Mainokset

Reseptit sanoilla ‘suklaa’

Suklaa-vadelmaunelma resepti

Ainekset
250 g pakastettuja vadelmia
3 munaa
½ dl sokeria
25 g vehnäjauhoja
120 g tummaa suklaata
80 g voita
hiven suolaa
Ohjeet
1, Kiehauta ruokalusikallinen sokeria ja 3/4 vadelmista. Sekoita ja
siivilöi pois vadelmien siemenet. Laita sivuun odottamaan.
2. Erottele keltuaiset ja ota valkuaiset talteen. Vatkaa keltuaiset ja
sokeri kuohkeaksi, lisää vehnäjauhot ja sekoita varovasti.
3. Sulata voi ja suklaa ja sekoita taikinaan.
4. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi ja lisää hellästi
nostellen taikinaan.
5. Voitele viisi uunin kestävää pientä annoskulhoa ja kaada niihin
puoleen väliin taikinaa. Laita keskelle vadelmia ja peitä taikinalla.
Huom! Jätä tilaa kohoamiselle!
6. Paista 180-asteisessa uunissa n. 8-11 minuuttia uunin tehosta
riippuen. Unelman on jäätävä keskeltä pehmeäksi. Nautitaan
vadelmakastikkeen kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Suklaa aprikoosileivokset resepti

Ainekset
POHJA:
3 kanamunaa
1½ dl sokeria
n.2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
n.2 dl aprikoosimarmelaadia
kuorrute:
75 g tummaa suklaata
10 g voita
½ dl kuohukermaa
Koristeluun:
hedelmiä tai marjoja
Ohjeet
Pohja:Laita uuni 200asteeseen.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi.Sekoita leivinjauhe jauhoihin,siivilöi seos vaahtoon ja
sekoita tasaiseksi.Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle
uunipellille(mitat n.30 kertaa40cm).Paista pohja uunin keskiosassa noin
5 minuttia.Ripotele pinnalle sokeria ja kumoa pohja voi-tai
leivinpaperin päälle.Kun pohja on jäähtynyt,leikaa se 12 yhteen suureen
osaan.Levitä aprikoosimarmelaadia joka toiselle palalle ja pane
marmelaadittomat palat niiden päälle.Levitä päälle ohut kerros
marmelaadia.Kuorrut:Paloittele suklaa ja sulata se voin ja kerman
kanssa kattilassa miedolla lämmöllä.Sekoita tasaiseksi.Anna kuoruteen
jäähtyä hieman ja levitä leivosten päälle. Koristele hedelmillä tai
marioilla.Ja voi mikä ihanuus!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Suklaa-mantelinokareet resepti

Ainekset
POHJA:
100 g mantelilastuja
1½ dl sokeria
1-2 munanvalkuaista
Täyte:
100 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria
1 munankeltuainen
2 tl vaniliinisokeria
2-3 tl kaakaojauhetta
kuorrute:
125 g tumaa suklaata tai kuorrutsuklaata
Ohjeet
Pohja:Laita uuni 175 asteeseen.Sekoita mantelilastut ja sokeri.Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto
manteliseokseen.Ota noin 30 nokaretta taikinaseosta ja muotoile niistä
pyöreitä kakkusia pellille leivinpaperin päälle.Paista uunin
keskiosassa noin 10 minuttia.Anna jäähtyä ritilällä.Täyte:Sekoita
voi,tomusokeri,keltuainen,vanilijasokeri ja kaakaojauho tasaiseksi
tahnaksi.Muotoile täyteestä kakkusien pohjapuolelle suipot hatut.Anna
pikkuleipien vetäytyä jääkapissa hetken ja pane ne pakastimeen.Sulata
suklaa.Kasta pikkuleivät siihen nopeasti siten,että täyte peityy
kokonaan.Säilytä pikkuleipiä jääkapissa tarjoiluun asti.Huom!Kun käytät
täytteessä kaakaojauheen sijasta saman verran pikakahvijauhetta,saat
kahvinmakuisia pikkuleipiä.Kun kasta pikkuleipiä suklaaseen,toimi
nopeasti,jottei täyte ei sula.Kasta pikkuleivät suklaaseen nopealla
kiertolikkellä ja valuta ylimääräinen suklaa pois.Ja sitten vain
nauttimaan!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Muffini, muffinssi suklaa (minun paras muffini ohje) resepti

Ainekset
2 dl kaakaojauhetta sokeroimaton
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kukkura leivinjauhetta
1,25 dl kiehuva vesi tai kuumaa kahvia
200 g voita sulatettuna tai öljyä!!
2 kpl munaa
3 dl sokeria
3,3 dl vehnäjauhoa
1 mm suolaa
1,25 dl suklaa muruja jos haluaa
1,25 dl saksanpähkinää jos haluaa
Kuorrutus:
Tee ensin maitoseos
1,25 dl maitoa
2,5 rkl vehnäjauhoa
Sitten
80 g kookosrasvaa OTA LÄMPIMÄÄN AJOISSA
80 g voita
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Jos teet kuorrutuksen. Ota kookosrasva ajoissa lämpenemään. Jos kiire
leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Näin se pehmenee nopeasti. Pehmeä on
parempi kuin sulatettu.
Tein teflon muffinivuokassa. Voitelin vuokan KAKUT IRTI VUOKISTA
öljyllä. Silloin voi huoletta täyttää piripintaan taikinalla.
Paistoaika riippuu kuinka isoja vuokia käytät. Minulla oli siis
piripintaan täytetty ja paistoin 30min. Siten tuli 8 isoa muffinia.
Tein taikinan suoraan mehukannuun niin oli helpompi kaataa ja kauhoa
vuokiin. Ei tarvitse kuorruttaa mutta jos haluat kuorruta.
Puukapusta on tässä hyvä. Sekoita kaakaojauho ja leivinjauho ja
vaniljaokeri keskenään. Lisää kuuma kahvi. sekoita tasaiseksi. Lisää
sula voi ja sekoita. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri ja
sekoita. Sekoita suola hyvin jauhoihin ja lisää jauhot ja sekoita.
Lisää lopuksi suklaanpalat ja pähkinät.
Laita voideltuihin muffinivuokiin taikinaa. Paras olisi oikea
muffinipelti silikoninen tai teflon.
Paista 175 30 min. Paistoaika siis riippuu muffinin koosta!!!
Kuorrutus:
Sekoita kylmään maitoon jauhot ja lämmitä pienessä kattilassa, pienellä
lämmöllä. Kunnes seos paksuuntuu. noin 5min. Vie jäähtymään
Sulata mikrossa kookosrasva ellei se ole pehmeää. Ja kaada voin päälle.
Rasvat tulisi saada vatkattavaan muotoon eli pehmeäksi.
Vatkaa rasvat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt maitojauho ”kiisseli” Ja vatkaa vielä 10 minuuttia!!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Suklaa cookiet resepti

Ainekset
150 g Voita (huoneenlämpöisenä)
1.5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
4.5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
Ohjeet
Pilko suklaa murusiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokerit keskenään.
Lisää munat samalla vatkaten.
Lisää seokseen kuivat aineet ja suklaamuru ja sekoita taikina
tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta palleroita leivinpaperille ja taputtele keksin
muotoon.
Paista uunissa 175 asteessa n. 15-17 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lampaankylki

Suklaa Mansikat resepti

Ainekset
mansikoita
suklaata
tilkka kermaa
viinirypäleitä
Ohjeet
Lämmitä mikrossa ihan pieni (n. rkl) tilkka kermaa, sulata suklaa
paloja joukkoon, lämmitä muutama sekuntti kerrallaan, jotta suklaa
sulaa. Aikaa menee n. ½ minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Lisää tipottain
kermaa jos tarvis. Jos tarjoiluastiaa tarvii siirrellä, kannattaa
mansikan pohja leikata tasaiseksi. Kasta jääkaappikylmät mansikat
hiukan jäähtyneeseen suklaaseen. Koita saada ne pysymään pystyssä.
Lisää hyvin pestyjä viinirypäleitä ”pediksi”. Ensimmäinen annos
nautitaan hartaudella oman kullan kanssa, seuraavan satsin voi tarjota
vieraille, jos malttaa….
Suklaasta tulee pehmeä kuorrutus, jos haluat kovan, sulata suklaa ilman
kermaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

suklaa kakku resepti

Ainekset
POHJA:
2 dl sokeria
4 munaa
200 g voita tai margariinia
170 g taloussuklaata
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
kirsikkahilloa tai jotain muuta joka sopii suklaan kanssa
kuorrutus:
1 dl punssia
kuorrutus:
200 g taloussuklaata
50 g voita tai margariinia
Ohjeet
* Pohja: Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa.Sekoita kuivat aineet
keskenään.Vaahdota munat ja sokeri,lisää kuivat aineet
vaahtoon.Lisää suklaa -rasvaseos ja sekoita varovasti taikina
tasaiseksi.Kaada taikina voideltuun,korppujauhotettuun vuokaan ja
kypsennä 175 asteessa noin 1h.Halkaise jäähtynyt pohja,kostuta
punssilla.Pane kakun väliin kirsikka tai jotain muuta hilloa. Tee
kuorrutus: sulata suklaa vesihauteessa.Lisää voi suklaaseen pieninä
nokareina.Levitä seos kakun päälle ja reunoille.Tarjoa kermavaahdon
kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Suklaa aprikoosileivokset resepti

Ainekset
POHJA:
3 kanamunaa
1½ dl sokeria
n.2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
n.2 dl aprikoosimarmelaadia
kuorrute:
75 g tummaa suklaata
10 g voita
½ dl kuohukermaa
Koristeluun:
hedelmiä tai marjoja
Ohjeet
Pohja:Laita uuni 200asteeseen.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi.Sekoita leivinjauhe jauhoihin,siivilöi seos vaahtoon ja
sekoita tasaiseksi.Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle
uunipellille(mitat n.30 kertaa40cm).Paista pohja uunin keskiosassa noin
5 minuttia.Ripotele pinnalle sokeria ja kumoa pohja voi-tai
leivinpaperin päälle.Kun pohja on jäähtynyt,leikaa se 12 yhteen suureen
osaan.Levitä aprikoosimarmelaadia joka toiselle palalle ja pane
marmelaadittomat palat niiden päälle.Levitä päälle ohut kerros
marmelaadia.Kuorrut:Paloittele suklaa ja sulata se voin ja kerman
kanssa kattilassa miedolla lämmöllä.Sekoita tasaiseksi.Anna kuoruteen
jäähtyä hieman ja levitä leivosten päälle. Koristele hedelmillä tai
marioilla.Ja voi mikä ihanuus!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Suklaa-marjamousse kakku resepti

Ainekset
pohja
2 kpl kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 rkl kaakaoata
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
kostutus
1 dl laimentamatonta mustaherukka mehua
Marjamousse
3 kpl liivatelehteä
250 g mansikka,vadelma,mustaherukka pakastemarjoja
1 dl sokeria
2 dl Kermaa
3 rkl laimentamatonta mustaherukkamehua
suklaamousse
2 kpl liivatelehteä
150 g tummaa suklaata
2 dl Kermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
3 rkl kahvikonjakki likööriä
Ohjeet
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele paperi ja vuoan
reunat. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää varovasti sekoittaen muna-sokerivaahdon joukkoon. Paista 175
asteessa n.15 min. Anna jäähtyä ja kostuta
mustaherukkamehulla..[br]Laita mousseja varten liivatelehdet likoamaan
kylmään veteen. [br]Sulata suklaa.[br]Soseuta sulaneet marjat ja
sokeri.[br]Vatkaa kaikki 4 dl kermaa kerralla ja jaa tasan suklaan ja
marjasoseen sekaan. Sekoita mousset tasaiseksi.[br]Lisää suklaamousseen
sokeri ja vaniliinisokeri.[br]Kuumenna mustaherukkamehua ja liota
siihen 3 kpl liivatelehtiä. Lisää liemi ohuena nauhana marjamoussen
sekaan kokoajan sekoittaen.[br]Kuumenna kahvikonjakki likööri ja liota
siihen 2 kpl liivatelehtiä. Lisää liemi suklaamoussen sekaan ohuena
nauhana kokoajan sekoittaen.[br]Lusikoi mousset vuorotellen kakkupohjan
päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia,
mielellään yön yli.[br]Koristele esim. suklaarouheella.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juusto

Herkullinen suklaa resepti

Ainekset
175 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
1-2 dl sokeria
250 g murskattuja keksejä
1 suklaalevy
Ohjeet
1. Sulata margariini ja lisää kaakaojauhe, sokeri ja keksinmurut.
sekoita hyvin
3. Vuoraa vuoka foliolla ja kaada taikina vuokaan.
4. Painele kauhalla tiiviiksi
5. Pistä jääkaappiin n. 2h
6. Sulata suklaa
7. Kaada sula suklaa piiraan päälle ja levitä.
KUORRUTUS
1. Valuta kattilaan n. 2cm vettä. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi.
Paloittele suklaa, pistä palat kulhoon ja laske se kattilaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vihreat_pavut
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit