Mainokset

Reseptit sanoilla ‘spelttihelmistä’

Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

Resepti: Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

Ainekset

  • 8 pientä kalafileetä tai 4 puoliksi leikattua suurempaa fileetä
  • ahventa, kuhaa tai siikaa
  • suolaa
  • täyte:
  • 200 g pinaattia tai mangoldia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • loraus öljyä
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • kastikkeeksi:
  • 1 sitruunan mehu
  • loraus valkoviiniä
  • ripaus suolaa
  • Spelttihelmirisotto:
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 3 rkl öljyä
  • 3 dl spelttihelmiä
  • n. 1 l kasvislientä
  • ripaus chiliä
  • muutama oksa hienonnettua timjamia
  • 1 kourallinen persiljaa

  1. Valmista risotto ensin. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota niitä
    hetki öljyssä ja lisää pannulle spelttihelmet. Kuullota hetken aikaa.
    Lisää kasvislientä pikku hiljaa ja sekoittele välillä. Kun helmet ovat
    kypsiä, lisää joukkoon chili ja hienonnetut yrtit. Anna seistä kannen
    alla kunnes kala on valmista. Suolaa kalapalat kevyesti. Hienonna
    mangoldi tai pinaatti sekä valkosipuli. Kuullota niitä pienessä
    määrässä öljyä pannulla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja
    raastetulla sitruunankuorella. Lusikoi paistosta neljän kalafileen
    päälle ja nosta toinen puoli fileestä paistoksen päälle. Kuumenna
    pannulla vähän voita ja öljyä. Paista kalat molemmilta puolilta. Aivan
    lopuksi purista paistuneiden kalojen päälle sitruunamehua ja lorauta
    joukkoon valkoviiniä. Tarjoile yrttisen spelttirisoton kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit