Mainokset

Reseptit sanoilla ‘viili’

Mummon viili resepti

Ainekset
2-3 dl kevyt maitoa
1 rkl kevyt viiliä
Ohjeet
Otan kaupasta ostetusta viilistä lusikallisen viiliä ja sekoittelen
sitä vähän vaikkapa sopivan kokoisessa pakasterasiassa. Päälle kaadan
2-3 dl maitoa. Pidän rasiaa huoneen lämmössä seuraavaan päivään.
Kannellisissa rasioissa viiliä voi laittaa päällekkäin tarvittavan
määrän.
Valmiin viilin siirrän jääkaappiin. Syödessä laitan viilin päälle vähän
soijarouhetta, mysliä, leseitä, marjoja, hilloa – mitä nyt sattuu
sopivaa kaapissa olemaan. Niin, eikä pidä unohtaa, että viilin
päällehän kuuluu laittaa tietty talkkunajauhoja.
Lastenlapsetkin mökillä innostuivat syömään viiliä mukavana välipalana,
possut ja siilit laulun innoittamina 🙂
”Yksi ja kaksi ja kolme pientä possua
olivat ulkona aivan ilman tossuja.
Yksi ja kaksi ja kolme pientä siiliä
tahtoivat maistella mummon hyvää viiliä.
Possut ja siilit ne tapasivat torilla,
possut sai tossut ja siilit hyvää viiliäääää…”

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Itse tehty viili ja jogurtti

Resepti: Itse tehty viili ja jogurtti

  • viili:
  • 1 prk viiliä
  • 1 l kulutusmaitoa
  • jogurtti:
  • 1 prk maustamatonta jogurttia (2dl)
  • 1 l kulutusmaitoa
    1. Viili: Jaa viili kuppeihin. Kaada päälle maito, sekoita vähän. Peitä
      kulhot ja jätä huoneenlämpöön 1 – 1 1/2 vrk:n ajaksi. Jäähdytä valmis
      viili ennen tarjoilua jääkaapissa. Älä tee viiliä helteellä tai
      ukonilmalla! Jogurtti: Kuumenna maito kiehuvaksi. Anna jäähtyä
      kädenlämpöiseksi. Vatkaa jogurtti maidon joukkoon. Peitä kattila ja
      jätä huoneenlämpöön n.8 tunniksi. Siirrä jogurtti säilytysastiaan ja
      laita jääkaappiin. Jogurtti säilyy jääkaapissa viikon verran.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    vihreat_pavut
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit