Mainokset

Reseptit sanoilla ‘täytekakku’

Täytekakku ristiäisiin resepti

Ainekset
1 kpl 12 munan kakkupohja
8 dl kuohukermaa
4 banaania
300 g persikoita
300 g mansikoita
persikanlientä
elintarvikeväriä
hopeakuulia
koriste(kenkä)
Ohjeet
* Tee kakkupohja.Ohje löytyy resepteistäni tähän kakkuun tein sen
vaan tuplana.
* Vatkaa kerma vaahdoksi ja ota noin puolet valkoista talteen ja
loppuihin sekoita elintarvikeväriä.
* Leikkaa kakkupohja 4 osaan.
* Laita ensimmäiseen kerrokseen banaania ,toiseen persikkaa ja
kolmanteen mansikkaa.Jokaiseen väliin laita myös (valk.)kermaa.Ja
kostuta kakkua persikanliemellä.
* Laita kakun päälle ja sivuille kerros valkoista kermaa.Päälle
reilummin ja sivuille vaan sen verran, että tasaat reunat.
* Pursota sitten reunoille (värillinen)kerma.
* Laita koriste keskellä ja koristele myös hopeakuulilla.
* Yksin kertainen kakku ja ei paljon koristeita, ettei keskimmäinen
koriste jäisi piiloon.
* Meillä riitti kakku n.30 hengen ristiäisiin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipuli

JUNA-TÄYTEKAKKU resepti

Ainekset
2 kakkupohjaa (suorakaiteen muotoisia)
täyteaineet
kakunkoristeet
Ohjeet
Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan ja täytä mieleiseksi. Kannattaa
täyttää vuokaan ja antaa hyytyä kakkuvuoassa. Leikkaa toinen juna
kahteen osaan (toinen pala kolmasosan ja toinen pala kaks-kolmasosan
kokoisiksi). Laita pienempi pala suuremman päälle ja tue tarvittaessa.
Kokonaisesta pohjasta tulee vaunu. Koristele.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Täytekakku resepti

Ainekset
pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
kostutukseen:
mehua, vedellä laimennettua sitruunamehua ym.
täyte:
banaania
mansikkahilloa
Koristeluun:
1 prk flora vispi
esim. suklaarusinoita, ranskanpastilleja, persikkaa, ananasta ym. ym.
ym.
Ohjeet
Vatkaa muna ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat
aineet. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175
asteessa uunin alaosassa n. 30 min. Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt
kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen
kerrokseen. Kostuta kerrokset. Levitä mansikkahillo ja banaaniviipaleet
alimpaan ja keskimmäiseen kerrokseen ja kokoa kakku. Vatkaa kerma ja
koristele haluamasi tavalla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Pääsiäisen täytekakku sitruunalla ja makealla namumoussella resepti

Ainekset
4 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 dl perunajauhoa
5 ml leivinjauhetta
5 ml vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl mansikkamehua
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
n.100 g pupujussin kevätrakeita (fazer)
100 g kuivattua mansikkaa
100 g mansikka-valkosuklaata
2 rkl mansikkahilloa
0,5 dl sokeria
1 prk vanilja-tai sitruunarahkaa
kahden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeria
1 prk kuohukermaa
1 kpl sitruunaa
0,5 dl vettä
0,25 dl hyytelösokeria
koristeita: koristelugeeliä, sokerihelmiä,pääsiäisrakeita
Ohjeet
Valmista neljän munan täytekakkupohja
Ota munat huoneenlämpöön jo hyvissäajoin ennen kakun valmistusta.
Munat vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä.
Sekoita n.1tl leivinjauhetta ja 1-2tl vaniljasokeria jauhojen joukkoon.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi
keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita vaahto
tasaiseksi puhtaalla kädellä.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka pohjaan on leikattu
sopiva leivinpaperi ja reunat voideltu, jakorppujauhotettu. Paista 160
asteisessa uunissa alimmalla tasolla n.1h. Kokeile kypsyys
coktailtikulla. Jos tikkuun jää taikinaa jatka paistamista vielä hetki.
Nosta uunista, anna jäähtyä noin 5min ja kumoa ritilälle jäähtymään.
Leikkaa jäähdytetty, pyöreä kakkupohja sydämen muotoiseksi paperista
leikatun muotin avulla.
Halkaise pohja kolmeksi palaksi.
Sekoita sitruunamehu ja mansikkamehu keskenään.
Kostuta pohjat mehulla kosteiksi.
Valmista ensimmäinen täyte:
Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon tuorejuusto.
Paloittele pääsiäiskarkit ja kuivatut mansikat pieniksi paloiksi.
Rouhi mansikkavalkosuklaa, jätä joukkoon isohkoja sattumia.
Sekoita mansikat, valkosuklaa, pääsiäiskarkit sekä mansikkahillo
tuorejuustoseokseen. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kaada seos ensimmäiselle pohjalle, ja aseta päälle toinen kostutettu
pohjapala.
Valmista toinen täyte:
Purista sitruunoiden mehu rahkan joukkoon.
Raasta sitruunoiden kuori ja sekoita seokseen.
Lisää vaniljasokeri, ja mausta maun mukaan sokerilla.
Kaada rahkaseos kostutetun pohjan päälle ja aseta päälle ”kansi”.
Aseta kakku kevyehkön painon(esim. pieni leikkuulauta) alle jääkaappiin
maustumaan.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.
Paloittele kakun pinnalle sitruunaa ja pursota reunoille kerma.
Koristelussa voi käyttää myös pääsiäisen namuja, suklaamunia tai
vastaavia.
Sydänkoristeen teko-ohje:
Kuumenna sitruunamehua, vettä ja kermaa kattilassa.
Lisää höyryävään seokseen hyytelösokeri ja kiehauta.
Anna jäähtyä hetki, ja levitä levyksi tai kaada muottiin.
Jäädytä pakastimessa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Kahvinen täytekakku resepti

Ainekset
5 kpl Munia
2 dl sokeria
8 rkl perunajauhoja
31/2 rkl kaakaojauhetta
11/2 dl kahvia,
4 kpl liivatelehteä tai 2 tl jauhetta
sokeria
3 dl kermaa (laktoositon)
1 dl kinuskikastiketta (laktoositon)
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muut jauhot. Kaada
leivinpaperilla vuoratulla pellille ja paista 225 asteessa 7 min. Kaada
sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään. Liota liivate lämpimään
kahviin. Anna hyytyä ja vatkaa sitten. Vaahdota kerma, lisää kinuski ja
jatka vispaamista. Lisää kahvihyytelö ja sekoita hyvin. Jaa levy 4
osaan, kostuta kahvilla, johon voi lisätä sokeria, rommia tai muuta
vastaavaa.Laita täytettä väleihin ja säästä runsas neljännes taytteestä
pinnalle. Koristele esim. viinirypäleillä ja vadelmilla. Tämä kakku
riittää noin 10 hengelle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Nalle Puh -täytekakku resepti

Ainekset
Täyte:
1 prk vaniljan makuista tuorejuustoa
1 prk mansikkakermaa
mansikoita
kuorrutus:
1 prk appelsiinituorejuustoa
1 prk mango-Pilttiä
1 prk aprikoosi-Pilttiä
1-2 dl tomusokeria
Ohjeet
Leivo (esim. 6 munan) kakkupohja ja tee nallen korvia varten
kääretorttu. Kostuta kakku esim. maidolla ja levitä kakun väliin
tuorejuustoa, mansikoita ja kermavaahtoa. Asettele kääretorttukorvat
paikoilleen (samankorkuiseksi kuin kakkukin). Leikkaa pienet palat
sivuista, jotta korvat pysyvät tukevammin paikoillaan.
Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet sekaisin ja levitä se
kakun päälle. Lopuksi koristele kakku lakritsinauhalla tms.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Täytekakku isälle resepti

Ainekset
POHJA:
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g pakastevadelmia
2-3 banaania
1 rkl sokeria
3-4 tl kookosjauhetta
2 dl kuohukermaa
½ dl aprikoosihilloa
marsipaania
Ohjeet
Hyvä kakkupohja: Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita
vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja sekoita varovasti
munasokerivaahtoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja paista
taikinaa 175 asteessa 40-45 min.
Täyte: Sulata ja soseuta vadelmat kohmeisiksi ja sekoita siihen sokeri.
Kuori ja viipaloi banaanit. Vatkaa kerma ja mausta halutessasi
kookoshiutaleilla. Laita aprikoosihillo pieneen kattilaan (noin ½ dl
hilloa) ja lisää vesi noin (½ rkl) ja keitä noin pari min, kunnes hillo
on kokonaan sulanut veteen. Suodata liemi kulhoon siivilän läpi.
Kostuta myös kakun päällyslevy ja laita aprikoosihilloa pinnalle.
Sitten kaulitsin marsipaanista levyn kakun pintaan ja koristelin.
Leikkaa kakku 3 osaan. Levitä vadelmasosetta pohjalevylle ja laita
banaaniviipaleita päälle ja noin 1/3 kermasta. Nosta toinen kakkulevy
ja kostuta mehulla ja lisää taas täytteet.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Täytekakku (Kaksikerroksinen) resepti

Ainekset
kananmunia
sokeria
vehnäjauhoja,perunajauhoja,leivinjauhe
täyte 1
omenahilloa
pakasteesta mansikoita
kermavaahtoa
Täyte 2
pakasteesta mansikoita
kermavaahtoa
PÄÄLLINEN
2 dl kuohukermaa
n.200 g kiks karkkeja tai hopeatoffeeta
Kermaa
MAITORAHKAA
Ohjeet
Valmista kakkupohja munista, jauhoista ja sokerista. Laita ensimmäiseen
väliin TÄYTE 1 ja toiseen TÄYTE 2.
Laita 2 dl kermaa ja karkit kattilaan ja anna hiljalleen kiehua noin
15-20 minuuttia sekoitellen aina välillä. Kun se alkaa suurustumaan,
ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Ole varovainen ette jäähdy ihan
kylmäksi jotta sen saa tasaisesti kakun päälle.
Anna pinnan jäähtyä vielä hetki ennen kun koristelet kermalla koska
muuten kerma sulaa. Kermaan niin kakun päällä kun sisälläkin olen
lisännyt maitorahkaa suhteella 2/3 kermavaahtoa ja 1/3 maitorahkaa,
sokeria voi lisätä ihan oman maun mukaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta

Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

Resepti: Täytekakku (munaton, maidoton ja gluteeniton)

  • 200 g maidotonta margariinia esim. Sininen Keiju
  • 2 kypsää banaania
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl perunajauhoja
  • 5 dl riisi- tai quinoajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 dl omenamehua
  • kostutukseen:
  • 0,5 dl omenamehua
  • täyte:
  • 2 dl mansikkahilloa
  • koristeluun:
  • vaahtoutuvaa soijakermaa esim. Soyatoo! merkkistä.
  • samaa kermaa saa myös pursotinpullossa.
  • marjoja tai hedelmiä
    1. Vatkaa margariini, banaanit ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
      keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi omenamehua. Jaa
      taikina kahteen samankokoiseen kakkuvuokaan, tai yhteen kakkuvuokaan ja
      paistat kaksi kerrosta erikseen. Paista175 asteisessa uunissa noin
    2. 5-40 min. Jäähdytä. Kostuta kakun molemmat puolet ja täytä kakku.
      Kuorruta soijakermalla ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Vinkki:
      Jäätelökakun saat kun täytät kakun tofu- tai soijajäätelöllä ja nostat
      sen pakastimeen jähmettymään. Pidä kakku vuoassa kun kokoat sitä,
      jäätelö pysyy paremmin kakku palojen välissä. Ota kakku ajoissa
      pakastimesta ja koristele soijakermalla ja marjoilla vasta juuri ennen
      tarjoilua! Valmistusaika: 2 h Annos 671 Kcal

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lampaankylki

    Lohiceviche ja suklainen täytekakku

    Resepti: Lohiceviche ja suklainen täytekakku

    Ainekset

    • Lohi-ceviche:
    • 500 g lohifileetä
    • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
    • 2 punaista chiliä
    • 0,5 dl oliiviöljyä
    • suolaa
    • valkopippuria
    • ripaus sokeria
    • 0,5 kurkku
    • 1 punasipuli
    • 1 avokado
    • 4-5 oksaa tuoretta korianteria
    • tarjoiluun ruisleipää
    • Suklainen levykakku ja rosmariinijäätelöä:
    • 150 g pinjansiemeniä
    • 175 g voita
    • 3 dl sokeria
    • 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
    • 0,5 dl siirappia
    • ripaus suolaa
    • 3 kananmunaa
    • 2,5 dl vehnäjauhoja
    • kuorrutus:
    • 2 dl kermaa
    • 200 g tummaa suklaata
    • 1 tl voita
    • Jäätelö:
    • 0,5 l huoneenlämpöistä vaniljajäätelöä

    1. Lohi-ceviche: Poista kalasta nahka ja leikkaa se pieneksi kuutioksi.
      Hienonna chili ja raasta limetti. Laita kalakuutiot kulhoon ja sekoita
      joukkoon limetin raastettu kuori ja mehu, hienonnettu chili,
      oliiviöljy, suola, valkopippuri ja sokeri. Anna seoksen maustua
      jääkaapissa noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi kurkku, punasipuli sekä
      avokado. Hienonna tuore korianteri. Sekoita loput aineista kalan
      joukkoon ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja
      pippurilla. Tarjoile ruisleivällä. Suklainen levykakku ja
      rosmariinijäätelöä: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pinjansiemeniä
      kuumalla ja kuivalla pannulla hetki, että saavat kauniin värin. Vatkaa
      voi ja sokeri sekaisin. Sekoita joukkoon kaakao, siirappi ja suola.
      Vatkaa joukkoon munat yksitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää
      vehnäjauhot ja pinjansiemenet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun
      uunivuokaan ja paista noin 10-13 minuuttia. Kakku voi jäädä hieman
      löysäksi. Anna vetäytyä pari tuntia ennen kuorrutuksen levitystä.
      Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu
      suklaa ja voi. Sekoita niin kauan, että suklaa on sulanut ja kaada
      sulanut suklaa kakun päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile lisänä jäätelöä.
      Valmista jäätelö. Silppua rosmariini hienoksi. Sekoita se jäätelön
      joukkoon ja pakasta vielä kohmeiseksi ennen tarjoilua. Reseptit: Sanna
      Miettunen Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vesimeloni
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit