Mainokset

Reseptit sanoilla ‘ulkofileestä’

Chili con carne naudan ulkofileestä

Resepti: Chili con carne naudan ulkofileestä

Ainekset

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • 4 kpl sipulia pilkottuna
  • 1 kpl vihreä paprika kuutioituna
  • 1 kpl purjoa
  • 2 kpl lehtisellerin vartta tai ½ juuriselleri
  • 1 dl valkoisia papuja ( liota yön yli )
  • 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 5 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 rkl voita
  • chilimausteseosta
  • suolaa
  • öljyä
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • riisiä lisäkkeeksi

  1. Chili con carnen valmistus aloitetaan papumuhennoksesta. Kuori sipuli
    ja valkosipuli sekä leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna
    huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Pese myös paprikat ja
    lehtisellerin varret ja pilko ne pieniksi. Laita kattilaan oliiviöljyä
    ja anna sen kuumentua. Kuullota kaikkia sipuleita hetki öljyssä. Lisää
    tomaattipyree, yön yli liotetut pavut, säilyketomaatit, paprika sekä
    selleri. Mausta muhennos suolalla, pippurilla sekä chilimausteella.
    Sekoittele ainekset mukavasti sekaisin ja anna keitoksen hautua
    miedolla lämmöllä omia aikojaan silloin tällöin sitä sekoitellen.
    Muhennoksen valmistumista odotellessa, laita lisäkeriisi tulemaan. Ota
    naudan ulkofilee ajoissa lämpenemään huoneenlämpöiseksi ja puhdista se
    kalvoista. Leikkaa fileestä ohuita noin 0,5-1 senttimetrin paksuisia
    viipaleita. Sulata pannulla voita ja lisää kaksi halkaistua
    valkosipulin kynttä. Anna voin maustua hetki. Paista lihat nopeasti
    molemmin puolin. Nosta lihat työlaudalle ja mausta ne suolalla ja
    mustapippurilla. Annoksen saa kotonakin juhlavamman näköiseksi jos
    käytät riisin annostelemisessa stanssia eli muottia. Aseta stanssi
    lautaselle haluamallesi paikalle ja täytä se riisillä. Lopuksi muotti
    on helppo nostaa pois riisin ympäriltä. Annostele lautaselle myös
    papumuhennos ja paistetut lihaviipaleet ja koristele valmis annos
    esimerkiksi yrtillä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Paratiisipaisti porsaan ulkofileestä resepti ja ruokaohje

* n.½ kg possun ulkofileetä
* 150 g pekoninsiivuja
* 2 banaania
* 1 prk säilöttyjä mandariineja
* 3 dl soijakermaa
* 3 tl currujauhetta
* 3 rkl makeaa chilimaustekastiketta
* 1 rkl (vehnäjauhoja)
* 1-2 valkosipulin kynttä
* suolaa,mustapippuria
* margariinia paistamiseen+öljyä
Paratiisipaisti porsaan ulkofileestä 4 Annosta
Paloittele pekoninviipaleet suikaleiksi ja paista paistinpanulla
rapeiksi.Nosta sitten palat talouspaperin päälle odottelemaan.Poista
paistista suurimmat kalvokohdat ja viipaloi paisti noin kahden
senttimetrin paksuisiksi pihveiksi.Kuumenna margariini
paistinpannulla.Kun rasva on sulanut,lisää viellä ruokalusikallinen
öljyä.Paista pihvit kummaltakin puolelta noin kaksi minuttia,jolloin ne
saavat kautaaltaan kauniin kevyen ruskituneen värin.Mausta pihvit
suolalla ja pippurilla ja nosta ne sitten uuninkestävään vuokaan.Valuta
sitten mandariinitölkistä neste pois ja kuori sekä viipaloi banaani
parin sentin mittaisiksi viipaleiksi.Asettele hedelmät pihvien
päälle.Lämmitä kerma kiehuvaksi paistinpannulla ja lisää sitten
curry,valkosipuli(veitsenreunalla murskattuna tai pieniksi silputtuna)
ja chilikastike.Jos haluat kastikeesta hieman sakeamman,sekoita
vehnäjauho pieneen kermatilkkaan ja lisää sitten kastikkeeseen samalla
sekoittaen.Anna sitten kiehua tovin.Kaada kermakastike pihvien ja
hedelmien päälle.Ripottele pinnalle valuneet pekoninpalat.Paista sitten
175-asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia.Tarjoa
esim.riisin ja raikkaan salaatin kera.Todella maukas ruokakokonaisuus!
Resepti: Paratiisipaisti porsaan ulkofileestä 4 annosta

Hakusanat:

Kuva galleriasta

juhlaruokaa
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit