Mainokset

Reseptit sanoilla ‘täytetyt’

Täytetyt pitat resepti

Ainekset
1 pkt pitaleipiä
1 dl pestoa
150 g mozzarellaa
2 tomaattia
1 vihreä paprika
100 g ohuen ohut -kalkkunafileeviipaleita
Ohjeet
Kuumenna pitaleivät. Viipaloi mozzarella, tomaatit ja paprika. Halkaise
pitat ja voitele pestolla. Täytä mozzarellalla, tomaatilla, paprikalla
ja kalkkunafileeviipaleilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Täytetyt Mozzarellarullat resepti

Ainekset
1 iso mozzarella/ruokailija
2 litraa kiehuvaa vettä
punaista pestoa johon on lisätty hieman silputtua aurinkokuivattua
tomaattia.
vihreää tapenadea:
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
2 rkl kapriksia
2 anjovisfilettä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua persiljaa
2-3 rkl oliiviöljyä
vajaa 1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä pari kierrosta
suolaa tarvittaessa
Koristeluun:
tomaatteja
tuoretta basilikaa
salaattikastiketta
Ohjeet
Tee ensin Tapenade.
Yhdistä tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa muut ainekset paitsi
öljy ja suola.
Aja tahnaksi, lisää öljyä vähitellen seokseen koneen käydessä. Maista
ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kääri mozzarellapallot tiiviisti tuorekelmuun yksitellen.
VALMISTA YKSI RULLA KERRALLAAN.
Upota kelmutettu Mozzarella hiljalleen poreilevaan veteen, anna
pehmentyä n. 5 min.
Kun juustosta on irronnut hieman ”maitoa” kelmuun ja juusto tuntuu
pehmeähköltä nosta se pois vedestä. Juusto on tarkoitus pehmentää, EI
SULATTAA.
Poista kelmu ja aseta juusto kahden leivinpaperin väliin ja kauli se
n.½ cm paksuksi levyksi. Täytä toisella täytteellä ja rullaa nopeasti
kääretortun tapaan.( Juusto jähmettyy nopeasti).
Valmista punaisella pestolla ja tapenadella täytettyjä
mozzarellarullia.
Pidä valmiita rullia kylmässä n. tunti, ennen tarjoilua.
Leikkaa rullat paloiksi ja asettele viipaloitujen tomaattien päälle
tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä ja nauti hyvän
salaattikastikkeen kera.
Kaunis tarjottava, vaikka alkupalaksi aterialle tai naposteluun muuten
vain.
Hiukan työläs tekotavaltaan, mutta lopputulos korvaa vaivan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Täytetyt kesäkurpitsat resepti

Ainekset
2 kpl kesäkurpitsoita
täyte:
400 g jauhelihaa ( broileri tai kalkkuna tai sika/nauta)
1 kpl pieni sipuli
0,5 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteija
mustapippuria, aromat suolaa ja yrittytarha mausteita
100 g parmesan ja emmental juustojen raasteita sekotuksena
Ohjeet
Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi osa sisuksesta pois. Ruskista jauheliha
öljyssä.Lisää lopuksi silputtu sipuli ja kuullota se. Mausta seos oman
maun mukaan yrittymaste sekoituksilla, mustapippurilla ja aromatilla.
Sekoita joukkoon pieneksi paloitellut kesäkurpitsat, korppujauhot ja
ruokakerma. Tarkista maku ja mausta oman mielen mukaisesti sopivan
makusta.
Lisää jauheliha mössö kesäkurpitsoihin ja paista niitä uunissa 175
asteessa 15 minuuttia. Lisää tämän jälkeen juustoraaste ja paista vielä
10 minuuttia 225 asteessa jotta saadan juustosta kauniin ruskeaa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Täytetyt Herkkusinilakit resepti

Ainekset
10 kpl isoa herkkusientä
Täyte:
hinennutujen sienten jalat
150 g hovi paprika tai hovi viherpippuri tai hovi sinihomejuusto
makuinen sulatejuusto
1 pussi pekoonia
Ohjeet
Irroita sienen jalat ja koverra hieman lakkia täytettä varten.Hienonna
jalat sekä koverrettu sisus ja sekoita raastetun juuston kanssa Täytä
lakit seoksella ja kietaise pekooninviipaleet lakkien ympärille
niin,että täyte näkyy.Ja paista uunissa n.250c astetta abaut 15
minssaa.Ja siinä oivaa herkkua joko ihan niin tai lisukeeksi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Maitokiisselilla taytetyt tortut resepti

Ainekset
pohja
1 dl Pehmeaa voita ta margariinia
2 dl hienoa sokeria
1 muna
4 dl vehnajauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
tayte
8 dl maitoa
1 tl Vaniljaesanssia t. -sokeria
1 tl voita
2 1/2 rkl vehnajauhoja
2 1/2 rkl maissitarkkelysta (t. perunajauhoja 2 rkl)
1 dl sokeria
2 munaa vatkattuna
1/2 tl kanelia
Ohjeet
1. Laita uuni lampenemaan 175 C.
2. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3. Erillisessa kulhossa sekoita kaikki kuivat aineet keskenaan
vispilalla.
4. Sekoita kuivat aineet voivaahtoon.
5. Painele taikina kahteen hyvin voideltuun ja jauhotettuun, pyoreaan
piirakkavuokaan tai 1:lle leivinpaperilla vuoratulle pikkupellille.
6. Paista pohjia n .10 – 15 min, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
7. Sekoita kasarissa maito ja voi ja kuumenna kunnes kiehahtaa. Ota
pois lammolta.
8. Vatkaa kulhossa vehnajauhot, maissijauho/perunajauho, sokeri ja
kananmunat.
9. Lisaa tama seos vatkaten keitetyn maidon joukkoon. Palauta
maitokattila levylle ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen n. 5
min. Lisaa lopuksi vanilliinisokeri tai esanssi. Levita tayte
pohjille ja anna jaahtya.
* Voit maustaa kiisselia myos esim. raastetulla sitruunan- tai
limenkuorella.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Täytetyt nakit (26.2.08 ) resepti

Ainekset
12 nakkia
50 gr juustoa -12 suikaletta
12 pekoniviipaletta
Ohjeet
Tee nakkeihin viillot pituussuuntaan ja pane viiltoihin juustosuikale.
Kääri jokaisen nakin ympärille pekoniviipale.
Lado kääröt uunivuokaan ja ruskista 225 asteessa 10-15 min.
Tarjoa juuressoseen tai salaatin kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Täytetyt voileivät

Resepti: Täytetyt voileivät

  • 12 paahtoleivän palaa
  • täyte 1:
  • 200 g jokiravunpyrstöjä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
  • täyte 2:
  • n. 150 g tonnikalaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
    1. Valmista täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Anna täytteiden
      seisoa jääkaapissa omissa kulhoissaan muutama tunti ennen voileivän
      täyttämistä Leikkaa paahtoleivästä reunat irti. Sivele täytettä leipien
      väliin ja rakenna kerrosvoileivät mielesi mukaan yhdestä tai molemmista
      täytteistä. Leikkaa leipä keskeltä halki, niin saat kolmiovoileivät.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    sipuli

    ”Dal Paratha” Intialaiset täytetyt linssileivät resepti

    Ainekset
    300 g täysjyvä vehnäjauhoja
    100 g vehnäjauhoja
    1 rkl gheetä
    1/2 tl suolaa
    vettä niin että taikinasta tulee sopivan jämäkkä
    200 g vihreitä linssejä (keltaisia linssejä jos saatavilla)
    2 cm pala tuoretta inkivääriä
    ripaus kurkumaa
    1 kpl sipulia
    1 kpl vihreä chili
    1 tl inkivääritahnaa
    0,5 tl valkosipulitahnaa
    1/2 kpl limen mehu
    1 tl timjamia
    4 rkl gheetä
    Ohjeet
    Yhdistä jauhot, suola, ghee ja vesi.
    Alusta 5 min ja lisää jauhoja tarvittaessa. muotoile kiinteäksi
    palloksi leivinliinan alle.
    Keitä vihreitä linssejä kiehuvassa vedessä kurkuman ja murskatun
    inkiväärin kanssa puoli tuntia.
    Kaada vesi pois ja huuhtele linssit.
    Kuumenna 1rkl gheetä laakealla pannulla ja freesaa sipulit, chili ja
    inkivääri + valkosipulitahna. Lisää linssit, timjami ja limemehu.
    Muotoile taikinasta 8 palloa ja litistä ne jauhotetulla pöydällä
    n.0,5cm paksuisiksi.
    Sivele gheetä taikinan keskelle.
    Lisää n. 1rkl linssiseosta.
    Sirota vehnäjauhoa linssikeon päälle.
    Nipistä reunat linssien päälle, jolloin tuloksena on vähän pussukan
    mallinen nyytti.
    Litistä leipänen jälleen ja kaulitse/ painele 0,5cm paksuiseksi.
    Kuumenna reilusti gheetä laakealla pannulla.
    Paista parathat ruskeapilkkuisiksi.
    Tarjoile kuumana intialaisen ruoan ohessa (mango chutneyllä siveltynä)
    .

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juusto

    Täytetyt appelsiinit resepti

    Ainekset
    5 appelsiiniä
    2 dl kuohukermaa
    1 levy suklaata
    (pähkinöitä)
    sokeria
    vaniljasokeria
    Ohjeet
    Pese appelsiinit juuresharjalla ja kuivaa. Leikkaa pohjasta pieni levy
    pois, jotta ne pysyvät pöydällä pystyssä. Leikkaa päältä hattu pois
    niin, että sisus tulee hyvin näkyviin.
    Koverra vihannesveitsellä appelsiinin sisustaa pois ja kaada välillä
    mehua kuppiin, lasiin. Jätä kuitenkin pohjalle ja reunoille vähän
    appelsiinia. Kun olet tyhjentänyt niin huuhtele appelsiini ulkoapäin
    varovasti, jotta ne eivät ole syödessä käsiin tahmaisia.
    Pilko leikkuulaudalla näistä sisuksen paloista suurimmat kalvot ja
    ei-syötävät osat pois. Ota yksi kokonainen appelsiini (ylimääräinen) ja
    leikkaa siitä kuoret pois leikkuuveitsellä. Pilko jäljelle jäänyt sisus
    ja poista pahimmat kalvot.
    Olet saanut siis kulhoon appelsiinimassaa ja kuppiin appelsiinimehua.
    Vatkaa kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon
    appelsiinimassa, osa mehusta (loput voit vaikka juoda) ja palasiksi
    pilkottu suklaa. Laita halutessasi pähkinämurskaa ellet ole pähkinälle
    allerginen.
    Sekoita seos.
    Laita siistityt appelsiinit lautasille ja lusikoi seosta sisään. Jos
    seosta jää niin laita se omaan kulhoon koska herkuttelijat lisäävät
    sitä mielellään.
    Syöminen onnistuu parhaiten pitkien jäätelölusikoiden avulla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkeleet

    Täytetyt Grillipaprikat resepti

    Ainekset
    2 kpl paprikaa
    1 pkt koskenlaskijaa tai muuta juustoa
    1 kpl purjo
    1 pkt savukinkkua
    suolaa
    tabascoa vihreätä tai pun
    Ohjeet
    Halkase paprikat ja poista siemenet..(jätä kannat nätiksi koristeeksi +
    voit siirrellä kannoista paprikoita grillatessa)
    Sirottele suolaa ja tabascoa sekä jotain mieleistäsi pippuria
    paprikoiden sisälle..lisää kinkkua suikaloituna vaikka,purjoa ja paksu
    viipale koskenlaskijaa päälle..Grilliin n. 20 min..

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tomaatti
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit