Mainokset

Reseptit sanoilla ‘tapaan’

Paistettu kana etelän tapaan resepti

Ainekset
4-5 dl kirnupiimää
suolaa
jauhettua mustapippuria
cayennepippuria
8 broilerin rintapalaa nahka poistetaan
5 dl vehnäjauhoja
kasvisöljyä paistamiseen
Ohjeet
Kaada piimä isoon kulhoon ja sekoita siihen teelusikallinen
suolaa,½tljauhettua mustapippuria ja 1/4tl cayannepippuria.Lisää
kananpalat.Kääntele paloja niin että seos leviää tasaisesti
pinnoille.Peitä astia tiukasti kelmulla.Laita jääkappiin ja pidä siellä
2-24tuntia,käänä kerran.Laita jauhot,teelusikallinen suolaa,½tl
mustapippuria ja 1/4t lcayanepippuria tukevaan pakastepusiin.Sulje
pussi ja ravistele.Ota 2-3 kananpalaa kerralaan käsiteltäväksi,valuta
hieman ja sujauta jauhopusiin.Kierrä pussin suu kiinni ja ravista
pussia.laita sen jälkeen kanat ritilälle uunipellin päälle,ravistele
liiat jauhot pois.Jauhota näin loputkin kananpalat.Kaada samaan aikaan
valurautaiselle paistinpannulle vähän yli sentin verran öljyä ja
kuumenna se 180 asteiseksi.Laita kananpalat nahkapuoli alaspäin
varovaisesti öljyyn.Paista paloja kuperan kannen alla 8-10 minuttia.Ota
pihdeillä tai reikäkauhalla palat pois ja laita valumaan ritilän
päälle.Tämän reseptin lähde on suuresti jumaloimani Elvis Aaronin
Preslin I Lov Elvis keittokirjasta.Jossa on 50 Elviksen lempiruoka
reseptiä.lukiessani kirjaa oli siellä maininta jos Elvis olisi ollut
suomalainen olisi hän tykännyt läskisoosista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Munakoisoja afganistanilaiseen tapaan (vko 40)

Resepti: Munakoisoja afganistanilaiseen tapaan (vko 40)

  • 4 keskikok. munakoisoa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 2 keskikok. sipulia
  • 2-3 valkosipulin kyttä
  • 2 vihreää chiliä
  • 4 keskikok. kuorittua tomaattia (+mehua)
  • chilijauhetta
  • 1 tlk ruuanvalmistusjugurttia
    1. Kiitokset tästä reseptistä Juhalle. Juha voitti tällä reseptillä
      Kenwoodin sauvasekoitinsarjan. Ruokala onnittelee! Kuori munakoisot ja
      viipaloi ne noin 1cm viipaleiksi. Levitä tasolle ja ripsuttele suolaa
      viipaleiden päälle. Odota noin puoli tuntia, kuivaa viipaleet. Paista
      pannussa, älä säästele oliiviöljyssä! Paista kunnes ovat
      vaaleanruskeita. Nosta viipaleet sivuun. Paista seuraavaksi
      sipulirenkaat ja valkosipulimurska oliiviöljyssä. Paista
      läpikuultaviksi. Nosta toiseen astiaan. Nostele kerros paistettuja
      munakoisoviipaleita takaisin pannuun, laita päälle kerros paistettua
      sipulia, kuorittuja tomaattiviipaleita, vihreitä chiliviipaleita
      (muista poistaa siemenet). Lisää suolaa, chilijauhetta. Aloita uusi
      kerros, jatka kunnes kaikki ainekset ovat pannussa. Lisää halutessasi
      loraus tomaattimehua. Laita pannuun kansi päälle ja anna hautua 15-20
      minuuttia miedolla lämmöllä. Älä sekoita. Tarjota
      ruuanvalmistusjugurtin ja tuoreen maalaisleivän kanssa. Halutessasi
      voit keittää riisiä lisäkkeeksi. Erinomaista!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    Kalakeitto anna-liisan tapaan

    Resepti: Kalakeitto anna-liisan tapaan

  • 30 g kalaa, esim.lohta, ahven, siika tuore/ pakaste
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 5 keskik. perunaa,
  • 3 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ porkkanaa
  • 1 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ varsiselleri
  • 1 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ pasternakka
  • 1 keskik. lanttua tai nauris kokonaisena
  • ½ keskik. kiinanankaali
  • 1 iso tillinippu
  • 3 keski. etikkakurkkua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 keskik. purjosipulia
  • 2 kalaliemikuutiota (vain mikäli käytät pakastekalaa
  • 1 purkki ranskankermaa tai smetana / tai vaikka molemmat
  • suolaa maun mukaan
  • 200 g katkarapuja
    1. Mikäli käytössäsi on tuoretta kalaa, keitä niistä liemi, putsaa kalat
      ruodoista ja laita odottamaan, (silloin et tarvitse kalaliemikuuti-
      oita liemeen) kuori kaikki vihannekset ja tee niistä ”tikkuperunoita”,
      laita juurekset kiehuun mukana myöskin perunat, keitä melkein kypsäksi
      hyvin niukassa liemessä, koska keitto saa olla hieman paksua,suikaloi
      myös kurkut ja paloittele kiinankaali, lisää ja anna kiehua vielä noin
    2. min, lisää kalat,myös kylmäsavulohi, katkaravut, tilli, kerma, älä
      anna kiehua,vain kuumalla levyllä hetki ”muhia” ranskankerma tai
      smetana,taikka vaikka molemmat viimeksi juuri ennen tarjoitua. Tästä
      keitto ei enään parane! Hyvä ruokahalua!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Sinisimpukat merimiehen tapaan

    Resepti: Sinisimpukat merimiehen tapaan

    Ainekset

    • 2 kg sinisimpukoita
    • 1 sipuli
    • 4 valkosipulinkynttä
    • oliiviöljyä kuullotukseen
    • 3 dl valkoviiniä
    • 3 dl kalalientä
    • 1 dl kermaa halutessasi
    • 4 oksaa timjamia
    • 3 oksaa persiljaa
    • 1 dl persiljaa hienonnettuna
    • 2 tl suolaa

    1. Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Heitä ne simpukat pois
      jotka eivät mene kiinni kun kopautat niitä. Pilko sipuli ja
      valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää
      nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä. Lisää timjamin ja persiljan oksat
      sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5
      minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla
      persiljalla. Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä, heitä
      kiinnijääneet simpukat pois. Valmistusaika: 20 min Annos 676 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Suklaahippu muffinit brownien tapaan

    Resepti: Suklaahippu muffinit brownien tapaan

    Ainekset

    • 150 tummaasuklaata
    • 225 g leivonta margariinia
    • 4 kananmunaa
    • 31/ 2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 1 / 2dl sokeria
    • 60 g kokonaisia
    • 100 g valko suklaata
    • tomu sokeria

    1. Sulata paloiteltu tummasuklaa ja margariini kattilassa hyvin miedolla
      lämmöllä välillä sekoittele.Anna seoksen jäähtyä noin käden lämpöiseksi
      ja sekoita joukkoon kanan munat. Sekoita toisessa astiassa vehnäjauhot,
      leivinjauhetta,sokeri sekä veitsellä melko suuriksi rouhitut mantelit
      ja valkosuklaa.Kaada suklaakananmuna seos kuivien aineiden joukkoon ja
      sekoita tasaiseksi.Annostele muffinssi taikina muffinssi vuokiin.Paista
    2. 00 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.Ripottela siivilän läpi
      jäähtyneiden muffinssien päälle tomusokeria.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistetut_perunat_uunissa

    Kanaa kalan tapaan

    Resepti: Kanaa kalan tapaan

    Ainekset

    • 4 kpl Maustamattomia broilerin rintapaloja
    • tai Maustamaton neljään osaan palottu broileri
    • (Meri)suolaa

    1. Esikäsittele broileri: leikkele terävillä saksilla broilerinpaloista
      pois ylimääräiset rasvat ja nahanriekaleet. Ne on syytä poistaa, koska
      niistä irtoaa kuumennettaessa runsaasti rasvaa. Jätä kuitenkin palojen
      päälle jonkun verran nahkaa, sillä se suojaa lihaa kuivumiselta ja saa
      savustettaessa kauniin värin. Jos haluat suolata broilerin etukäteen,
      laita palat tässä vaiheessa muovipussiin ja ripauta sekaan 1-2 rkl
      merisuolaa. Anna suolautua kylmässä 1-2 tuntia. Suolan voi jokainen
      syöjä lisätä myös sitten valmiiseen annokseensa. Broileri savustetaan
      periaatteessa samalla tavoin kuin kala. Laita savupurut
      savustuslaatikkoon ja irtosuolasta puhdistetut broilerinpalat ritilälle
      nahkapuoli ylöspäin. Kypsymisaika riippuu täysin savustajan välineistä
      ja ammattitaidosta, mutta keskimääräinen savustusaika on broilerin
      rintapalalla noin 45 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla terävällä
      piikillä: jos lihasta valuva neste on kirkasta, on broileri kypsää.
      Liikaa kypsennettäessä tulee lihasta kuivaa. Jos savustuslaatikon koko
      antaa myöten, voi broilerin savustaa myös kokonaisena. sulata se
      kylmässä vedessä, johon on liotettu merisuolaa. Kokonainen savubroileri
      pysyy erittäin mehukkaana, koska siinä on nahka suojaamassa joka
      puolelta. Broilerin lisukkeeksi sopii vaikka uuni- tai folioperunat,
      kermaviilistä ja yrteistä (ja valkosipulista) sekoitettu dippikastike
      sekä sopiva salaatti.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo

    Kanaa jalfrezi sanjeev kapoor:n tapaan resepti ja ruokaohje

    * 5 cm inkivääriä
    * 3 kpl keskikokoista sipulia
    * 10 kynttä valkosipulia
    * 500 g kananfilettä
    * 1 kpl punainen paprika
    * 2 rkl etikkaa
    * 1.5 tl jauhettua punaista kuivattua chiliä
    * 3 kpl tuoretta tulista chiliä
    * 2 dl tomaattipyrettä
    * 2 rkl ketsuppia (sic!)
    * 1.5 tl jeeransiemeniä
    * 5 rkl RUOKAÖLJYÄ
    * 2 oksaa tuoretta korianteria
    * suolaa
    Kanaa jalfrezi Sanjeev Kapoor:n tapaan 4 Annosta
    Leikkaa kana ohuiksi suikaleiksi. Siivuta sipulit, poista siemenet
    paprikasta ja leikkaa erittäin ohuiksi siivuksi. Kuori ja leikkaa
    puolet inkiväärista ohuiksi nauhoiksi, raasta toiset puolet. Kuori
    valkosipulit ja murskaa massaksi yhdessä raastetun inkiväärin kanssa.
    Sekoita puolet inkivääri-valkosipulitahnasta puoleen chilijauhetta ja 1
    rkl etikkaa. Hiero seos kanaa ja anna marinoitua 1/2 tuntia.
    Kuumenna öljy, lisää kumina ja kokonaiset chilit. Paista kunnes
    kuminansiemenet vaihtavat väriä. Paista sipulit läpikuultaviksi. Lisää
    loppu valkosipuli-inkivääritahna ja paista pari minuuttia.
    Lisää kana ja paista kolmisen minuuttia. Lisää pyree, ketsuppi ja loppu
    chili. Paista kana kokonaan kypsäksi ja maista suola ja tulisuus. Lisää
    inkiväärinauhat, paprika, pilkotut korianterinlehdet ja loppu etikka,
    sekoita.
    Tarjotaan kuumana riisin kera.
    * Kanaa jalfrezi Sanjeev Kapoor:n tapaan
    Resepti: Kanaa jalfrezi sanjeev kapoor:n tapaan 4 annosta

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kalalautanen

    Täytetyt ohukaiset unkarilaiseen tapaan

    Resepti: Täytetyt ohukaiset unkarilaiseen tapaan

  • 1 tl kuminoita
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni valkokaali
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl voita
  • ripaus sokeria
  • 1½ dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 75 g pekonia
  • 1 dl smetanaa
  • 3 sipulia
    1. Leikkaa kaali ja paprika suikaleiksi. Kuumenna rasva padassa ja pehmitä
      siinä kasviksia muutama minuutti. Mausta suolalla, valkopippurilla ja
      sokerilla. Lisää kuuma vesi ja hauduta n.20min. Sekoita smetana ja
      jauhot. Lisää seos kaalin joukkoon ja keitä vielä 5 min. Kuutioi pekoni
      ja ruskista se omassa rasvassaan. Pehmitä siinä hienonnettua sipulia
      muutama minuutti. Sekoita pekoni-sipuliseos kaalin joukkoon. Mausta
      kuminalla. Paista 6 ohukaista. Täytä ne kaaliseoksella ja kääri
      rullalle. Voit vielä gratinoida lettukääröt sopivalla juustolla, ja ei
      kun paranee!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    voileivat

    Imelletty perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” resepti ja ruokaohje

    * 1 kg jauhoisia perunoita
    * 2-3 rl vehnäjauhoja
    * 3-4 dl maitoa
    * 1-2 rl sulaa voita
    * 2 tl suolaa
    * tarvittaessa
    * 3-5 rl siirappia
    Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan”
    Perunat keitetään kypsiksi kuorineen suolattomassa vedessä.
    Kuoritaan heti kuumina ja muussataan. Seokseen lisätään jauhot ja
    sekoitetaan ne hyvin joukkoon.
    Annetaan imeltyä useita tunteja, vaikka yön yli, lämpimässä paikassa.
    Uunissa noin 30-40 asteessa alkaa ainakin imeltyä. Imeltyessä muusista
    tulee löysää ja makeaa. Muusia voi välillä sekoittaa ja survoa lisää.
    Kun perunamuussi on imeltynyt siihen lisätään maito ja suola. Nyt seos
    on todella löysää, vellimäistä jopa. Jos perunasose ei ole mielestäsi
    tarpeeksi makeaa voit lisätä hieman siirappia. Kaadetaan velli
    laatikoihin, lisätään pari nokaretta voita päälle. Muista jättää
    reilusti ”kuohumisvaraa” jotta uunissa kiehuessaan ei tule yli. Uunissa
    perunalaatikkoa voi pitää pari tuntia 150 asteessa. Aluksi uunia voi
    pitää kovemmalla hetken.
    * Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Valmis! Hyvää
    joulua!
    * Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Perunat keitetään
    suolattomassa vedessä.
    * Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Käytä hanskoja
    ettei näpit pala! 🙂
    * Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Aluksi perunasose
    on todella paksua. Tässä se on heti jauhojen lisäämisen jälkeen.
    * Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Imeltymisen jälkeen
    lisäsin maidon, suolan ja hiukan siirappia.
    * Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Sauvasekoittimella
    sain viimeiset klimpit pois soseesta ja siitä tuli samttisen
    pehmeää.
    * Imelletty Perunalaatikko ”meidän mamman tapaan” Valmiina uuniin.
    Resepti: Imelletty perunalaatikko ”meidän mamman tapaan”

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Maksaa venetsialaiseen tapaan balsamico-viinietikalla

    Resepti: Maksaa venetsialaiseen tapaan balsamico-viinietikalla

    Ainekset

    • 500 g puhdistettua vasikanmaksaa
    • 1 kpl keltasipuli
    • 100 g voita
    • 1 dl oliiviöljyä
    • 1/2 dl Balsamico-viinietikkaa
    • persiljaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • Sipulilla ja salvialla täytetyt omenat:
    • 4 kpl kauniin väristä kiinteää omenaa
    • 2 kpl sipulia
    • 50 g valkoista leipäraastetta
    • 3 rkl tuoretta salviaa silputtuna
    • 1 kpl pieni kananmuna
    • 1/2 dl kasvis- tai lihalientä

    1. Halkaise sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota
      sipuli kattilassa oliiviöljyssä. Lisää voi, balsamico ja anna hautua
      noin 30 minuuttia kannen alla. Sekoittele välillä. Viipaloi maksa niin
      ohuiksi siivuiksi kuin pystyt. Lisää loput öljystä. Kuumenna pannu ja
      paista maksaviipaleet nopeasti molemmilta puolilta. Ripottele päälle
      persiljasilppua. Tarjoa täytetyn omenan kanssa. Sipulilla ja salvialla
      täytetyt omenat: Leikkaa omenista reilu viipale pois niin, että kanta
      jää siihen kiinni. Poista omenaporalla siemenkota ja koverra omenoita
      hieman esim. palloraudalla tai pikkulusikalla. Kypsennä omppuja ja
      niiden ”lakkeja” uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Tarkkaile etteivät
      omenat hajoa. Ota ”lakit” tarvittaessa aikaisemmin pois. Valmista
      seuraavaksi täyte. Silppua sipulit ja hienonna omenista kovertamasi
      sisus. Kuullota sipuleita voissa pannulla niin että ne pehmenevät mutta
      eivät rusketu. Lisää omenat, salvia ja leipäraaste. Mausta suolalla ja
      pippurilla. Ota pannu levyltä ja anna täytteen jäähtyä hetken. Sekoita
      täytteeseen vatkattua kananmunaa ja lientä niin että siitä tulee
      notkeaa. Täytä omenat ja kypsennä niitä vielä uunissa n. 10 minuuttia.
      Nosta ompulle ”lakki” päähän ennen tarjoilua.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lohikala
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit