Mainokset

Reseptit sanoilla ‘tomaattikastiketta’

Vihannesbroileria ja tomaattikastiketta

Resepti: Vihannesbroileria ja tomaattikastiketta

Ainekset

  • Vihannesbroileria:
  • 4-6 kpl broilerin rintafileetä
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 purjosipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • tilkka oliiviöljyä
  • Tomaattikastike:
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tomaattipyrettä
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • tilkka vettä
  • 3 oksaa tuoretta basilikaa
  • ripaus chiliä
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • tilkka oliiviöljyä

  1. Vihannesbroileri: Suikaloi purjo ja paprika reiluiksi suikaleiksi.
    Kuumenna paistin pannussa tilkka öljyä ja kuullota suikaleita siinä
    niin, että ne hieman pehmenevät. Mausta kevyesti suolalla ja
    mustapippurilla. Sekoita paprikajauhe ja curry keskenään ja mausta seos
    suolalla ja pippurilla. Leikkaa broilerinrintafileet ohuelta sivulta
    auki taskuksi. Hiero fileiden pintaan ja sisälle mausteseosta. Nosta
    väliin paprika- ja purjosuikaleita. Sulje taskut esim.
    cocktailtikuilla. Ota fileisiin kaunis pintaväri pannulla. Kaada loput
    vihannessuikaleet pieneen uunivuokaan ja lado päälle broileritaskut.
    Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile broilerit
    pastan, riisin tai couscousin ja tomaattikastikkeen kanssa.
    Tomaattikastike: Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi kattilassa
    oliiviöljyssä. Mittaa kattilaan tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit
    ja tomaattimurska sekä tilkka vettä. Kiehauta. Lisää basilika sekä muut
    mausteet ja hauduta hetki. Soseuta kastike tasaiseksi
    sauvasekoittimella ja tarjoile.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Grillattuja kasviksia, makkaraa ja tomaattikastiketta

Resepti: Grillattuja kasviksia, makkaraa ja tomaattikastiketta

Ainekset

  • Grillatut bataattisiivut:
  • 1 iso bataatti
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Grillatut kasvikset nyytissä:
  • 3 perunaa
  • nippu kesäsipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • loraus valkoviiniä
  • Grillattu tomaattikastike:
  • 1 kg tomaatteja
  • 5 valkosipulin kynttä
  • tuoretta basilikaa
  • 3 rkl balsamiviinietikka
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

  1. Grillatut bataattisiivut: Leikkaa bataatti noin 1 cm paksuisiksi
    siivuiksi. Sivele oliiviöljyllä ja suolalla. Grillaa viipaleet
    kypsäksi. Rouhi päälle vielä mustapippuria juuri ennen tarjoilua.
    Kasvisnyytit: Viipaloi perunat, kesäkurpitsa ja kevätsipulit. Nostele
    ne folionyytteihin. Purista päälle sitruunamehua, lorauta joukkoon
    valkoviiniä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kasvikset
    kypsiksi. Tarjoile grillatun makkaran kanssa. Grillattu
    tomaattikastike: Halkaise tomaatit ja levitä ne foliopaperille.
    Ripottele pinnoille hienonnettu valkosipuli, basilikaa,
    balsamiviinietikka, oliiviöljy sekä sokeria, suolaa ja pippuria. Kääri
    folionyytti tiukasti kiinni ja laita se grilliin. Anna tomaattien
    kypsyä n. 15 minuuttia ja kaada sitten nyytin sisältö kulhoon. Soseuta
    tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa
    suolalla, pippurilla ja sokerilla. Reseptit: Alex Nurmi

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Papu-pekonimureketta, tomaattikastiketta ja juurespyttipannua

Resepti: Papu-pekonimureketta, tomaattikastiketta ja juurespyttipannua

  • Papu-pekonimureke:
  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 170 g pekonia
  • 1-2 pientä sipulia
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl maitoa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 70-100 g vihreitä papuja
  • tilkka rypsiöljyä
  • tomaattikastike:
  • 6 luumutomaattia
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • tabascoa
  • Juurespyttipannu:
  • 1 palsternakka
  • 2 perunaa
  • 1 sipuli
  • ½ lanttu
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
    1. Ruskista suikaloitu pekoni pannulla tilkassa öljyä. Lisää hienonnettu
      sipuli, ruskista ja jäähdytä. Laita korppujauhot maitoon turpoamaan ja
      lisää joukkoon sipulipekoniseos. Lisää massa 1/2 jauhelihaan pienissä
      erissä sekoittaen niin, että massasta tulee tasaista ja kuohkeaa,
      sekoita joukkoon loput jauhelihat, kananmunat ja mausta suolalla sekä
      valkopippurilla. Paista pieni koepala pannulla ja tarkista maku.
      Ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä ja anna
      niiden jäähtyä. Levitä taikina tasaisesti kostutetulle leivinpaperille
      lado pavut taikinan päälle. Pyöritä mureke massa rullalle paperia apuna
      käyttäen. Kiedo rulla vielä folioon ja kiristä se päistä tiiviiksi
      paketiksi. Paista uunissa 160 asteessa noin 30 minuuttia. Poista kääre
      ja leikkaa mureke viipaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa noin 1×1 cm
      kuutioksi. Paista kuutioita oliiviöljyssä ja voissa miedolla lämmöllä
      kokoajan lämpöä lisäten kunnes ne ovat ”al dente”. Mausta
      juurespyttipannu ja lisää lopuksi joukkoon keltuaiset kokoajan
      sekoittaen. Lisää päälle hienonnettua persiljaa. Kalttaa tomaatit ja
      hienonna veitsellä pieniksi kuutioiksi. Valuta kuutiot siivilässä.
      Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki
      oliiviöljytilkassa. Lisää etikka ja oliiviöljy. Hauduta kastiketta
      muutama minuutti ja lisää mausteet sekä tomaatit. Lisää tarvittaessa
      tomaattimehua. Tarkista maku.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    tee

    Siitakesieniravioleja ja tomaattikastiketta

    Resepti: Siitakesieniravioleja ja tomaattikastiketta

    Ainekset

    • Tuorepasta:
    • 100 g durum-vehnäjauhoja
    • 1 kpl muna
    • loraus vettä
    • oliiviöljyä
    • Raviolin täyte:
    • 200 g siitakesieniä
    • 1 kpl salottisipuli
    • 1 rkl voita
    • 2 rkl tuorejuustoa
    • 1 dl kermaa
    • 1/2 dl ruohosipulia
    • mustapippuria
    • Tomaattivoikastike:
    • 5 kpl tomaattia
    • 1/2 kpl selleriä
    • 1 kpl porkkana
    • 1 kpl sipuli
    • 1 kpl valkosipulinkynsi
    • musta- ja valkopippuria myllystä
    • Maldon-suolaa
    • tomaattimehua

    1. Valmista pastataikina: Sekoita ainekset työpöydällä kasaamalla jauhot
      keoksi ja laittamalla keon päälle tekemääsi kuppiin rikotut kananmunat.
      Sekoittele taikinaksi ja lisää vähän öljyä ja tarvittaessa kosteutta
      vedestä. Kun olet saanut ainekset taikinaksi tuntuu koko komeus
      murenevalta. Laita taikina parissa kolmessa palassa muovikelmuun ja
      sitten vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Näin taikinasta tulee
      kostea ja valmista käsiteltäväksi. Kauli taikinapala littanaksi, säädä
      pastakone isommalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele ja
      toista muutama kerta. Säädä kone keskiasentoon ja toista. Lopuksi
      hienommalle tai melkein. Näin sinulla onkin valmista pastalevyä, josta
      saat valmistettua raviolit. Raviolin täyte: Silppua sipuli ja sienet ja
      kuullota kattilassa voin kanssa. Lisää kerma ja anna kiehua lähes
      kokonaan kasaan. Lisää tuorejuusto ja anna lämmetä hetken, näin saat
      mehevyyttä täytteeseen. Lisää yrtit ja mausta. Kauli pastataikina ja
      nosta sienitäytettä neljään kohtaan noin 5cm:n alueelle. Tee taikinasta
      kannet täytteiden päälle. Painele raviolit tiukkaan ja keitä kypsäksi
      suolavedessä. Tomaattivoikastike: Leikkaa tomaatit 4 osaan ja kuutioi
      juurekset pieniksi, silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota
      kaikki ainekset oliiviöljyssä ja kaada päälle sen verran tomaattimehua,
      että ainekset peittyvät. Kuumenna ja anna kiehua 1-1/2 tuntia niin,
      että nestemäärä puolittuu. Siivilöi hienon siivilän läpi ja keitä vielä
      niin, että nestemäärä taas puolittuu. Lisää lopuksi joukkoon muutama
      nokare kylmää, suolatonta voita ja kastike on valmis. Laita kastiketta
      peiliksi lautaselle ja asettele päälle sieniraviolit. Pinnalle voit
      lisätä paistettuja siitakesieniä ja koristeeksi ruohosipulia.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Pariloitua madetta, vihannessuikaleita ja tomaattikastiketta

    Resepti: Pariloitua madetta, vihannessuikaleita ja tomaattikastiketta

  • 600-700 g madefileetä
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pieni purjo
  • 1 rasia rasia kirsikkatomaatteja
  • 0,5 l paseerattua tomaattia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • Tabascoa
  • Maldon suolaa
    1. Pilko porkkanat, kesäkurpitsa ja purjo tulitikun kokoisiksi
      suikaleiksi. Ryöppää minuutti kiehuvassa vedessä ja nosta ne nopeasti
      jääveteen, jotta väri, maku ja rapeus säilyvät. Nosta vedestä ja kuivaa
      hyvin. Kalttaa kirsikkatomaatit nkiehauttamalla puoli minuuttia
      kiehuvassa vedessä. Kuullota silputut sipulit öljyssä. Lisää paseerattu
      tomaatti (purkista, jos et halua itse tehdä), viini ja anna kiehua
      hiljalleen hetki. Mausta kastike, halutessasi voit lisätä sekaan
      erilaisia yrttejä esim. ruohosipulia tai basilikaa. Pariloi
      ruodottomat, kevyesti öljyllä sivellyt madefileen palat molemmin puolin
      kypsäksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Jos fileet ovat suurikokoisia,
      jatka kypsentämistä hetki uunissa niin ettei pinta pala. Tarjoa syvällä
      lautasella kevyesti oliiviöljyssä kuumennetut, suolalla ja pippurilla
      maustetut vihannessuikaleet. Lisää tomaattikastike ja pariloitu made.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit