Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ulkofilee’

Täytetty porsaan ulkofilee resepti

Ainekset
1 kg possun ulkofilepala levyksi leikatuna
suolaa
valkopippuria
voita ruskistamiseen
Täyte:
70 g parmakinkun viipaleita
0,5 dl sipulia hienonnettuna
0,5 dl paprika silppua
2-3 kpl silputtua valkosipulinkynsiä
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl Dijon sinappia
1 rkl silputtua salviaa
Kastike:
2 dl demi glacekastiketta
1 dl madeiraa taipunaviiniä
50 g voita
Ohjeet
Jos ett itse taida niin pyydä lihamestarisi leikata possunfilee
levyksi.Laita parmakinkkuviipaleet lihalevylle.Valmista täyte
sekoittamalla kaikki täyteainekset keskenään.Levitä täyte
lihalevylle,kääri liha kireälle rullalle ja sido
kalastajanlangalla.Ruskista kevyesti liha pannulla. mausta kevyesti
suolalla ja pippurilla.Laita paisti uunivuokaan ja kypsennä n.140c
astetta uunin lämpö paistomittaria käyttäe,kunnes sisälämpö on 68
astetta.Paistin kypsennys kestää n.1h 15min abaut.Kuumenna Demi-Glace
viinin kera,vatkaa joukoon huoneenlämpöinen voi.Kastike ei saa kiehua
enään voin lisäämisen jälkeen.Tarjoile viipaloitu porsaanpaisti
yrttiperunoiden tai kermaperunoiden kanssa,höyrytettyä ruusukaalia ja
viinikastiketta.Huom! nyt ei kannata antaa isännälle lopuja viinejä
koska se maistuu tämän aterian kanssa muillekin!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Karitsan ulkofilee ja maa-artisokkamuhennos

Resepti: Karitsan ulkofilee ja maa-artisokkamuhennos

  • n. 150 g karitsan ulkofileetä per syöjä
  • marinadi:
  • 1 appelsiinin mehu ja 1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • suolaa
  • Maa-artisokkamuhennos:
  • 400 g maa-artisokkaa
  • 200 g perunaa
  • 50 g voita
  • 150 g smetanaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl parmesanraastetta
  • 3 oksaa timjamia
  • suolaa
    1. Valmista karitsalle marinadi sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa.
      Kaada marinadi pussiin ja lisää joukkoon karitsan ulkofileet. Purista
      pussista ilmat pois ja sulje se tiiviisti. Anna marinoitua ainakin yön
      yli, mieluiten kaksi yötä jääkaapissa. Kuori ja kuutioi maa-artisokat
      ja perunat. Sulata voita pannulla ja lisää kuutioidut maa-artisokat ja
      perunat. Paista hetki ja pienennä lämpöä. Laita kansi pannun päälle.
      Anna juuresten muhia melkein pehmeiksi miedolla lämmöllä. Lisää
      smetana, kerma ja parmesanraaste. Hienonna timjami ja lisää se
      kastikkeeseen. Anna paistoken muhia pehmeäksi, tarkista suola ja
      tarjoile karitsan kanssa. Nosta liha ajoissa huoneenlämpöön ennen
      paistamista. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja paista fileet
      parilalla tai pannulla. Jätä filee hieman roseeksi sisältä.
      Valmistusaika: 45 min

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    paistettu_possu

    Viikunoilla täytetty porsaan ulkofilee

    Resepti: Viikunoilla täytetty porsaan ulkofilee

    Ainekset

    • Viikunoilla täytetty porsaanulkofilee
    • 600 g porsaan ulkofileetä
    • 2 rkl Dijon- sinappia
    • mustapippuria myllystä
    • suolaa
    • 200 g kuivattuja viikunoita
    • 2 cl konjakkia
    • (paistilankaa)
    • voita paistamiseen
    • Salottisipulikastike
    • 2 salottisipulia
    • voita kuullottamiseen
    • 2 dl vaaleaa lihalientä
    • 2 dl punaviiniä
    • 2 rkl balsamicoa
    • 2 rkl voita
    • mustapippuria
    • suolaa

    1. Viikunoilla täytetty porsaanulkofilee Leikkaa filee veitsellä ohueksi
      levyksi viilto kerrallaan niin, että se säilyy yhtenäisenä palana.
      Sivele levylle sinappi ja mausta pippurilla ja vähällä suolalla.
      Leikkaa viikunat viipaleiksi ja kiehauta vähässä vedessä pehmeiksi.
      Mausta viikunat konjakilla ja anna jäähtyä. Levitä jäähtyneet viikunat
      fileen päälle. Kääri filee tiiviisti rullaksi kuten kääretorttu ja sido
      paistilangalla tiukaksi paketiksi. Mausta fileen pinta vielä pippurilla
      ja suolalla. Ruskista liha pannulla vähässä voissa kauttaaltaan kullan
      ruskeaksi. Paista rullaa vielä 180 asteisessa uunissa noin 30
      minuuttia. Nosta fileerulla uunista, kääri folioon ja anna mehustua 10
      minuuttia. Poista fileestä sidontalangat ja leikkaa viipaleiksi.
      Salottisipulikastike Silppua sipuli ja kuullota kattilassa vähässä
      voissa pehmeäksi. Lisää lihaliemi, punaviini, balsamico ja anna kiehua
      hiljaa, kunnes liemestä lähes puolet kiehunut kokoon. Nosta liedeltä ja
      sekoita kylmä voi sekaan. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Voit
      lisätä kastikeainekset myös uunivuokaan possun kanssa, jolloin kastike
      muhii valmiiksi lihan kypsyessä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    leikkele_lihat

    Täytetty possun ulkofilee, uunilohkoperunat ja parsakaalia

    Resepti: Täytetty possun ulkofilee, uunilohkoperunat ja parsakaalia

    Ainekset

    • Täytetty porsaan ulkofilee:
    • 700-800 g porsaan ulkofileetä
    • 1 nippu persiljaa
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 2 rkl pinjansiemeniä
    • 3 rkl raastettua parmesania
    • 1-1,5 dl öljyä
    • 1 sitruunan mehu
    • suolaa, mustapippurirouhetta
    • Maustetut lohkoperunat:
    • 1-2 pss pakastelohkoperunoita
    • 1 rkl paprikajauhetta
    • 3 rkl kuivattua sipulia
    • 2 tl suolaa
    • 1 tl mustapippuria
    • ruokaöljyä
    • Toffeejäätelö:
    • 1 l vaniljajäätelöä
    • 1 pss kermatoffeeta paloiteltuna
    • 100 g paahdettuja hasselpähkinöitä
    • 2 dl valmista suklaakastiketta

    1. Täytetty porsaan ulkofilee: Mittaa persilja, valkosipuli,
      pinjansiemenet, parmesaanijuusto sekä sitruunanmehu tehosekoittimeen ja
      sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan koneen
      käydessä. Leikkaa possun filee varovasti levyksi ja mausta se molemmin
      puolin suolalla ja mustapippurilla. Levitä persiljaseos tasaisesti
      fileen päälle. Kääri filee tiukaksi rullaksi ja sido se kiinni
      paistinarulla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ota rullaan kaunis
      pintaväri kauttaaltaan kääri rulla tiukasti folioon. Laita filee 175
      asteiseen uuniin n. 45 minuutiksi. Maustetut lohkoperunat: Murskaa
      kuivattu sipuli jauhelmaksi. Sekoita kaikki mausteet. Kaada valmiit
      lohkoperunat uunipannuun ja sekoita mukaan mausteseos sekä tilkka
      öljyä. Valmista perunat pakkauksen ohjeen mukaan. Toffeejäätelö: Vatkaa
      vaniljajäätelö pehmeäksi ja sekoita joukkoon toffeet ja pähkinät.
      Kääntele seokseen suklaakastike ja annostele jäätelö tarjoilumaljoihin.
      Laita maljat hetkeksi pakkaseen ja nosta ne esiin juuri ennen
      tarjoilua. Koristele toffeilla ja esim. tuoreella mintulla. Reseptit:
      Alex Nurmi

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit