Mainokset

Reseptit sanoilla ‘turskaa’

Kaalinlehteen leivottua turskaa, lämmintä ”rosollia” ja

Resepti: Kaalinlehteen leivottua turskaa, lämmintä ”rosollia” ja

  • 600 g turskan seläkettä
  • 1 kpl valkokaalia
  • 250 g herkkusieniä
  • 50 g pekonia
  • 1-2 kpl salottisipulia
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • sokeria
  • 100 g voita
  • Lämmin ”rosolli”:
  • 1 kpl punajuuri
  • 1 kpl porkkana
  • 2 kpl perunaa
  • 1 kpl sipulia
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 kpl puristettu sitruunan mehu
  • Vanilja beurre blanc:
  • 1 dl kalalientä
  • 2 kpl vaniljatankoa
  • 1 kpl hienonnettu salottisipuli
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1/2 dl hunaja-omenaetikkaa
  • valkopippuria
  • 200 g voita
  • suolaa
    1. Ruskista kuutioitu pekoni, lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja sienet,
      freesaa ja mausta, jäähdytä. Sekoita joukkoon ruohosipuli. Poista
      kaalista kanta ja keitä vedessä irrottaen aina kypsät lehdet ympäriltä.
      Jäähdytä jäävedessä ja kuivaa, poista kovat kannat ja kauli kahden
      puhtaan liinan välissä. Mausta turskan seläkkeet suolalla ja sokerilla.
      Anna maustua noin 20 minuuttia. Paista turskan toinen puoli
      tulikuumalla pannulla oliiviöljyssä. Laita sienipekonitäyte
      turskaseläkkeiden päälle. Kääri kaalinlehteen ja paista loppuun uunissa
    2. 30 asteessa noin 20 minuuttia. Lämmin ”rosolli”: Keitä juurekset
      kuorineen, kuori ja kuutio. Hienonna sipuli ja sekoita aineet
      keskenään, lisää oliiviöljy ja mausteet. Lämmitä kattilassa. Vanilja
      beurre blanc: Laita kalaliemi kattilaan, lisää joukkoon sipuli, etikka,
      mausteet, valkoviini, halkaistu vaniljatanko ja vesi. Keitä niin että
      jäljelle jää noin 2 dl. Siivilöi ja keitä vielä niin että jäljelle jää
    3. dl, vatkaa joukkoon kylmä kuutioitu voi.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo

    Uunissa grillattua turskaa sinisimpukkakastikkeella

    Resepti: Uunissa grillattua turskaa sinisimpukkakastikkeella

    Ainekset

    • 4 kpl turskafileitä
    • voita, mantelilastuja
    • 4 kpl porkkanaa
    • 2 kpl kesäkurpitsaa
    • 2 kpl purjoa
    • herkkusieniä
    • tomaattikuutioita
    • erilaisia salaatteja: tammenlehvä, frisee
    • oliiviöljyä
    • valko- ja mustapippuria myllystä
    • suolaa

    1. Valmista ensin simpukkakastike. Katso ohje ”Tähän reseptiin liittyy”
      -kohdasta. Mausta kalafileet suolalla ja valkopippurilla. Laita kalat
      voideltuun uunivuokaan. Sivele fileet notkealla voilla. Grillaa uunissa
    2. 50 C noin 5 minuuttia. Lisää mantelilastuja fileiden pinnalle
      paistamisen loppuvaiheessa. Leikkaa porkkanat, kesäkurpitsat ja purjot
      viipaleiksi. Freesaa hetki öljyssä. Lisää tomaattikuutiot ja
      herkkusienet. Halutessasi voit lisätä tilkan kuivaa valkoviiniä
      hapoksi. Lämmitä lopuksi salaatin lehdet kasvisten joukossa. Mausta
      pippurilla ja suolalla. Annostele kasvikset lautaselle. Nosta kypsät
      turskafileet kasvisten päälle ja lisää simpukoiden liha sekä
      simpukkakastike.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kakku
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit