Mainokset

Reseptit sanoilla ‘torttu’

Herraskainen torttu resepti

Ainekset
3 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
125 g voita
2 rkl kermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
sitruunankuorta
pinnalle:
3 valkuaista
6 rkl sokeria
50 g rusinoita
20 kpl manteleita
Ohjeet
Vatkaa voi ja puolet sokerista vaahdoksi. Samoin keltuaiset ja loput
sokerista. Sekoita vaahdot keskenään. Vatkaa hyvin. Lisää
sitruunankuori ja kerma. Lisää lopuksi jauhot ja leivinjauhe. Paista
isossa voidellussa paistinpannussa tai irtoreunavuoassa 200asteessa
(15-20min). Kun torttu on melkein kypsä, levitä pinnalle
valkuaisvaahto. Ripottele pinnalle huuhdotut, kuivatut rusinat ja
kaltatut, halkaistut mantelit. Torttu saa olla miedossa (150 astetta)
niin kauan, että valkuaisvaahto kuivuu ja tulee vaalean ruskeaksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Erikoisempi kaksoiskerros torttu resepti

Ainekset
POHJA:
4 kpl Munia
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
150 g sunnnuntaimargariinia tai voita
2 tl leivinjauhoja
1½ dl maitoa
Mansikka marinaadi:
3 tl appelsiinin kuorta
1 dl appelsiinimehua
300 g tuoreita mansikoita (vähän yli puoli litraa)
KERMATÄYTE:
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ l vadelmia (pakaste)
3 rkl vadelma hilloa
Ohjeet
Pohja:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat samalla hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen
taikinaan. Levitä taikina samalla lailla niinkuin kääretorttu voidellun
leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, jotta pinta
on sopivan värinen.
Mansikka marinaadi:
Paloita mansikat kahteen taikka kolmeen osaan haluamasi mukaisesti.
Sekoita muut aineet keskenään. Sekoita marinadi mansikoitten joukkoon.
Anna marinoida vähintään tunti jääkaapissa.
Kermatäyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi lisää sokerit.
Loppujauhot:
Leikkaa valmis pohja kahdeksi palaseksi. Laita toinen pala
tarjoiluvadille. Laita sen päälle vadelmat. Anna neste imeytyä
vadelmista. Lisää valdemien väliin vadelma hillo. Laita päälle vielä
kermasta puolet. Laita varovasti toinen pohjan pala tämän päälle. Lisää
loppu kerma ja ota mansikat jääkaapista tortun päälle. Koristeeksi voit
laittaa myös mansikan lehtiä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Unelmien torttu resepti

Ainekset
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 banaania
2 dl kuohukermaa
1 prk rahkaa
n.1 dl valmista kinuskikastiketta
ripaus kanelia
suklaarouhetta
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne
vaahtoon varovasti nostellen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta
noin 5-7 min.
Levitä pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele sokeria.
Kumoa kypsä pohja sen päälle. irroita vanha paperi varovasti.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa rahka ja
kinuskikastike ja mausta ripauksella kanelia.Yhdistä nämä.
Levitä jäähtyneelle levylle puolet täytteestä ja ohuiksi viipaloidut
banaanit.
Rullaa torttu. Levitä loppu täyte rullan päälle. Koristele
suklaarouheella.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Juusto-piparkakku torttu ( gluteiiniton )

Resepti: Juusto-piparkakku torttu ( gluteiiniton )

Ainekset

  • 150 g gluteiinittomia piparkakkuja
  • 75 g rasvaa
  • 400 g philadelphia-juustoa
  • 4 munaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl sokeria
  • 1 sitruunan kuori raasteena

  1. Jauha piparit tehosekoittimella . Lisää joukkoon rasva ja työstä
    massaksi. Paina massa vuokaan jossa irrotettavat reunat. Paista unnin
    keskiosassa 12-15 min. Sekoita täytteen ainekset
    tehosekoittimella.tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina esipaistetun
    piparkakkumassan päälle. Paista uunissa kunnes täyte hyytynyt. n 30
    min. Anna kakun jäähtyä ennenkuin koristelet.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

vesimeloni

Punaherukka torttu

Resepti: Punaherukka torttu

Ainekset

  • 100g voita tai margariinia
  • 1/2dl sokeria
  • 1 muna
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1dl graahamjauhoja
  • 1tl leivinjauhoja
  • täyte:
  • 3dl punaherukoita tai muita marjoja
  • 1 tölkki kermaviiliä
  • 1 muna
  • 1/2dl sokeria
  • 1tl vaniliasokeria

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Sekoita muna jouk- koon.Yhdistä kuivat
    aineet ja sekoita seos voi- vaahtoon.Painele taikina piirakka vuuan
    pohjalle ja reunoille (vuokan halkasia 24cm). Levitä marjat
    torttupohjalle.Sekoita keskenään kermaviili,muna sekä sokerit.Kaada
    seos marjojen päälle,kypsennä keskilämpöisessä uunissa 200 as- tetta
    noin 30-40 minuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Nopea tekoinen, piimä torttu

Resepti: Nopea tekoinen, piimä torttu

Ainekset

  • 3 DL SOKERIA
  • 4. 1/2 DL TL VEHNÄJAUHOJA SUOLAA
  • 3 1 DL DL PIIMÄÄ ÖLJYÄ

  1. Sekoita ainekset. Laita marjat päälle. Laitetaan vuoka kylmään uuniin
    ja lasketaan siitä se paisto-aika. Paistetaan 200.C lämmössä noin 30
    min

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviskeitto

Musitkkakeko torttu

Resepti: Musitkkakeko torttu

Ainekset

  • 1 torttupohja
  • 1 tetra vispatavaa vanilija kastiketta (esim. valion tai Creme
  • vanilla)
  • 1,5- 2 l tuoreita mustikoita (pakastemustikat eivät käy)

  1. Aseta torttupohja lautaselle (poista ensin pakauksesta). Vispaa vanilja
    kastike kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada vaahto torttupohjalle ja levitä
    sitä hieman. Kassaa mustikat vaniljavaahdon päälle keoksi. Mikäli
    vaahto pursua yli reunojen niin se kuulu asiaan. Myös muitakin tuoreita
    marjoja voi käyttää esimerkisi lakka ja vadelma sopii hyvin. Kakku
    kuulu joka kesäisiin suosikeihn ja saa aina kiitosta. Tuore marja kesän
    teke ja tässä kakussa se maistuu.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

voileivat

Erikoisempi kaksoiskerros torttu resepti ja ruokaohje

* POHJA:
* 4 kpl Munia
* 1½ dl sokeria
* 2 dl vehnäjauhoja
* 150 g sunnnuntaimargariinia tai voita
* 2 tl leivinjauhoja
* 1½ dl maitoa
* Mansikka marinaadi:
* 3 tl appelsiinin kuorta
* 1 dl appelsiinimehua
* 300 g tuoreita mansikoita (vähän yli puoli litraa)
* KERMATÄYTE:
* 4 dl vispikermaa
* 2 rkl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* ½ l vadelmia (pakaste)
* 3 rkl vadelma hilloa
Erikoisempi kaksoiskerros torttu
Pohja:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat samalla hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen
taikinaan. Levitä taikina samalla lailla niinkuin kääretorttu voidellun
leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia, jotta pinta
on sopivan värinen.
Mansikka marinaadi:
Paloita mansikat kahteen taikka kolmeen osaan haluamasi mukaisesti.
Sekoita muut aineet keskenään. Sekoita marinadi mansikoitten joukkoon.
Anna marinoida vähintään tunti jääkaapissa.
Kermatäyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi lisää sokerit.
Loppujauhot:
Leikkaa valmis pohja kahdeksi palaseksi. Laita toinen pala
tarjoiluvadille. Laita sen päälle vadelmat. Anna neste imeytyä
vadelmista. Lisää valdemien väliin vadelma hillo. Laita päälle vielä
kermasta puolet. Laita varovasti toinen pohjan pala tämän päälle. Lisää
loppu kerma ja ota mansikat jääkaapista tortun päälle. Koristeeksi voit
laittaa myös mansikan lehtiä.
Resepti: Erikoisempi kaksoiskerros torttu

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit