Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sorsanrintaa’

Paistettua sorsanrintaa ja sorsankoipiconfit, muhennettua

Resepti: Paistettua sorsanrintaa ja sorsankoipiconfit, muhennettua

Ainekset

  • 2 kpl kotimaista heinäsorsaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Savoijinkaali:
  • 1/2 kerä savoijinkaalia
  • 30 g ankanmaksaa
  • 4 dl kermaa
  • 20 kpl neulapapuja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Omena:
  • 4 kpl kirpeitä omenoita
  • 1 dl sokeria
  • 15 g voita
  • sitruunan mehua

  1. Irrota sorsista ensin koivet ja sitten rintafileet rintalastan molemmin
    puolin, laita sorsanrangat uunin paahtumaan 200 asteeseen 25 min.
    Poista koivista sääriluut, mausta koivet voimakkaasti suolalla ja
    asettele uunivuokaan. Kun rangat ovat paahtuneet niin kaada pellin
    pohjalle valunut rasva koipien päälle niin että ne melkein peittyvät,
    jos rasva ei riitä niin lisää tilkka vettä. Laita koivet uuniin 150
    asteeseen n. 1,5 tunniksi. Ota sorsan rintoihin nopeasti väri pannussa,
    mausta suolalla ja pippurilla ja paista loppuun uunissa 180 asteessa n.
  2. min. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja keitä nopeasti pehmeäksi
    suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä heti jäävedessä. Leikkaa pavut
    n. 4 cm pätkiksi ja sitten vielä pituussuuntaan halki, keitä myös ne
    nopeasti suolavedessä ja jäähdytä jäävedessä. Laita kerma kattilaan ja
    murenna ankanmaksa joukkoon, keitä hiljalleen niin kauan että maksa on
    sulanut kermaan ja siivilöi. Laita kerma paistinpannuun ja keitä hetki
    kasaan, lisää kaali ja pavut ja keitä kunnes muhennos on halutun
    paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja poista siemenkodat
    omenoista, paloittele peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Paahda sokeri
    tasapohjaisessa kattilassa tummanruskeaksi, varo kuitenkin polttamasta
    sitä. Lisää omenanpalat sokerin joukkoon ja paahda hetki, lisää sitten
    voi pieninä paloina ja sen jälkeen sitruunan mehu. Hauduta hetki niin
    että omenat vähän pehmenevät. Annoksen kokoaminen: Nostele
    kaalimuhennos lautasen keskelle ja omenakuutiot sen viereen. Leikkaa
    sorsanfile viistosti puoliksi ja asettele muhennoksen vierelle ja
    confitkoipi vielä pystyyn fileiden viereen.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Rose paistettua sorsanrintaa ja perunakakkua,

Resepti: Rose paistettua sorsanrintaa ja perunakakkua,

  • 6 kpl sorsan rintafilettä
  • 2 kpl Granny Smith omenaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 150 g voita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl sorsan lientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Perunakakku:
  • 6 kpl isoa Rosamunda-perunaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottia
  • 100 g voita
  • 1/2 dl kermaa
  • 6 kpl kananmunankeltuaista
  • 1 kpl butternut kurpitsaa
  • 10 kpl valkosipulin kynsiä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • valkopippuria
    1. Suikaloi omenat, shalottisipulit ja hienonna timjami. Freesaa voissa ja
      hauduta valkoviinissä hetki. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Ruskista sorsanrinnat pannulla, ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
      Nosta rinnat uunivuoalle ja nostele omena-sipuliseosta rintojen päälle.
      Kypsennä uunissa 140 asteessa noin 20 minuuttia. Perunakakku: Keitä
      perunat kypsäksi ja valuta vesi huolellisesti pois. Paseeraa perunat
      siivilän läpi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon sulatettu voi,
      keltuaiset ja kuohukerma. Mausta. Levitä pöydälle n. 20 x 40 cm pala
      foliota ja sen päälle kelmu. Asettele perunaseos kelmulle ja rullaa
      pyöreäksi noin 4 cm halkaisijaltaan. Sulje kelmu päistä tiiviillä
      solmuilla. Kypsennä rulla uunissa kuumassa vesihauteessa noin 40
      minuuttia 95 asteessa. Paahdettu valkosipulikurpitsa: Halkaise kurpitsa
      ja poista siemenet. Lohko noin 2 cm leveiksi lohkoiksi. Asettele lohkot
      uunipellille. Kuori valkosipulin kynnet ja pyörittele oliiviöljyssä,
      sivele öljy ja valkosipuli kurpitsalohkojen päälle. Paahda uunissa 160
      asteessa noin 20 minuuttia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit