Mainokset

Reseptit sanoilla ‘tapaan’

Lanttukukko mummon tapaan resepti

Ainekset
Ruiskuori
½ l kylmää vettä
reilu 10 dl ruisjauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
sopivasti suolaa
loraus öljyä
TÄYTE
2 isoa lanttua
500 g sianlihaa (rasvaista)
reilusti suolaa
hieman mustapippuria
kourallinen puuroriisiä
voita
Ohjeet
Aloita kuorimalla ja suikaloimalla lantut. Laita lantunpalaset ja
suolaa kannelliseen kulhoon ja ravistele voimakkaasti hetki jotta
lantut hieman pehmenevät ja suola sekoittuu. Siirrä syrjään muhimaan.
Seuraavaksi valmista ruiskuori. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi,
joka ei saa tarttua käsiin kiinni. Käytä kaulimiseen reilusti
ruisjauhoja. Kauli taikina ovaalin muotoiseksi levyksi jonka tulee olla
keskeltä paksu, reunoilta ohuempi.
Ripottele puuroriisit taikinalevyn keskelle sitomaan kosteutta. Kasaa
päällekkäin paksu kerros lanttua ja hieman ohuemmalti sianlihaa,
ripottele väliin hieman mustapippuria ja jos tuntuu että suolalle on
vielä tarvetta, lisää sitäkin. Taittele kuoren reunat lanttujen päälle
ja saumaa kylmällä vedellä tiiviiksi paketiksi.
Mummollani on tapana paistaa kukkoa puulämmitteisessä uunissa ja jättää
se hautumaan yöksi hellankulmalle. Sähköuuniin suosittelisin ensin n.
tunnin paistoaikaa 250 asteessa niin että kukko saa väriä pintaan.
Tämän jälkeen kukkoa voi halutessa voidella voilla tai
voi-vesiseoksella. Se kääritään folioon ja annetaan paistua reilussa
sadassa asteessa neljästä kuuteen tuntia.
Jotta kuori vähän pehmenisi paistamisen jälkeen olisi kukko syytä
kääriä pyyhkeeseen.
Rasvaista ja suolaista mutta silti (tai juuri siksi) niin hyvää.
Samalla ohjeella syntyy myös savolaista pottukukkoa kun lantut korvaa
perunoilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Munakoisoja afganistanilaiseen tapaan (vko 40)

Resepti: Munakoisoja afganistanilaiseen tapaan (vko 40)

  • 4 keskikok. munakoisoa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 2 keskikok. sipulia
  • 2-3 valkosipulin kyttä
  • 2 vihreää chiliä
  • 4 keskikok. kuorittua tomaattia (+mehua)
  • chilijauhetta
  • 1 tlk ruuanvalmistusjugurttia
    1. Kiitokset tästä reseptistä Juhalle. Juha voitti tällä reseptillä
      Kenwoodin sauvasekoitinsarjan. Ruokala onnittelee! Kuori munakoisot ja
      viipaloi ne noin 1cm viipaleiksi. Levitä tasolle ja ripsuttele suolaa
      viipaleiden päälle. Odota noin puoli tuntia, kuivaa viipaleet. Paista
      pannussa, älä säästele oliiviöljyssä! Paista kunnes ovat
      vaaleanruskeita. Nosta viipaleet sivuun. Paista seuraavaksi
      sipulirenkaat ja valkosipulimurska oliiviöljyssä. Paista
      läpikuultaviksi. Nosta toiseen astiaan. Nostele kerros paistettuja
      munakoisoviipaleita takaisin pannuun, laita päälle kerros paistettua
      sipulia, kuorittuja tomaattiviipaleita, vihreitä chiliviipaleita
      (muista poistaa siemenet). Lisää suolaa, chilijauhetta. Aloita uusi
      kerros, jatka kunnes kaikki ainekset ovat pannussa. Lisää halutessasi
      loraus tomaattimehua. Laita pannuun kansi päälle ja anna hautua 15-20
      minuuttia miedolla lämmöllä. Älä sekoita. Tarjota
      ruuanvalmistusjugurtin ja tuoreen maalaisleivän kanssa. Halutessasi
      voit keittää riisiä lisäkkeeksi. Erinomaista!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto

    Kalakeitto anna-liisan tapaan

    Resepti: Kalakeitto anna-liisan tapaan

  • 30 g kalaa, esim.lohta, ahven, siika tuore/ pakaste
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 5 keskik. perunaa,
  • 3 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ porkkanaa
  • 1 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ varsiselleri
  • 1 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ pasternakka
  • 1 keskik. lanttua tai nauris kokonaisena
  • ½ keskik. kiinanankaali
  • 1 iso tillinippu
  • 3 keski. etikkakurkkua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 keskik. purjosipulia
  • 2 kalaliemikuutiota (vain mikäli käytät pakastekalaa
  • 1 purkki ranskankermaa tai smetana / tai vaikka molemmat
  • suolaa maun mukaan
  • 200 g katkarapuja
    1. Mikäli käytössäsi on tuoretta kalaa, keitä niistä liemi, putsaa kalat
      ruodoista ja laita odottamaan, (silloin et tarvitse kalaliemikuuti-
      oita liemeen) kuori kaikki vihannekset ja tee niistä ”tikkuperunoita”,
      laita juurekset kiehuun mukana myöskin perunat, keitä melkein kypsäksi
      hyvin niukassa liemessä, koska keitto saa olla hieman paksua,suikaloi
      myös kurkut ja paloittele kiinankaali, lisää ja anna kiehua vielä noin
    2. min, lisää kalat,myös kylmäsavulohi, katkaravut, tilli, kerma, älä
      anna kiehua,vain kuumalla levyllä hetki ”muhia” ranskankerma tai
      smetana,taikka vaikka molemmat viimeksi juuri ennen tarjoitua. Tästä
      keitto ei enään parane! Hyvä ruokahalua!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    grillibarbeque

    Sinisimpukat merimiehen tapaan

    Resepti: Sinisimpukat merimiehen tapaan

    Ainekset

    • 2 kg sinisimpukoita
    • 1 sipuli
    • 4 valkosipulinkynttä
    • oliiviöljyä kuullotukseen
    • 3 dl valkoviiniä
    • 3 dl kalalientä
    • 1 dl kermaa halutessasi
    • 4 oksaa timjamia
    • 3 oksaa persiljaa
    • 1 dl persiljaa hienonnettuna
    • 2 tl suolaa

    1. Pese simpukat ja rapsuttele kuoret puhtaaksi. Heitä ne simpukat pois
      jotka eivät mene kiinni kun kopautat niitä. Pilko sipuli ja
      valkosipulit. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla hetki öljyssä. Lisää
      nesteeksi kalalientä ja valkoviiniä. Lisää timjamin ja persiljan oksat
      sekä suolaa. Lisää kiehuvaan liemeen simpukat ja kypsennä niitä noin 5
      minuuttia. Ravistele välillä kattilaa. Viimeistele hienonnetulla
      persiljalla. Huom! vain auenneet simpukat ovat syötäviä, heitä
      kiinnijääneet simpukat pois. Valmistusaika: 20 min Annos 676 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juusto

    Osterit kasinon tapaan

    Resepti: Osterit kasinon tapaan

    Ainekset

    • 12 avattua osteria kuoressaan
    • 3 viipaletta pekonia
    • 1 salottisipuli hienonnettuna
    • 1 dl varsiselleriä hienonnettuna
    • 1 rkl sitruunamehua
    • 2 rkl pistaasipähkinäöljyä
    • suolaa
    • 1 tl Worcestershire kastiketta
    • 1 tippa tabascoa

    1. Hienonna pekoniviipaleet. Laita kylmälle pannulle ja ruskista omassa
      rasvassaan. Lisää joukkoon salottisipuli, paprika sekä varsiselleri ja
      kuullota hetki. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja öljy. Hauduta miedolla
      lämmöllä noin viisi minuuttia. Mausta suolalla, Worcestershire
      kastikkeella ja Tabascolla. Laita osterit jääpedille ja lusikoi
      täytettä päälle. Nauti paahdetun leivän ja voin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ranskalaiset_perunat

    Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan ja pekoniyllätys

    Resepti: Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan ja pekoniyllätys

    Ainekset

    • Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan:
    • 4 dl vettä
    • 1 dl keskihapokasta kuivaa valkoviiniä
    • 2 rkl sitruunamehua
    • 0,5 dl oliiviöljyä
    • 1 sipuli pieneksi silputtuna
    • 2 valkosipulinkynttä siivuina
    • 1 tuore timjamin oksa
    • 1 tuore oreganon oksa
    • 1 laakerinlehti
    • 1 tl kokonaisia valkopippureita
    • 1 tl korianterinsiemeniä
    • 1 tl fenkolin siemeniä
    • 1 tuore persiljan oksa
    • suolaa maun mukaan
    • Paras kesämökin vierasvara: Pekoniyllätys
    • pekonia
    • kananmunia
    • kirsikkatomaatteja
    • yrttejä maun mukaan
    • suolaa ja pippuria

    1. Paras kukkakaaliruoka: Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan Laita kaikki
      marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää paloiteltu kukkakaali
      ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsä.
      Nosta kukkakaali pois liemestä ja jäähdytä. Siivilöi marinadi ja
      jäähdytä sekin. Kaada jäähtynyt marinadi kukkakaalien päälle ja
      ripottele vielä pinnalle persiljaa ennen tarjoilua. Tarjoilen tätä
      herkullista mausteliemessä keitettyä ja marinoitua kukkakaalia
      grilliruokien lisäkkeenä ja iltapalana lämpimän leivän kera. Ps. Liemi
      sopii hyvin myös fenkolille, kesäkurpitsalle ja sipulille. Paras
      kesämökin vierasvara: Pekoniyllätys Vuoraa muffinivuoan aukot
      pekoniviipaleilla ja särje jokaiseen aukkoon yksi muna. Lisää puolikas
      kirsikkatomaatti ja mausteita maun mukaan. Paista n. 200 asteessa uunin
      alaosassa n. 20 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jalkiruoka

    Broileria välimeren tapaan

    Resepti: Broileria välimeren tapaan

    Ainekset

    • 4 broilerin rintafilettä, valmiiksi marinoituja
    • aurinkokuivattua tomaattia
    • valmista pesto-kastiketta
    • fetaa
    • valkosipulituorejuustoa
    • öljyä paistamiseen
    • kermaa tai ruokacremeä n. 2 dl

    1. Paista broilerin rintaleikkeet kevyesti pannulla, lado fileet
      uunivuokaan, hieman kermaa pohjalle ja paista n 200 asteessa n. 20 min.
      Nappaa hetkeksi uunista ja voitele fileiden pintaan hieman
      pestokastiketta, roiskaise perään reilu ruokalusikallinen
      valkosipulituorejuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia maun mukaan joko
      pieneksi hakattuna tai isompana biittinä…hauduttele vielä n. 15 min,
      alenna lämpöä hieman…ehkä n.150 asteeseen, ota uunista ja murustele
      fetajuustoa pinnalle, lisukkeeksi riisiä ja salaattia

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    friteerattu_kana

    Osterit rockefellerin tapaan

    Resepti: Osterit rockefellerin tapaan

    Ainekset

    • 12 avattua osteria
    • 100 g hienonnettua pinaattia
    • 1 dl vesikrassia hienonnettuna
    • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
    • 1 dl hienonnettua kevätsipulia tai purjoa
    • 2 rkl hienonnettua vihreää paprikaa
    • vastajauhettua mustapippuria
    • 1/2 tl kuivattua basilikaa
    • 1/2 tl kuivattua meiramia
    • 2 rkl tuoretta korianteria
    • suolaa
    • 1 rkl aniksen makuista alkoholia esim. Sambuca tai Pernod
    • 1 dl kuohukermaa
    • karkeaa suolaa

    1. Sulata voi pannulla ja lisää vesikrassi, persilja, salaattisipulit,
      paprika ja hienonnettu pinaatti. Hauduta viitisen minuuttia, kunnes
      ainekset ovat pehmenneet. Lisää mausteet, yrtit sekä alkoholi ja kerma.
      Hauduta kunnes kerma hieman sakenee. Avaa osterit ja kumoa siivilään.
      Sekoita ostereiden liemi pinaattimuhennoksen sekaan. Kaada karkeaa
      suolaa uunipannuun ja painele osterinkuoret suolaan. Laita osteri
      kuoreen. Laita pinaattiseosta päälle. Laita 200 asteiseen uunin
      keskitasolle noin 15 minuutiksi, kunnes osterit ovat ruskettuneet
      kauniisti. Nauti paahdetun leivän ja voin kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasvikset

    Norjalaista lohta harald osan tapaan

    Resepti: Norjalaista lohta harald osan tapaan

    Ainekset

    • Norjalaista lohta Harald Osan tapaan:
    • 600 g pala lohta ilman ruotoja ja nahkaa
    • 70 g suolaa
    • 0,5 punasipuli
    • keittoliemi:
    • 0,5 l vettä
    • 2 dl valkoviinietikkaa
    • 375 g sokeria
    • 0,5 hienonnettu sipuli
    • 1 rkl sinapin siemeniä
    • 4 kokonaista neilikkaa
    • 4 laakerinlehteä
    • 1 rkl kokonaisia mustapippureita
    • Piparjuuri kastike:
    • 2 dl smetanaa
    • 1 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
    • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
    • hieman sokeria
    • loraus sitruunan mehua
    • suolaa

    1. Leikkaa lohesta 4 samankokoista siivuja. Ripottele lohisiivuille suolaa
      ja anna maustua 30 min. Sen jälkeen huuhtele lohipalat kylmän veden
      alla. Laita kasariin tai kattilaan kaikki keittoliemen ainekset ja anna
      kiehua n. 30 min. Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja
      kiehauta. Nosta lohipalat kiehuvaan liemeen ja nosta kasari heti pois
      levyltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivuta punasipuli ja nosta
      sipulisiivut lohen päälle lautaselle. Valmista piparjuurikastike päivää
      ennen lohta, näin se maistuu parhaimmalta. Sekoita kaikki ainekset
      keskenään ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Nosta lohi ja
      punasipulisiivut lautaselle ja tarjoile piparjuurikastikkeen kanssa.
      Nosta lautaselle hieman salaattia ja kurkkua. Sopii hyvin alkuruoaksi.
      Reseptit: Harald Osa

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviksia

    Soppa italiaano nepparin tapaan

    Resepti: Soppa italiaano nepparin tapaan

  • 1 kpl iso purjo
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 nyrkillinen voita
  • 1/2-1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • tuoreita yrttejä esim.basilikaa ja persiljaa
  • 2-4 dl creme fraice:ä
  • n.1 l vettä tai kanalientä
  • pippuria myllystä
    1. Pese ja pilko purjo. pistä voi ja purjo kattilaan. freesaa purjo
      pehmeäksi.Lisää pestyt,kuoritut ja paloitellut perunat ja
      vesi(kanaliämi).Anna kiehua n.20 min.ota kattila hellalta.Ota osa
      perunanpaloista pois kattilasta (n.1/4 osa)ja anna lopulle sopalle
      kyytiä sauvasekoittimella.Lisää creme fraice. Lisää sattumiksi pilkotut
      tomaatit,säästetyt perunat, ja hienonnetut yrtit.Anna hautua hetki
      hellalla, mutta älä keitä, rouski pippuria myllystä ah NAM!

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit