Mainokset

Reseptit sanoilla ‘täytetty’

Täytetty possun fileerulla resepti

Ainekset
n. 1 kg possun uunifileetä
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
½ dl sinappia
300 g parmankinkkua
1 dl parmesaani-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia
Lisäksi:
puuvillalankaa
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika ja
halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannussa. Anna jäähtyä.
Leikkaa huoneenlömpöinen porsaanfilee ”auki” tasaiseksi levyksi. Nuiji
pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipuli-paprikaseos,
parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido
puuvillalangalla.
Hiero pintaan suolaa, ja mustapippuria. Ruskista fileen pinta nopeasti
kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1
tunti. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen, juuresten ja
raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Täytetty Munkki Jäätelöpallolla resepti

Ainekset
2 dl Kermamaitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
2 kanamunaa
n 1 tl suolaa
n 1 rkl kaardemummaa
n 50 g voita
n 6-7 dl vehnäjauhoja näppituntuman mukaan
täyte:
1 pussi BlåBandin vaniljakastiketta/ reilu 2 dl maitoa
hilloa
Jäätelöä ja tomusokeria
paistamiseen vaikka rypsilölyä
Ohjeet
Lämmitä kermamaito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva. Sekoita että
liukenee. Lisää mausteet ja vähän vatkatut munat. Lisää jauhoja vähän
kerralla ja alusta. Loppuvaiheessa alusta joukkoon pehmeä voi. Älä tee
taikinasta liian tiukkaa. Anna taikina kohota n. 30 min. Tee
vaniljakiisseli pakkausohjeen mukaan.
Kauli kohonnut taikina levyksi ja paina vaikka juomalasilla renkaita
kevyesti pintaan. Laita jokaisen pyöryläisen keskelle lusikallinen
kiisseliä ja hilloa. Kostuta reunoja vaikka vedellä ja taita
lopputaikina peitoksi. Paina nyt juomalasilla taikinaa ihan pohjaan
asti että irtoaa pyöryläinen. Nosta vaikka leivinpaperinpäälle ja anna
kohota hetki. Putsaa pullasudilla liiat jauhot pois munkkien päältä.
Kuumenna öljy ja paista munkit kauniin ruskeaksi ja nosta reikäkauhalla
talouspaperinpäälle valumaan.
Pyörittele sokerissa tai jos haluat niin leikkaa munkki halki ja täytä
jäätelöpallolla. Hunnuta tomusokerilla. Nautitaan välittömästi jos
laitetaan jäätelöä.
Minulla tuli vähän liian tummia, mutta hyviä olivat
Katso kuvasarja teko vaiheista!!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Täytetty Possunulkofile resepti

Ainekset
n.1,3 kg possun ulkofilettä
aurinkokuivattua tomaattia
kapriksia
peperonia
1 omena
fetaa
suolaa
mustapippuria myllystä
aurikokuivatun tomaatin lientä+rasvaa paistamiseen
Kapteenin tervamarinadi
Ohjeet
Leikkaa possunfile auki levyksi. Nuiji se tasaiseksi. Sirottele suolaa
ja mustapippuria levylle. Siivuta fetaa reiluiksi siivuiksi ja laita
fileelle. Suikaloi tomaatteja ja siivuta omena, laita fileelle.
Halkaise suurimmat peperonit, laita nekin ja joitain kapriksia lihalle
(kts kuva). Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla. Paista
kuumalla pannulla voi – tomaattiöljyssä lihakäärölle ruskea pinta.
sirottele pintaan kauttaaltaan vielä suolaa. Sivelin pintaan vielä
Kapteenin Tervamarinadia. Laita uuniin noin tunniksi tai kunnes lihan
lämpö on noin 80, kiertoilmalla 180 asteeseen, tav. n. 200.
Anna lihan vetäytyä hetki ja viipaloi se. Tarjoa lisänä perunaa ja
kantarellisoosia.
Tästä syö kaksi henkeä pari kertaa komeasti!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Täytetty Polentan resepti

Ainekset
polentaa
voita
vettä
karkeaa merisuolaa myllystä
pekonia
salviaa
oliiviöljyä
Ohjeet
Valmista polenta paketin ohjeen mukaan (perusresepti). Itse lisää + 10%
maissiryynejä, että saan todella tukevan pohjan. Paista pekoni hitaasti
ruskeaksi ja rapeaksi. Laita keittiöpaperin päälle valumaan. Voitele
vuoka / vati oliiviöljyllä. Kaada puolet polentasta vuokaan ja tasoita.
Levitä kerros pekonia ja salviaa koko alueelle. Kaada loppu polenta
päälle ja tasoita. Anna polentan jäähtyä hyvin, kumoa ja leikkaa 10 x
10 cm palasia. Kuumenna oliiviöljyä pannussa ja paista polenta juuri
ennen tarjoilua kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta. Tarjoillaan
heti. Kasvissyöjät ja vagaanit ja laktoosittomana haluavat voivat hyvin
jättää pekonin pois sekä/tai korvata voin oliiviöljyllä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa

Panino täytetty resepti

Ainekset
1 kpl panino leipä kts. pöytälaatikostani panini resepti
2-? rkl tuorejuustoa, kts. pöytälaatikostani
2-? rkl panini pikkelssi kts. pöytälaatikostani
2-? rkl panini liha täyte kts. pöytälaatikostani
2 viipaletta tomaattia
suikaleita Jäävuorisalaattia
2 viipaletta mieleistä juustoa
Ohjeet
Täytä leipä taytteilla ja paista voileipägrillissä. Minulla ei ole
joten käytän vohvelirautaa. Paina lujasti ja pidä kunnes juusto kuplii
leivän välissä! Nauti kylmän juoman kanssa!!!
Kepittää kaikki 10 euron kahvila panniinit! Lupaan että on hyvää! 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Pekoniin kääritty täytetty possu resepti

Ainekset
1 possun sisäfile
1 pkt pekonia
½ pkt aura
pala purjoa
mustapippuria
lisänä: ½ prk kokonaisia herkkusieniä
valkosipulinkynsiä pilkottuna
kevyet valkosipuliperunat
Ohjeet
Fileen täytyy olla vähän paksumpi, tämä oli joku kermainen-jotakin.
Putsaa fileestä enimmät rämppeet ja pyyhi marinoinnit pois. Leikkaa
pois fileen päät. Leikkaa file pitkittäin auki, hakkaa kevyesti (kuva).
Levitä lihalle purjorenkaita ja auraa ja pippuria myllystä. Suolaa ei
tarvita. Sulje file.
Laita ensin pekonisuikaleet fileen päätyihin, ettei juusto valu ulos.
Kääri sitten koko file pekonilla. Laita käärö uuniin ensin 250 n.10
min., että pekoni rapsakoituu. Vähennä lämpöä 200 ja paista n. puoli
tuntia, en nyt muista ihan tarkkaan, mutta aika äkkiä se käy kun
kuumassa paistaa. Kyllä sen näkee, koska on valmis.
Leikkaa siivuiksi. Pyöräytä pannulla herkkusieniin hiukan väriä, ne
sitten pomppii, lisää valkosipulinkynsi paloja makua antamaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

omena

Täytetty porsaan ulkofilee resepti

Ainekset
1 kg possun ulkofilepala levyksi leikatuna
suolaa
valkopippuria
voita ruskistamiseen
Täyte:
70 g parmakinkun viipaleita
0,5 dl sipulia hienonnettuna
0,5 dl paprika silppua
2-3 kpl silputtua valkosipulinkynsiä
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl Dijon sinappia
1 rkl silputtua salviaa
Kastike:
2 dl demi glacekastiketta
1 dl madeiraa taipunaviiniä
50 g voita
Ohjeet
Jos ett itse taida niin pyydä lihamestarisi leikata possunfilee
levyksi.Laita parmakinkkuviipaleet lihalevylle.Valmista täyte
sekoittamalla kaikki täyteainekset keskenään.Levitä täyte
lihalevylle,kääri liha kireälle rullalle ja sido
kalastajanlangalla.Ruskista kevyesti liha pannulla. mausta kevyesti
suolalla ja pippurilla.Laita paisti uunivuokaan ja kypsennä n.140c
astetta uunin lämpö paistomittaria käyttäe,kunnes sisälämpö on 68
astetta.Paistin kypsennys kestää n.1h 15min abaut.Kuumenna Demi-Glace
viinin kera,vatkaa joukoon huoneenlämpöinen voi.Kastike ei saa kiehua
enään voin lisäämisen jälkeen.Tarjoile viipaloitu porsaanpaisti
yrttiperunoiden tai kermaperunoiden kanssa,höyrytettyä ruusukaalia ja
viinikastiketta.Huom! nyt ei kannata antaa isännälle lopuja viinejä
koska se maistuu tämän aterian kanssa muillekin!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Nutellakakku (täytetty) resepti

Ainekset
3 kananmunaa
200 g sokeria
300 g vehnäjauhoa
100 g sulaa voita
1 tl leivinjauhetta
vajaa desi maitoa
1 iso purkki nutellaa (450 grammaa)
Ohjeet
Nutella on hasselpähkinäinen suklaalevite. Pysyy paistaessa pehmoisena
ihan eri tavalla kuin suklaakreemit yleensä, puhumattakaan pelkästä
suklaasta. Suomesta ei noita isoja purkkeja löydy, pienempiä kyllä.
Kuvan kakku tehty ei-ihan-täydestä 300 g purkista, todella hyvältä
kuitenkin maistui.
1. Vaahdota hyvin munat ja sokeri.
2. Lisää sulatettu voi, maito ja viimeisenä jauhot.
3. Levitä melkein kaikki taikina voideltuun ja esim ruokosokerilla
kuorrutettuun vuokaan. Lisää sitten nutella tai mikä vaan muu täyte
tasaisesti keskelle. Levitä loput taikinasta päälle, peittäen
huolellisesti nutellan ettei se pääse palamaan.
4. Paista uunin alatasolla 180 C puoli tuntia. Anna sen olla
jälkilämmössä vielä kymmenen minuuttia, sitten ota pois uunista. Anna
jäähtyä ritilällä ja koristele tomusokereilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Raejuustolla täytetty pannukakku resepti

Ainekset
4 munaa
5 dl maitoa
n.2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
1 prk ( 400g ) murskattua tomaattia
300 g raejuustoa
1 dl tilliä tai persiljaa silputtuna
1/2 tl suolaa
Ohjeet
Sekoita maitoon muna, jauhot ja suola. Turvota jonkin aikaa. Paista
leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä ( 30-40cm ) 225 asteessa 30
min.
Sekoita täyte. Levitä se pannukakun päälle ja kääri kuten kääretorttu.
Tarjoa salaatin kera.
325 kcal.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Täytetty possun fileerulla resepti

Ainekset
n. 1 kg possun uunifileetä
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
½ dl sinappia
300 g parmankinkkua
1 dl parmesaani-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia
Lisäksi:
puuvillalankaa
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika ja
halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannussa. Anna jäähtyä.
Leikkaa huoneenlömpöinen porsaanfilee ”auki” tasaiseksi levyksi. Nuiji
pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipuli-paprikaseos,
parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido
puuvillalangalla.
Hiero pintaan suolaa, ja mustapippuria. Ruskista fileen pinta nopeasti
kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1
tunti. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen, juuresten ja
raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit