Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sorsa’

Pekoniin kääritty sorsa ja juuresgratiini

Resepti: Pekoniin kääritty sorsa ja juuresgratiini

Ainekset

  • 2 sorsaa (yht. n.1,5 kg)
  • suolaa
  • tuoretta timjamia
  • 2 sipulia
  • sitruunamehua
  • 1 pkt pekonia
  • punaviiniä
  • 1-2 rkl maizenaa suurustamiseen
  • juuresgratiini:
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 lanttu
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta rakuunaa ja persiljaa
  • 3-4 dl kermaa

  1. Kuivaa sorsa hyvin sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sisälle suolaa ja
    tuoretta timjamia. Täytä lohkotuilla sipuleilla. Laita sorsa
    uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Lorauta vuoan pohjalle
    punaviiniä. Paista 225 C uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 150
    asteeseen ja jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sivele sorsia paiston
    aikana paistoliemellä. Valmista kastike: Siivilöi liemi, lisää kylmää
    vettä tai punaviiniä ja suurusta maizenalla. Tarkista maku ja mausta
    tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Juuresgratiini: Leikkaa juurekset
    ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki mausteet.
    Lado uunivuokaan, kaada päälle kerma (niin että perunat lähes
    peittyvät) ja kypsennä uunissa 200 C noin tunti.
  2. Juomasuositukset
    [pekonisorsa1.jpg] La Celia Pinot Noir
    Alkon tuotenumero: 459247 | 10,69 €
    [7]Alkon tuotetiedot
    [pekonisorsa2.jpg] Marques de Arienzo Reserva Especial
    Alkon tuotenumero: 005422 | 25,20 €
    [8]Alkon tuotetiedot

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit