Mainokset

Reseptit sanoilla ‘sorsapata’

Sorsapata

Resepti: Sorsapata

  • 2 patavalmista sorsaa
  • suolaa
  • 100 g kirkastettua voita
  • 2 porkkanaa
  • 150 g palsternakkaa
  • 200 g lanttua
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • n. 2 l lihalientä
  • 2 appelsiinin mehu
    1. Varaa puolikas sorsaa syöjää kohti. Sulata sorsat. Hiero suolaa sorsien
      pintaan ja sisään. Sulata voi ja erottele kirkas osa erikseen. Ruskista
      sorsat pannulla kauttaaltaan kirkastetussa voissa. Pilko juurekset ja
      nosta ne sorsien kanssa pataan. Kaada lihaliemi päälle. Purista
      appelsiineista mehu pataan. Anna padan muhia 170 asteisessa uunnissa
      noin 1,5 tuntia. Halkaise lintu saksilla kahtia rintalastan kohdalta.
      Poista rintalasta, selkä ranka, reisi- ja siipiluut. Tarjoile filee
      pääruokana ja revi muista osista liha irti, ja tarjoile sitä alkupalana
      saaristolaisleivän kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala

    Sorsapata ja suklaatartaletti

    Resepti: Sorsapata ja suklaatartaletti

    Ainekset

    • Sorsapata:
    • 1 iso sorsa (n. 1 kg painoinen) tai kaksi pientä sorsaa putsattuna
    • ja sidottuna
    • voita paistamiseen
    • 1 appelsiini
    • suolaa
    • 6 perunaa
    • 6 salottisipulia
    • 2 porkkanaa
    • 1 palsternakka
    • 4 pientä kotimaista omenaa
    • 3-4 l kanalientä
    • 2 laakerinlehteä
    • kokonaisia mustapippureita
    • 2 oksaa timjamia
    • tarjolle paistettuja perunoita ja salaattia
    • Suklaatartaletti:
    • 1 pkt suklaa cookie-taikinaa eli 2 15 cm x 7 cm kokoista levyä
    • karamellitäyte:
    • 5 dl sokeria
    • 1,25 dl kermaa
    • 120 g voita
    • 2 rkl creme fraichea
    • kuorrutus:
    • 0,5 dl kermaa
    • 100 g tummaa suklaata

    1. Omenainen sorsapata: Ruskista sidottu sorsa pannulla ruskeaksi. Hiero
      sorsan pintaan suolaa ja appelsiinin mehua tai kuorta. Paloittele
      juurekset ja paista niitä hetki voissa padassa. Nosta pataan myös
      halkaisut omenat. Nosta sorsa juuresten päälle vatsapuoli ylöspäin ja
      lisää kanalientä n. 1,5-3 l. Nosta joukkoon myös pari mustapippuria,
      laakerinlehdet, timjami ja appelsiinin mehu. Anna hautua 170 asteessa
      n. 1,5 h. Kokeile kypsyyttä pistämällä veitsi reisilihaan, kun tihkuva
      neste on kirkasta niin liha on kypsää. Suklaatartaletti: Painele
      sulanut taikina leivosvuokiin. Kaada leivosvuokiin herneitä tai riisiä
      tms. painavaa painoksi ja paista leivospohjat 180 asteessa noin 10 min.
      Jäähdytä, poista painot ja poista vuoat. Valmista täyte: Kuumenna
      kerma. Kuumenna sokeri kattilassa tai pannulla ja sekoita koko ajan
      kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä ja lisää
      kuuma kerma. Seos kuohahtaa voimakkaasti, joten nosta se hetkeksi pois
      levyltä ja jatka sekoittamista. Anna jäähtyä hieman. Lisää creme
      fraiche ja voi ja sekoita tasaiseksi. Valmista suklaakuorrutus.
      Kiehauta kerma ja lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita kiiltäväksi
      massaksi. Annostele karamellitäytettä vuokiin ja kuorrutta suklaalla.
      Nosta tartaletit jääkaapiin pariksi tunniksi, näin karamellimassa
      jähmettyy hieman, eikä valu ulos leivoksesta. (Resepti mukaeltu
      kirjasta Moderni Tapas)

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat
    Mainokset
    Sivut