Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sorsa/kokkivieras’

Jaakko Sorsa/Kokkivieras 12.12.2002

Resepti: Jaakko Sorsa/Kokkivieras 12.12.2002

  • 600 g Kelta-eväistä, Tuoretta Tonnikalaa
  • Marinadi:
  • 1 dl Soyaa
  • 1 rkl Seesamoljyä
  • Kuorrute:
  • 1 dl Kurpitsan Siemenia, kuivattuna, paahdettuna ja kevyesti
  • hakattuna
  • 50 g Voita
  • Suolaa, Mustapippuria
  • Kurpitsarsotto:
  • 2 dl Arborio (risotto) Riisiä
  • 5 dl Kanalientä
  • 1 kpl Shalottispulia, hienonnettuna
  • 1 dl Kurpitsan lhaa
  • 1 dl Parmesania raastettuna
  • Suolaa, Valkopippuria
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • Mango-Inkivääri Coulis:
  • 1 kpl Kypsa Mango, kuorittuina paloina (TAI Mango Pilttia 1 prk)
  • 1/2 dl Kuivaa valkoviinia
  • 1 kpl Shalottisipulia, hienonnettuna
  • 1 rkl Tuoretta Inkivääriä hienonnettuna
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • (kermaa)
    1. Leikkaa tonnikala syitä vastaan (kuten liha) neljään osaan. Marinoi
      tunti. Paista tonnikalapalat pannulla marinadiöljyssä nopeasti molemmin
      puolin. Laita tonnikalat uunipellille. Sekoita kuorrutteen ainekset
      keskenään ja lisää kuorrute kalan päälle. Laita uuniin 225 asteeseen
      kahdeksi minuutiksi. Kurpitsa Risotto: Kuullota sipulit oliiviöljyssä
      kunnes pehmenevät. Lisää riisi ja kuullota. Lisää kurpitsan liha. Lisää
      kuumennettua kanalientä vähitellen ja sekoita puulastalla varoen
      risottoa. Kun liemi on imeytynyt riisiin lisää taas lientä. Noin 15
      minuutin kuluttua riisi on ”purtavan pehmeää”. Lisää parmesan ja
      sekoita varovasti. Tarkista maku. Mango-Inkivääri Coulis: Kuullota
      sipuli ja inkivääri oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät. Lisää
      valkoviini. Keitä kasaan kunnes jäljellä on 1/4 dl. Lisää mango. Keitä
      miedolla lämmöllä. Soseuta monitoimikoneella. (Lisää loraus kermaa jos
      tahdot.) Resepti: Jaakko Sorsa/Kokkivieras 12.12.200

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipsit
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit