Mainokset

Reseptit sanoilla ‘tehty’

Pesto(aito Roomassa tehty) resepti

Ainekset
4 nippua basilikan tuoreita oksia
1 kupillinen hyvaa oliivioljya
3 rkl pecorino juustoa hienona raasteena
3 rkl parmisaani juustoa hienona raasteena
1-2 valkosipulin kyntta
1 rkl pinjansiemenia
muutama merisuolan murunen
Ohjeet
Yleensa tama tehdaan marmorisen huhmaren avulla mutta kirjoitan tahan
tehosekoittimella tehtavan version.
1. Pese ja kuivaa basilikan oksat ja laita lehdet tehosekoittimeen.
Tassa reseptissa on n. 60 lehtea.
2. Lisaa valkosipulin kynnet, suolamurenet ja pinjan siemenet. Sekoita
niin etta lehdet menevat silpuksi.
3. Lisaa oliivioljy ja kayta nopeasti paalla niin etta oljy sekoittuu
muihin aineksiin.
4. Kaada purkkiin tai kulhoon ja sekoita joukkoon juustoraasteet. Jos
valmistat peston etukateen, esim. aamulla iltaa varten, juustoraaste
kannattaa lisata vain hetkea ennen tarjoilua. Juustoraaste tummentaa
ajankanssa pestoa.
5. Keita haluamasi pasta merisuolatussa vedessa ja sekoita pestoon.
Tarjoile parmisaaniraasteen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Itse tehty viili ja jogurtti

Resepti: Itse tehty viili ja jogurtti

  • viili:
  • 1 prk viiliä
  • 1 l kulutusmaitoa
  • jogurtti:
  • 1 prk maustamatonta jogurttia (2dl)
  • 1 l kulutusmaitoa
    1. Viili: Jaa viili kuppeihin. Kaada päälle maito, sekoita vähän. Peitä
      kulhot ja jätä huoneenlämpöön 1 – 1 1/2 vrk:n ajaksi. Jäähdytä valmis
      viili ennen tarjoilua jääkaapissa. Älä tee viiliä helteellä tai
      ukonilmalla! Jogurtti: Kuumenna maito kiehuvaksi. Anna jäähtyä
      kädenlämpöiseksi. Vatkaa jogurtti maidon joukkoon. Peitä kattila ja
      jätä huoneenlämpöön n.8 tunniksi. Siirrä jogurtti säilytysastiaan ja
      laita jääkaappiin. Jogurtti säilyy jääkaapissa viikon verran.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Itse tehty mysli

    Resepti: Itse tehty mysli

    Ainekset

    • 5 dl isoja kaura- ja ohrahiutaleita
    • 1 dl vehnäleseitä
    • 2-3 rkl fariinisokeria
    • 0,5 dl rouhittuja pähkinöitä tai manteleita
    • 1 dl rusinoita
    • 1 dl muita kuivattuja hedelmiä

    1. Sekoita kulhossa hiutaleet, leseet ja fariinisokeri. Kaada ne
      uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 200 C muutama
      minuutti välillä sekoittaen. Sekoita hienonnetut kuivatut hedelmät,
      rusinat ja pähkinät hiutaleiden joukkoon. Säilytä tiiviissä purkissa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana

    Rieskasta tehty voileipäkakku

    Resepti: Rieskasta tehty voileipäkakku

  • 6 pyöreää rieskaa
  • parsakaalitäyte:
  • 300 g parsakaalia
  • 1 dl raejuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa
  • savuporotäyte:
  • 200 g hienonnettua savuporoa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • mustapippurirouhetta
    1. Keitä ja jäähdytä parsa. Soseuta sauvasekoittimella parsa ja raejuusto
      ja sekoita ainekset tahnaksi. Nosta jääkaapiin. Sekoita porotäytteen
      ainekset keskenään ja nosta jääkaapiin. Kun täytteet ovat kylmiä ovat
      ne helppo levittää rieskan päälle. Levitä rieskojen päälle täytettä
      vuorotelleen kerroksittain kunnes kaikki rieskat ovat käytetty. Nosta
      jääkaapiin ja tarjoile kylmänä. Rieskan pinta on niin kaunis ettei sitä
      tarvitse edes välttämättä koristella. Leikkaa rieskakakku valmiiksi
      siivuiksi niin vieraiden on helppo ottaa pala lautaselle. Parhaiten
      rieskakakku leikkaantuu sahalaitaisella leipäveitsellä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    keitto

    Punaisesta riisistä tehty salaatti ja munavoileipiä

    Resepti: Punaisesta riisistä tehty salaatti ja munavoileipiä

  • 3 dl punaista riisiä (tai täysjyväriisiätai villiriisisekoitusta
  • keitinvedeksi kasvislientä
  • 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 100 g kapriksia
  • nippu kesäsipulia
  • 100 g mustia kalamataoliiveja
  • halutessasi myös tonnikalaa
  • kastike:
  • 2 rkl anjovistahnaa tai hienonnettuja anjoviksia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus sokeria
  • lisäksi:
  • saaristolaisleipää
  • keitettyjä kananmunia
  • salaatinlehtiä
    1. Keitä kananmunat valmiiksi voileipiä varten. Sekoita kastikkeen
      ainekset. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.
      Jäähdytä. Sekoita joukkoon pilkotut tomaatit, vähän tomaattien
      säilytyslientä, kaprikset, pilkottu sipuli ja oliivit. Kaada joukkoon
      kastike ja sekoita. Tarjoile voileipien kanssa, joiden päällä on
      salaattia ja kananmunasiivuja.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    salaatti

    Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

    Resepti: Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

    Ainekset

    • 8 pientä kalafileetä tai 4 puoliksi leikattua suurempaa fileetä
    • ahventa, kuhaa tai siikaa
    • suolaa
    • täyte:
    • 200 g pinaattia tai mangoldia
    • 2 valkosipulinkynttä
    • loraus öljyä
    • suolaa
    • mustapippurirouhetta
    • 1 tl raastettua sitruunankuorta
    • voita ja öljyä paistamiseen
    • kastikkeeksi:
    • 1 sitruunan mehu
    • loraus valkoviiniä
    • ripaus suolaa
    • Spelttihelmirisotto:
    • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1 sipuli
    • 3 rkl öljyä
    • 3 dl spelttihelmiä
    • n. 1 l kasvislientä
    • ripaus chiliä
    • muutama oksa hienonnettua timjamia
    • 1 kourallinen persiljaa

    1. Valmista risotto ensin. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota niitä
      hetki öljyssä ja lisää pannulle spelttihelmet. Kuullota hetken aikaa.
      Lisää kasvislientä pikku hiljaa ja sekoittele välillä. Kun helmet ovat
      kypsiä, lisää joukkoon chili ja hienonnetut yrtit. Anna seistä kannen
      alla kunnes kala on valmista. Suolaa kalapalat kevyesti. Hienonna
      mangoldi tai pinaatti sekä valkosipuli. Kuullota niitä pienessä
      määrässä öljyä pannulla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja
      raastetulla sitruunankuorella. Lusikoi paistosta neljän kalafileen
      päälle ja nosta toinen puoli fileestä paistoksen päälle. Kuumenna
      pannulla vähän voita ja öljyä. Paista kalat molemmilta puolilta. Aivan
      lopuksi purista paistuneiden kalojen päälle sitruunamehua ja lorauta
      joukkoon valkoviiniä. Tarjoile yrttisen spelttirisoton kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    creme_brulee-vaahtokermavanukas
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit