Mainokset

Reseptit sanoilla ‘täytetty’

Täytetty possun fileerulla resepti

Ainekset
n. 1 kg possun uunifileetä
1 kpl Sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl punainen paprika
1 rkl öljyä
½ dl sinappia
300 g parmankinkkua
1 dl parmesaani-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
suolaa
tuoretta timjamia
Lisäksi:
puuvillalankaa
Ohjeet
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele paprika ja
halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannussa. Anna jäähtyä.
Leikkaa huoneenlömpöinen porsaanfilee ”auki” tasaiseksi levyksi. Nuiji
pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipuli-paprikaseos,
parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido
puuvillalangalla.
Hiero pintaan suolaa, ja mustapippuria. Ruskista fileen pinta nopeasti
kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 1
tunti. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Poista langat ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen, juuresten ja
raikkaan salaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

täytetty tomaatti resepti

Ainekset
n1 kg tomaatteja
200 g chili tuorejuustoa
n50 g fetajuustoa
n10 kpl meetwurstia
3 rkl kinkkusuikaletta
juustoa
Ohjeet
1.virauta tomaatit ja halkaise ne.kaavi tomaatin sisus pois.asettele
uunivuokaan.
2.pieni fetajuusto,meetwursti ja kinkkusuikaleet astiaan.sekoita
joukkoon levite.(halutessasi voit käyttää muitakin levite makuja!)voit
lisätä myös juuston paloja täytteeseen.
3.täytä tomaatit lusikan avulla.
4.laita 1-2juusto viipaletta/tomaatti
5.paista uunissa 250 astetta n.10min (tai niin että juusto hieman
ruskehtuu)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Täytetty possurulla resepti

Ainekset
1 kg possun ulkofilettä tai kassleria
3 rkl öljyä
sellerisuolaa, sipulisuolaa
0,5 l lihalientä
Täyte:
150 g vaaleata leipää (5 viipaletta)
50 g pekonia
1 Sipuli
3 dl maitoa
2 munaa
suolaa, pippuria, persijanippu
1 rkl vehnäjauhoja
Kastike:
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl paistolientä
mausteita jos tarvitsee
Ohjeet
Valmista ensin täyte.Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuori ja
silppua sipuli. Silppua pekoni saksilla suoraan kuumalle
paistinpannulle ja lisää sipuli kun rasva alkaa irrota pekonista.
Kuullota. Lisää leipäkuutiot ja paista muutama min. Hienonna persija.
Sekoita keskenään ensin maito, munat, persilja, suola ja pippuri. Lisää
sitten leipämassa.Sekoita joukkoon vehnäjauhot kun neste on imeytynyt
leipiin.
Nosta liha leikkuulaudalle ja leikkaa se veitsellä auki levyksi.
Taputtele litteämmäksi. Levitä täyte levylle. Kääri rullaksi. Sido
langalla.Kuumenna öljy pannulla ja ruskista rulla joka puolelta.
Ripottele suolat päälle. Kaada puolet lihaliemestä pannulle ja laita
uuniin. Valele paistamisen aikana lopulla lihaliemellä. Paistoaika 2t.
Tee kastike sekottamalla jauhot ensin pieneen määrään paistolientä.
Lisää loput liemestä ja keitä muutama min. Mausta tarvittaessa lisää.
Poista lanka rullan ympäriltä ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa
kastike erikseen.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Herkullinen Täytetty Lihamureke resepti

Ainekset
1 kg nauta-sika jauhelihaa
2-3 kpl sipulia
4-6 kpl valkosipulin kynsiä
2 dl kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
1 prk herkkusieniä
100-150 g Juustoa tai juustoraastetta
Mausteita, pippureita, suolaa
Ohjeet
Laita jauhelihat astiaan ja tee siihen kuoppa, kaada kermaviili
kuoppaan ja kaada korppujauhot kermaviiliin turpoamaan n.5-10min.
Silppua sillävälin sipuli ja kuullota se voissa/margariinissa
paistinpannulla.
Lisää kananmuna kuullotetut sipulit, silputtu valkosipuli ja mausteet
(suolaa,pippuria maun mukaan) jauhelihan sekaan ja sekoita hyvin. Voit
maistaa hieman taikinaa että mausteet on kohdallaan.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja lisää herkkusienet
ja juustoraaste taikinan päälle.
Taita taikina kiinni ja paista 175C n. 1h
Täytteenä voit käyttää muutakin makusi mukaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ananas

Täytetty lammasrulla resepti

Ainekset
lampaan rintapalaa,paino luttomana11/4-1½ kg
1 reilu nippu tuoretta timjamia
200 fetajuustoa
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl paistinlientä
voita
lankaa rullan sitomiseen
suolaa ja pippuria
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteseen.Kuori ja purista valkosipulinkynnet ja
murenna fetajuusto.Nypi mintun lehdet varsista ja hienonna
tehosekoittimessa.Lisää joukoon fetajuusto ja valkosipulinkynnet ja
sekoita hienoksi muhennokseksi.Irroita lampaanlihasta luut.Leikaa
lihasta ylimääräinen rasva.Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä
lihan päälle minttumuhennos.Kääri liha rullalle ja sido langalla.Nosta
rulla uunipannulle tai uunin kestävään vuokaan ja pane uuniin1
tunniksi.Nosta rulla vuoasta ja pidä lämpimänä.Lisää vuokaan voinokare
ja viini kaada paistonliemi vuoasta kattilaan.Mausta suolalla ja
pippurilla.Lisää maistuvat uuniperunat,jotka voit ruskistaa kevyesti
voissa ja panna lihan kanssa samaan vuokaan,kun paistoaikaa on jäljellä
45 minuttia.Ja sinulla on maukas ruokakokonaisuus valmina!Ja eiku
syömään

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lettuja

Täytetty bageli resepti

Ainekset
1 kpl Juustobagel
tuorejuusto
2 kpl Saunapalvileikkelettä
Herkkusienisalaattia
Ohjeet
Leikkaa bageli, voitele tuorejuusto molempien puolien päälle.
Laita leikkeleet ja leikkeleiden päälle herkkusienisalaatti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Täytetty lohi resepti

Ainekset
1 kokonainen lohi (1 – 2 kg)
TÄYTE
3½ dl keitettyä riisiä
4 keitettyä kananmunaa
2 dl hienonnettua pinaattia
2-3 tl suolaa
2 tl sitruunapippuria
100 g voita
Ohjeet
Esikäsittele kala; poista suolet ja kidukset. Huuhtele hyvin.
Asette kala sen jälkeen sopivan kokoiseen uunivuokaan tai uunipellille
jossa on leivinpaperi (älä laita uunivuokaan leivinpaperia).
Valmista täyte; keitä riisi, kananmunat ja hienonna pinaatti jos käytät
tuoretta, jos taas pakaste laita se melkein kypsän riisin sekaan
kiehumaan.
Tilsi kananmunat pieneksi murskaksi. Kaada vesi riisi-pinaatti
seoksesta. Sekoita munamössö riisi-pinaatti seokseen. Mausta suolalla
ja sitruunapippurilla.
Ripottele kalan sisälle suolaa ja sitruunapippuria oman maun mukaan.
Täytä kala päätä myöten. Asette kalan päälle ja täytteen päälle kalan
sisään pieniä voi lastuja.
Paista 225 asteessa noin 20 – 30 min.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Täytetty leipä resepti

Ainekset
Leipä:
500 g jauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1,5-2 pss kuivahiivaa
2,5-3 dl vettä
Täyte:
6-8 kananmunaa
150 g ilmakuivattua kinkkua
1 (puna)sipuli
250 g mozzarellaa
parmesania
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
Ohjeet
Laita jauhot, suola, sokeri ja hiiva kulhoon. Sekoita kevyesti.
Lisää vesi ja sekoita vaikka haarukalla.
Kaada pehmeä taikina pöydälle ja vaivaa kunnolla taikinaksi. Lisää
tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli n. 20cm leveäksi ja
mahdollisimman pitkäksi levyksi (paksuus noin 1cm).
(Keitä kananmunia noin 8 minuuttia. Valmista
valkosipuli-oliiviöljyseos. Eli pilko pieneksi valkosipulit ja sekoita
loraukseen oliiviöljyä.)
Laita taikinalevyn päälle ensin parmankinkkua ja pirskottele päälle
valkosipuli-oliiviöljyseosta. Pilko (puna)sipuli ja lisää päälle.
Lisää kananmunat riviin päälle ja revi mukaan mozzarellan palasia.
Ripottele päälle parmesania.
Tartu kiinni taikinalevyn alareunasta ja käännä se täytteen yli. Rullaa
tiukahkoksi rullaksi kääretortun tapaan.
Tee taikinapötköstä ympyrän muotoinen rinkula. Anna kohota ja levätä
puolisen tuntia ennen uuniin laittoa.
Jos haluat oikein rapean pinnan, sivele päälle hieman oliiviöljyä
(leivän pinnasta tulee uunissa tumma tässä tapauksessa).
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia.
(Ohje mukaeltu Jamie Oliverin reseptistä)

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kalalautanen

Täytetty foccacia

Resepti: Täytetty foccacia

Ainekset

  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • n.9 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • täytevaihtoehtoja:
  • 100 g pestoa
  • 100 g mozzarellaa
  • 100 g grillattua munakoisoa öljyssä
  • 100 g salamia
  • 2 tomaattia

  1. Sekoita vesi, hiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet
    jauhoista. Sekoita hyvin. Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa
    taikinaa. Lisää taikinaan vielä 1 dl oliiviöljyä ja vaivaa kunnes
    taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota
    noin 30 min. Painele taikina n. 3 cm paksuiseksi levyksi uunipellille
    ja anna kohota n. 20 min. Painele sormilla kuoppia taikinaan ja
    ripottele päälle suolakiteitä. Paista 220 C uunissa n. 25 min. Uunista
    pois otettaessa valele leipä lopulla oliiviöljyllä. Anna leivän jäähtyä
    ja leikkaa sittä pieniä neliöitä ja täytä ne valitsemillasi täytteillä.
    Kiinnitä kerrokset cocktail tikulla ja nosta tarjolle. Valmistusaika: 2
    tuntia Annos 582 Kcal

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Täytetty lammaspaisti, valkosipulikastiketta ja

Resepti: Täytetty lammaspaisti, valkosipulikastiketta ja

Ainekset

  • Täytetty lammaspaisti:
  • 1-2 luuttomaksi leikattu lampaan etuselkäpaisti tai kylkirulla
  • 1 ruukku/nippu tuoretta minttua
  • suolaa
  • mustapippuri
  • siirderissä marinoituja viikunoita
  • Valkosipulikastike:
  • hyvää lihalientä tai paistolientä
  • tummaa liha fondia
  • valkosipulia
  • basilikaa
  • maizenaa suurustamiseen
  • (kermaa tai kahvia viimeistelyyn)
  • Kukkakaalimuusi:
  • 2-4 kukkakaalia (riippuen koosta)
  • ruokakermaa tai maitoa
  • suolaa
  • muskottipähkinää

  1. Täytetty lammaspaisti: Marinoi viikunat: laita ne kulhoon ja kaada
    tavallista siideriä päälle (kannattaa kokeilla tummaa hiilihapotonta
    siideriä!), anna viikunoiden maustua jääkaapissa 4-12 vrk. Leikkaa
    paisti tai kylkirulla auki levyksi niin, että se jää kauttaaltaan noin
    sentin paksuiseksi. Muista tarkistaa mihin suuntaan syyt menevät ja jos
    mahdollista, leikkaa aina poikkisyin. Hakkaa minttu hienoksi, leikkaa
    viikunat viistottain puoliksi. Levitä minttua, suolaa ja pippuria
    levylle ja kääri rullaksi. Sido hyvin paistinarulla. Kypsennä noin 180
    asteisessa uunissa n. 45 minuuttia ja tarjoile viikunoiden kera.
    Valkosipulikastike: Kuullota valkosipuli tilkassa öljyä pehmeäksi.
    Lisää paistoliemi, fondi ja basilika, kiehauta kunnolla. Tilkka kahvia
    tai kermaa antaa kastikkeeseen hyvän säväyksen. Suurusta kastike
    maizenalla ja tarjoile. Kukkakaalimuusi: Keitä tai höyrytä kukkakaalit
    kypsiksi ja muhenna ne sauvasekoittimella, lisää nesteet ja mausta
    suolalla sekä muskottipähkinällä. Reseptit: Onnellisen perheen
    lammasresepejä, Pia Näri, Rasalas

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit