Mainokset

Reseptit sanoilla ‘suklaakakku’

Jouluinen suklaakakku resepti

Ainekset
400 g rahkaa
200 g tummaa suklaata
4 liivatelehteä
0,5 dl Kahvia
4 dl vispikermaa
pohjaksi kääretorttupohja
koristeeksi vispikermaa ja kirsikoita
Ohjeet
liivatteet kylmään veteen. sekoita sulatettu suklaa maitorahkan
joukkoon ja kuumenna kahvi. lisää liivatteet kahvin joukkoon ja sekoita
ohuena naruna suklaarahkan sekaan. vaahdota kerma ja lisää nostellen
sekaan. valmista käärretorttupohja ja anna hyytyä väh. 4h. koristele
kermapursotuksilla ja kirsikoilla!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Kladdkaka, helppo suklaakakku resepti

Ainekset
150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
3 munaa
2 rkl vahvaa kahvia
100 g Vaahtokarkkeja
Ohjeet
Sulata voi tilavassa kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää muut aineet
lukuunottamatta vaahtokarkkeja.
Voitele irtopohjavuoka, halk. 24 cm. Kaada taikina vuokaan, painele
vaahtokarkit suklaataikinaan. Isot vaahtokarkit voit halutessasi pieniä
saksilla.
Paista kakkua 175 asteessa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä
tahmaiseksi.
Paranee vanhetessaan jos ehtii vanheta. Eli voi laittaa jääkaappiin
päiväksi pariksi. Myös sopiva pakastaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Mehevä suklaakakku resepti

Ainekset
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl Kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1,25 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 dl kiehuvaa vettä
Ohjeet
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää sokeri, öljy, maito. Sekoita hyvin.
3. Lisää kiehuva vesi. Sekoita.
4. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Myös joku
laakea vuoka käy.
5. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkele_lihat

Köyhän suklaakakku resepti

Ainekset
pohja
150 g keksimuruja
50 g voita
päällys
5 dl maitoa
0,75-1 dl perunajauhoa
0,5 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle valkosuklaarouhetta
Ohjeet
Murskaa pikkuleivät ja lisää sulatettu rasva. Sekoita keskenään ja
painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään kovettumaan.
Sekoita kiisseliaineet kylmänä ja kiehauta. Lisää pohjan päälle. Anna
kiisselin hieman jäähtyä ja lisää suklaarouhe. Ja kylmään jähmettymään.
*vink* Jos et laita suklaarouhetta päälle, kannattaa lisätä kiisselin
sokerin määrää, ei ole kauhean makea.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Suklaakakku resepti

Ainekset
POHJA:
185 g wilhelmiina-pikkuleipiä
50 g voita
Täyte:
1 levy taloussuklaata
1/2 dl sokeria
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
3 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa, kuumaa kahvia
4 dl vaahtoutuvaa kinuskikermaa
Ohjeet
Murskaa pikkuleivät ja sulata voi! Sekoita keksimurut ja sulatettu voi
keskenään! Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala.
Aseta se vuokaan ja levitä päälle muruseos! Sulata paloiteltu suklaa
mikrossa tai liedellä vesihauteessa! Sekoita suklaasula ja sokeri
tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä
vedessä noin 5 min. Purista kuiviksi ja liota kiehuvan kuumaan kahviin.
Yhdistä liivateseos tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää viimeisenä
vaahdotettu kinuskikerma. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta ja peitä
foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 h tai yön yli. Irrota
kakku vuoasta ja laita tarjolle. Koristele esim. kinuskikermavaahdolla
ja pekaanipähkinöillä.
Vinkki!!! Voit korvata kinuskikermavaahdon myös tavallisella
kuohukermalla. Lisää tällöin sokerin määrää 1/3 dl:llä!
* Voit halutessasi pakastaa kakun. Sulata se hitaasti jääkaapissa ja
koristele vasta ennen tarjoilua!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Suklaakakku (serkultani) resepti

Ainekset
2 kananmunaa ja 3 dl sokeria
2 rkl kaakaota ja 1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
3/4 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
150 g Voita (sulana)
Kuorrutus:
2 dl sokeria , ½ dl kaakaota , ½ dl maitoa
1 rkl voita ja 1 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää jauhot , johon olet laittanut leivinjauheen ja kaakaon. Sulata
voi ja lisää siihen vesi ja maito ja lisää ne lopuksi munavaahtoon.
Kypsennä 175 asteessa n:40 min.
Kuorrutus:Kuumenna kaikki kuorrutusaineet kattilassa niin että se
poreilee Ota pois levyltä.Anna vähän läähtyä . Laita väliin ja päälle.
Korista suklaapaloilla ja keskelle kookoshiutaleilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Aprikoosi-suklaakakku resepti

Ainekset
175 g margariinia
1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 dl vahvaa kahvia
2 dl sokeria
2 munaa
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
tomusokeria
Ohjeet
1. Sulata margariini isossa kattilassa. Vatkaa kaakaojauhe, kahvi ja
sokeri joukkoon. Anna seoksen jäähtyä.
2. Vatkaa munat. Sekoita suklaaseokseen munat, vaniljasokeri ja
vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivijauhe.
3. Kaada taikina irtoreunaiseen vuokaan. Paista kakkua uunin
keskiosassa 20 min 175-asteessa.
4. Koristele tomusokerilla, aprikoosinpuolikkailla ja viinirypäleillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

ITALIALAINEN SUKLAAKAKKU resepti

Ainekset
4 kpl munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia
200 g tummaa suklaata(talous)
Ohjeet
-sulata margariini ja suklaa vesihauteessa,anna jäähtyä.
-sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe.
-vatkaa munat ja sokeri,lisää voi-suklaaseos,lopuksi vehnäjauhot.
-voitele hyvin 2 litran vuoka,kaada taikina vuokaan.
-paista 175c/n.25min.
-anna jäähtyä hieman,sirottele pinnalle tomusokeria.
(kakun on tarkoitus jäädä hieman kosteaksi)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Omena-suklaakakku resepti

Ainekset
suklaakakkupohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
80 g hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata
50 g voita
___________________
sokerikakkupohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
____________________
5 dl omenasosetta
____________________
omenamousse:
6 liivatetta
3 dl kuohukermaa
1 prk (250ml) vanilijakastiketta
200 g valkosuklaata
2 dl omenasosetta
____________________
koristeeksi:
kuivattuja omenarenkaita
tomusokeria
Ohjeet
Suklaakakkupohja:
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Lisää pähkinärouhe. Sulata
suklaa ja voi, jäähdytä hieman ja lisää se taikinaan. Kaada taikina
leivitettyyn (28cm) irtopohjavuokaan. Paista 175`c keskiosassa n.15
min. Kumoa jäähtymään.
Sokerikakkupohja:
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot vaahtoon.
Kaada taikina leivitettyyn vuokaan (käytä samaa kuin yllä). Paista
175`c n.15min.
Omenasosetta käytetään sekä kakkupohjien pintaan ja mousseen.
Omenamousse:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min. Vaahdota kerma ja toisessa
kulhossa vanilijakastike. Sulata valkosuklaa. Yhdistä vaahdot ja hieman
jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna tilkka vettä kattilassa, purista
liivatelehdet ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää se mousseen. Lisää
vielä omenasose.
Kokoa:
Nosta suklaakakkupohja irtopohjakakkuvuoan pohjalle. Levitä päälle
omenasosetta. Seuraavaksi pälle sokerikakkupohja ja sen päälle taas
omenasosetta. Lusikoi sitten mousse päälle. Tasoita pinta. Hyydytä
kakkua seuraavaan päivään.
Koristelu:
Esim. kuivattuja omenarenkaita ja päälle tomusokeria siivilöitynä.
ohje ET

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Mehevä suklaakakku resepti

Ainekset
400 g tummaa suklaata
175 g suolatonta voita pehmeänä
4 dl vaaleaa muscovadosokeria
4 luomumunaa
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1½ dl kaakaojauhetta
100 g jauhettua mantelia
3 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa
koristeluun: valkosuklaata
maitosuklaata
Ohjeet
* Voitele pyöreä, halkaisija 20 cm, kakkuvuoka ja vuoraa se
leivinpaperilla. Voitele myös paperi.
* Mittaa ½ dl vettä ja 250g suklaata pieneen kulhoon ja sulata.
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vähitellen sekaan
munat. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja estämään
juoksettuminen. Sekoita joukkoon suklaa.
* Siivilöi kulhoon loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu,
sekä kaakaojauhe. Lisää jauhettu manteli ja sekoita kaikki
varovasti taikinaan.
* Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Paista 160 asteisessa
uunissa noin tunti. Kakun tulisi olla keskeltä vielä hieman tahmea,
jos sitä kokeilee tikulla. Anna jäähtyä vuoassa.
* Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja
kokoa kakku tarjoilulautaselle ja laita kermavaahtoa täytteeksi.
Sulata loppu suklaa.
* Notkista mascarpone-juusto ruokalusikallisella kiehuvaa vettä.
Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa ja levitä kakun pinnalle.
Ohje Suklaaherkut kirjasta.
* Koristeet on tehty valkosuklaasta ja maitosuklaasta. Päällä
kimalletta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

piirakka
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit