Mainokset

Reseptit sanoilla ‘vihreän’

Grillattu lohi haudutetun hunajafenkolin ja vihreän

Resepti: Grillattu lohi haudutetun hunajafenkolin ja vihreän

Ainekset

  • 600-800 g merilohta
  • 3-4 kpl fenkolia
  • 2-3 rkl hunajaa
  • 100-200 g vihreitä tuoreita tai pakastettuja herneitä
  • 2 rkl voita
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl hyvää kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl vahvaa kanalientä
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
  • ripaus cayennepippuria

  1. Leikkaa suomustettu lohifilee vinottain paloiksi. Pidä palat yhdessä
    fileen mallissa ja paista pannulla oliiviöljyssä ensin nahkapuoli
    rapeaksi ja vatsapuoli hyvin nopeasti. Irrota palat toisistaan, pariloi
    hyvin nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja
    pippurilla. Poista fenkolista kanta ja siisti kukinnot pois. Leikkaa
    fenkolit pitkittäin noin kahdeksaan osaan ja kuullota voin kanssa
    kattilassa lempeällä liedellä. Lisää hunaja, liemi, viini ja anna
    hautua hiljalleen pehmeiksi. Lisää mausteet ja tarkista suola. Kuullota
    herneet pienessä voimäärässä ja lisää kanaliemi. Anna kiehahtaa hetki.
    Tee tehosekoittimessa tasainen kastike ja tarkista maku. Jos haluat
    kirpeyttä, lisää muutama tippa limesitruunan mehua. Kokoa lohenpalat
    uudelleen fileen muotoon. Paista 220-asteisessa uunissa muutama
    minuutti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit