Mainokset

Reseptit sanoilla ‘tonnikalaa’

Tonnikalaa limejogurttikastikkeella resepti

Ainekset
n.400 g tonnikala fileita (2 kpl)
½ pss eldorado cashewpähkinöitä
2 rkl kuoreettomia hampunsiemeniä
tuoretta persilijaa
pippuria
merisuolaa
sitruunapippuria
½ kurpitsa
1 kpl paprika
1 Sipuli
1 kpl lime
maustamatonta jogurttia
5-8 kpl perunaa/perunamuussi pss
öljyä
voita
Ohjeet
Sekoita tehosekoittimella cashewpähkinät, kuoreettomat hampunsiemenet
ja oman maun mukaan tuoretta persilijaa, pippuria ja suolaa. Mortteli
tai veitsi käy murskaamiseen kans hyvin.
Laita perunoiden/muussin vesi kiehumaan.
Kuorruta tonnikala fileet seoksessa ja kääri elmukelmuun, pistä
hetkeksi jäähtymään.
Pilko paprika, kurpitsa ja sipuli, kuullota ne voissa pannulla, lisää
hieman öljyä ja mausteita oman maun mukaan.
Sillä välin lisää sitruunapippuri, suola, pippuri, maustamattomaan
jogurttiin.
Purista yhden tai enemmän limen mehu ja sekoita.
Ota tonnikalat pois jääkaapista ja pois elmukelmusta. Paista
keskilämmöllä kummaltakin puolelta.
Sekoita perunamuussi pussi kiehuvaan veteen ja lisää nokare
voita/Poista perunoiden keitinvesi ja muussaa ja lisää nokare voita!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Tonnikalaa ja wasabi-avokadotahna

Resepti: Tonnikalaa ja wasabi-avokadotahna

  • tonnikala:
  • 400 g tuoretta tonnikalaa
  • 4 vartta kevätsipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • sormisuolaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • Wasabi-avokadotahna:
  • 1 kypsä avokado
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl wasabia
  • 2 tl riisiviinietikkaa
    1. Tonnikala: Kuutioi tonnikala hienoksi kuutioksi. Hienonna myös sipuli
      varsineen. Sekoita tonnikala, sipuli, oliiviöljy ja inkivääri. Laita
      massa kelmun päälle ja muotoile siitä pitkulainen pötkö kelmua apuna
      käyttäen. Laita pötkö noin tunniksi pakastimeen jähmettymään. Poista
      kelmu ja pyöritä pötkö seesaminsiemenissä. Leikkaa siitä parin sentin
      paksuisia siivuja ja nosta siivut tarjottimelle. Tarjoile avokadotahnan
      kanssa. Wasabi-avokadotahna: Sekoita ainekset tahnaksi huhmaressa.
      Tarjoile tonnikalatartarin kanssa. Valmistusaika: 30 minuuttia +
      jähmettymisaika pakastimessa 1 h

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit

    Paistettua tonnikalaa fenkolipedillä ja ananasrahka

    Resepti: Paistettua tonnikalaa fenkolipedillä ja ananasrahka

  • Paistettu tonnikala:
  • 4 kpl tonnikalafileetä (myös pakastetonnikala käy)
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 3 peperonchinoa eli kuivattuja pieniä tulisia chilejä
  • ripaus merisuolaa tarvittaessa
  • Höyrytetty fenkoli:
  • 2 fenkolia
  • kastike:
  • 0,5 dl hunajaa
  • 2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Ananasrahka:
  • 1 prk säilöttyjä ananaspaloja
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 2 prk maitorahkaa tai 1 prk rahkaa ja 2 dl vaahdotettua kermaa
  • hunajaa tai sokeria makeuttamiseen
    1. Paistettua tonnikalaa: Murskaa peperonchinot sormien välissä ja sekoita
      soijan joukkoon. Lisää myös suola jos haluat lisätä sitä. Soija voi
      olla erittäin suolaista riippuen merkistä, joten et välttämättä
      tarvitse suolaa. Valele tonnikalafileet soijalla ja anna marinoitua
      noin tunnin ajan. Paista pihvit nopeasti parilalla tai paistinpannulla.
      Tonnikalan kuuluu jäädä sisältä hieman raa-aksi, joten pari minuuttia
      per puoli riittää, kun pannu on kuuma. Valmista tonnikala kun lisukkeet
      ovat jo valmiit, näin saat kuuman pihvin suoraan lautaselle. Mausta
      halutessasi suolalla ennen tarjoilua. Höyrytetty fenkoli: Halkaise
      fenkolit ja höyrytä ne kypsiksi höyryuunissa tai höyrykattilassa. Voit
      myös kypsentää ne mikroaaltouunissa. Kuumenna sitruunanmehua hieman ja
      sekoita joukkoon hunaja ja mausteet. Kaada seos fenkoleiden päälle.
      Tarjoile paistetun tonnikalan seurana. Ananasrahka: Sekoita rahkan
      joukkoon ananaspalat ja kookoshiutaleet. Makeuta hunajalla tai
      sokerilla. Reseptit: Sanna Miettunen

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    juhlaruokaa

    Pariloitua tonnikalaa, lohkoperunoita ja aiolia

    Resepti: Pariloitua tonnikalaa, lohkoperunoita ja aiolia

    Ainekset

    • tonnikala:
    • 600 g tonnikalafileetä
    • ½ dl ruokaöljyä
    • 1 valkosipulin kynsi
    • suolaa ja pippuria
    • 2 sitruunaa
    • perunat:
    • 8-10 roramunda perunaa
    • oliiviöljyä
    • suolaa ja pippuria
    • 1 rkl timjamia
    • 1 rkl rosmariinia
    • aioli:
    • 2-3 valkosipulin kynttä
    • suolaa
    • ripaus cayannepippuria
    • 2 keltuaista
    • 2-3 dl ruokaöljyä
    • ½ sitruunan mehu
    • 2 rkl lämmintä vettä

    1. Pariloitua tonnikalaa: Leikkaa tonnikalasta neljä pihviä. Sekoita
      öljyyn murskattu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Hiero seos tonnikalan
      pintaan ja anna maustua hetki. Kuumenna parilapannu ja grillaa
      tonnikalaa keskilämmöllä noin 1-2 minuuttia per puoli. Pariloi pannulla
      myös puolikkaiksi leikatut sitruunat leikkuu pinta alaspäin. Anna kalan
      vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tonnikala on parhaimmillaan kun sen
      liha on vielä sisältä punaista. Mausta halutessasi kalan pinta vielä
      kevyesti suolalla ja pippurilla. Lohkoperunat: Pese perunat ja leikkaa
      ne lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille ja pirskottele pinnalle
      oliiviöljyä. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja rosmariinilla.
      Paista lohkoperunoita 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Aioli:
      Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet ja laita ne kulhoon. Mittaa
      kulhoon myös keltuaiset, suola ja cayennenpippuri. Sekoita tasaiseksi
      sauvasekoittimella. Kaada öljyä joukkoon ohuena nauhana koko ajan
      sekoittaen kunnes majoneesi on sopivan paksuista. Mausta majoneesi
      sitruunamehulla ja sekoita joukkoon vesi antamaan kiiltoa. Tarjoa
      lohkoperunoiden kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ystavanpaivakakku

    Maki ja nigiri sushi sekä tonnikalaa chilikastikkeessa

    Resepti: Maki ja nigiri sushi sekä tonnikalaa chilikastikkeessa

    Ainekset

    • Sushi-riisi:
    • 2,5 dl sushi-riisiä
    • 3 dl vettä
    • 5 rkl sushietikkaa
    • Sushi- lohi:
    • lohifileetä
    • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
    • 50 g suolaa
    • 0,5 dl riisiviinietikkaa
    • Maki sushi:
    • sushiriisiä
    • nori- merilevää
    • kalaa, rapua tai vihanneksia
    • Tonnikalaa ja chilikastiketta (2 annosta):
    • 200 g raakaa sashimi- tonnikalaa
    • 1 rkl kimchee-chilikastiketta
    • 1 tl seesamiöljyä
    • 1/2 tl sokeria
    • 1 rkl katsuobushi-hiutaleita
    • hienonnettua mandariinin kuorta
    • hienonnettua kevätsipulia

    1. Sushi-riisi: 1. Mittaa riisi tarkasti 2. Pese kylmässä vedessä
      \”rutistelemalla\” varovasti. Vaihda vesi n. 8 kertaa, toisin sanoen,
      kunnes se on kirkasta. 3. Mittaa riisi ja vesi kattilaan. 4. Käännä
      levy täysille ja kun riisi alkaa kiehumaan käännä keskilämmölle. Keitä
      n. 20 minuuttia. 5. Nosta kattila levyltä ja anna vetäytyä n. 10 min.
    2. . Sekoita riisiin n. 5 rkl sushietikkaa (saa valmiina kaupoista!).
      Sushi- lohi: Fileestä poistetaan ruodot ja nahka leikataan
      pituussuunnassa halki ja nämä kaksi palaa vielä keskeltä poikki.
      Valmista marinadi ja anna lohipalojen marinoitua n. 20 minuuttia
      liemessä. Käytä lohi sushiin tai sashimiin. Maki sushi: Laita makisu
      (bambumatto) tasaiselle pinnalle. Aseta nori-merileväarkki matolle.
      Kastele kädet ja levitä riisiä norin päälle niin, että sen takareunaan
      jää noin kaksi senttiä tyhjää. Painele riisin keskelle ura, johon
      laitetaan hieman wasabia ja suikale valittua täytettä. Laita peukalot
      maton etureunan alle ja pidä muut sormet kevyesti täytteen päällä.
      Käännä peukaloilla levän etureuna täytteen taakse ja paina varovasti
      alaspäin, jotta levä tarttuu riisiin. Vedä oikealla kädellä maton
      etureunaa takareunaa kohti ja painele samalla vasemmalla kädellä
      varovasti maton päältä. Pyöritä rulla loppuun ja siirrä sivuun
      muutamaksi minuutiksi ennen leikkaamista. Pyyhi ylimääräiset riisit
      pois bambumatolta. Kastele veitsi ja leikkaa rullasta noin 1,5 sentin
      paksuisia kiekkoja ja asettele ne laustaselle. Tarjoa sushin lisukkeena
      garia (inkivääriä), wasabia ja soijakastiketta. Juomaksi käy sake,
      olut, valkoviini tai vihreä tee. Tonnikalaa ja chilikastiketta: Sekoita
      chilikastike, seesamiöljy ja sokeri. Laita seos jääkaappiin. Hienonna
      terävällä veitsellä katsuobushi-hiutaleet ohuiksi suikaleiksi. Hienonna
      mandariinin kuori sekä kevätsipuli. Leikkaa tonnikalasta sopivia
      suupaloja ja asettele ne kauniisti esimerkiksi mustalle lautaselle.
      Pirskottele päälle chilikastiketta maun mukaan. Koristele
      mandariininkuorella ja kevätsipulilla. Laita katsuobushi-suikaleet
      ruoan pinnalle juuri ennen tarjoilemista- kostuessaan ne alkavat
      mukavasti liikkua ja käpristyä. Reseptit: Kimmo Jylhä

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananas

    Grillattua tonnikalaa ja sinapinsiemen-perunasalaattia

    Resepti: Grillattua tonnikalaa ja sinapinsiemen-perunasalaattia

    Ainekset

    • 4 palaa tonnikala filepaloja (120 g/hlö)
    • suolaa
    • pippuria
    • chilijauhetta
    • 8 kpl kypsiä perunoita
    • 5 rkl majoneesia
    • 4 rkl sinapinsiemen dijon-sinappia
    • suolaa
    • valkopippuria

    1. Grillaa maustetut tonnikalapalat kuumalla öljytyllä pannulla tai
      grillillä nopeasti. Sekoita sinappi ja majoneesi keskenään ja mausta
      suolalla ja pippurilla. Sekoita lohkottujen perunoiden joukkoon.
      Annostele perunasalaatti lautaselle ja asettele tonnikala
      perunasalaatin päälle. Koristele paahdetulla paprikalla ja
      vesikrassilla tai rucolalla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit