Mainokset

Reseptit sanoilla ‘valkosipulietanat’

Valkosipulietanat resepti

Ainekset
1 prk etanoita
voita
valkosipulia
parmesan juustoa
Ohjeet
Huuhtele etanat lävikössä ja kuivaile ne talouspaperilla
Sekoita pehmeään voihin murskatut valkosipulin kynnet ( meillä oli 150
g voita ja n. 15 valkosipulinkynttä)
Laita pannun koloon nokare valkosipulivoita
Paina koloon etana
Laita etanan päälle jälleen klöntti valkosipulivoita ja
parmesanjuustolastuja
Lisäile parmesan lastuja pannulle ja niiden päälle edam juustosta
siivuja
Laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuuttia tai kunnes on kauniin
värisiä
Anna levähtää hetkisen jos maltat…ettet vain polta kuumalla etanalla
suutasi
Muista varata vaaleaa leipää jotta voit ”topata” sitä koloihin
jääneeseen liemeen! NAM!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Resepti: Valkosipulietanat, burgundin pata ja kahvikakku

Ainekset

  • Valkosipulietanat:
  • 28-32 etanaa
  • 150 g suolaista voita
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 0,5 dl raastettua parmesanjuustoa
  • hyvää vaaleaa leipää
  • Burgundin pata:
  • 170 g pekonia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • mustapippuria myllystä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 oksaa persiljaa
  • muutama timjamin oksa
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 3 dl lihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl soijakastiketta
  • rasia tuoreita herkkusieniä
  • 10-15 pienetä sipulia
  • Kahvikakku:
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kevytmaitoa
  • 4,7 dl vehnäjauhoja (insinöörinmitta)
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 150 g margariinia

  1. Valkosipulietanat: Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin.
    Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin. Sekoita voihin kaikki
    mausteet. Nosta teelusikalla nokare jokaisen etanan päälle. Paista 250
    asteisessa uunissa max. 10 min. Tarjoa lisänä hyvää maalaisleipää
    leipää. Burgundin pata: Suikaloi pekoni. Kuori ja silppua sipuli ja
    valkosipulin kynnet sekä paloittele porkkanat. Kuutioi liha. Kuumenna
    kolmasosa pekonista pannulla ja paista sipulisilppu rasvassa kauniin
    ruskeaksi. Siirrä pataan. Ruskista porkkanapalat kevyesti ja kaada
    sipulien joukkoon. Kuumenna puolet jäljellä olevasta pekonista ja
    ruskista lihakuutiot muutamassa erässä nopeasti kauniin ruskeaksi.
    Laita ruskistetut lihakuutiot pataan. Huuhtele pannu 1 dl vettä ja
    hulauta huuhteluvesi pataan. Ripottele vehnäjauhot lihojen päälle ja
    sekoita. Kaada punaviini ja lihaliemi myös pataan. Lisää mausteet (sido
    laakerinlehdet, persiljaoksat, timjami ja sellerinvarsi nyytiksi esim.
    sideharsonyyttiin, niin se on helpompi nostaa valmiista padasta pois.)
    ja pyree. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa uunissa 175°C n. 2
    tuntia. Kuumenna loppupekonit pannulla ja ruskista siinä kuoritut
    pikkusipulit kauniin värisiksi. Lisää ne pataan ja jatka hauduttamista.
    Ruskista herkkusienet kokonaisina ja laita 5 minuutiksi padan joukkoon.
    Tarkista maku, poista maustenyytti ja tuo tarjolle. Tarjoile esim.
    riisin kanssa. Kahvikakku: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää
    maito, jauhot ja mausteet hitaasti sekoittaen. Lisää lopuksi sulatettu
    margariini koko ajan sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista n.
  2. 0 min. 190 asteessa. Kakun jäähdyttyä, kuorruta tomusokerimassalla.
    Kakku tarjoillaan kahvin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Valkosipulietanat

Resepti: Valkosipulietanat

  • 28-32 etanaa
  • 150 g suolaista voita
  • 4-5 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • 1/2 dl raastettua parmesaania
  • hyvää vaaleaa leipää
    1. Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin. Valuta etanat
      lävikössä ja lado pannuihin. Sekoita voihin kaikki mausteet. Nosta
      teelusikalla nokare jokaisen etanan päälle. Paista uunissa 250C n.10
      min. Tarjoa lisänä hyvää vaaleaa leipää.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    suklaakeksit
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit