Mainokset

Reseptit sanoilla ‘valkosuklaakakku’

Valkosuklaakakku ilman uunia resepti

Ainekset
kakkupohja:
200 g digestive-keksejä
80 g voita
Täyte:
300 g Hovi-tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g valkoista suklaata
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä (+ n. 1 1/2 dl vettä)
3 dl kuohukermaa
Ohjeet
1. Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit
muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos
tasaisesti leivinpaperille kakun pohjaksi.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä
vähintään 10 minuutiksi.
3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa
vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri
tasaisiksi ja lisää valkosuklaa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne tilkkaan kiehuvan
kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää
kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada seos vuokaan
keksimuropohjan päälle.
7. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai seuraavaan
päivään.
8. Koristele kakku. Päälle voi laittaa esim. vauvansosetta (mango
hyvää), mansikoita, kiiviä, mandariineja ja kirsikoita, ja kiille antaa
hyvän kiillon.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Valkosuklaakakku resepti

Ainekset
75 g voita tai margariinia
10 kpl Digestive keksejä
TÄYTE
4 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 dl kuihukermaa
2 valkuaista
pinnalle kaakaojauhetta
Ohjeet
Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija n. 22
cm) kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle.
Sulata margariini. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai
tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurut ja sulatettu margariini ja
painele seos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 10-15
minuuttia.
Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Notkista tuorejuusto. Vatkaa joukkoon sulatettu suklaa ja sokeri.
Purista liivatelehdistä vesi pois ja ja liuota ne kuumaan
sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana
täytteen joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon.
Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen
täytteen joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä
jääkaapissa 2-3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Sihtaa kakun pinnalle
kaakaojauhetta.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Valkosuklaakakku

Resepti: Valkosuklaakakku

Ainekset

  • 500 g valkosuklaata
  • 250 g ranskankermaa
  • 200 g voita
  • 3-4 rkl kaakaojauhetta (pintaan)
  • 1 kananmunan sokerikakkupohja:
  • 1 kpl kananmuna
  • 0,4 dl sokeria
  • 0,25 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl perunajauhoja
  • 1/4 tl leivinjauhetta

  1. Valmista sokerikakkupohja: Vatkaa muna ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
    Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita
    varovasti tasaiseksi. Kaada vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin
  2. 0 min. Anna jäähtyä ja kumoa. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa,
    samoin voi. Sekoita nämä keskenään tasaiseksi. Lisää käden lämpöiseen
    seokseen ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos
    irtopohjarengasvuokaan, jonka pohjana on 3 mm:n paksuinen
    sokerikakkupohja. Anna kakun levätä kylmässä yön yli. Sirottele kakun
    pintaan ennen tarjoilua kaakaojauhetta ja poista rengas veistä apuna
    käyttäen. Lämmitä ohut veitsi kuumassa vedessä ja kuivaa se ennen kuin
    leikkaat kakkua, näin saat kauniita paloja. Tarjoile mehustettujen
    marjojen kanssa. Älä käytä sokeria koska kakku on makea.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kanapasta
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit