  • Maldon-suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • ripaus cayennepippuria

  1. Keitä hyvin harjatut punajuuret kypsiksi, kuori ja soseuta
    tehosekoittimessa tasaiseksi. Jäähdytä sose. Leikkaa lohifileestä
    ohuita siivuja. Pane laakean astian pohjalle kelmu ja levitä sille
    puolet punajuurisoseesta. Sekoita mausteet ja lisää puolet seoksesta
    tasaisesti punajuuren päälle. Peitä ohuella sideharsolla ja lado päälle
    lohisiivut. Ripottele kevyesti suola ja pippuri pinnalle. Peitä
    lohiviipaleet sideharsolla ja levitä päälle loput mausteet ja
    punajuurisose. Peitä vielä kelmulla ja painele kevyesti tiiviiksi. Anna
    maustua ja värjääntyä yön yli jääkaapissa. Poista harsot, soseet ja
    nosta lohiviipaleet kylmän smetanakastikkeen päälle lautaselle. Kylmä
    smetana- valkoviinikastike: Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna
    maustua hetki ennen tarjoilua.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit