Mainokset

Reseptit sanoilla ‘voileipäkakku’

Voileipäkakku kahdelle resepti

Ainekset
4 leipäviipaletta
Raputäyte:
1 dl kuorittuja katkarapuja
2 sellerinvartta
0,5 dl kevyttä ranskankermaa
1 tl tillisilppua
ripaus suolaa
Kalkkunatäyte:
50 g suikaloitua kypsää kalkkunaa
1/2 paprikaa
0,5 dl kevyttä ranskankermaa
chilikastiketta
punaista paprikaa
hillosipuleita
Ohjeet
Jaa täytteet neljälle leipäviipaleelle kerroksittain. Kuorruta kakku
ranskankermalla. Ripota reunoille yrttisilppua. Koristele pikku kakku
paprikasuikaleilla ja hillosipuleilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Helppo ja hyvä voileipäkakku ( n. 30 h) resepti

Ainekset
32 kpl Paahtoleipää isoa (Amerikan, Lidl)
250 g Tuorejuusto Aurinkokuivattu tomaatti
200 g ranskankerma
100 g Maustekurkku (makea)
150 g Valkosipulimeetwustia
1/2 paprika
1/2 tuorekurkku
0,5 dl Maustekurkun lientä + vettä
Kakun kuorrutus
500 g Tuorejuusto Ruohosipuli
esim. kinkkua
tomaattia
Jäsalaattia
Ohjeet
Leikkaa paahtoleivistä ”kuivat reunat” pois.
Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Silppua kaikki muut aineet
todella pieneksi ja lisää tuorejuusto-rankankermaseokseen.
Aloita kakun kokoaminen ja kostuta hyvin jokainen leipäkerros.
Täytevälejä tulee 3, jos leivät asettaa 2 x 4 riviin, eli 4
”leipäkerrosta”.
Laita kakku tiiviiseen kelmu/folio pakettiin ja säilytä yön yli
jääkaapissa. Kuorruta kakku seuraavana päivänä tuorejuustolla ja
koristele erilaisilla ”höyneillä”.
Nam, on hyvää…… 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset

Kalastajan voileipäkakku resepti

Ainekset
2 pkt (a 24 viip. ) tummia vuokaleipäviipaleita
2 pkt ( a 20 viip. ) vaaleita vuokaleipäviipaleita
kostutus:
2-3 dl vettä
1 rkl kalafondia
1 tl soijakastiketta
1 tl sitruunamehua
lämminsavulohitäyte:
1 rs (170 g ) konjakki-pippurijuustoa
300 g lämminsavulohta (ruodotonta, nahatonta)
1 dl kevätsipulisilppua
KATKARAPUTÄYTE:
200 g katkaraputuore- tai sulatejuustoa
1 ps (180g) katkarapuja (sulatetaan ja valutetaan)
1 dl tillisilppua
kylmäsavulohitäyte:
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
250 g Kylmäsavulohiviipaleita
1 dl ruohosipulisilppua
Pinnalle:
1 rs (200 g ) minimaisseja
vettä, suolaa, sahramia
2 ps (a 180 g ) isoja katkarapuja (sulatetaan ja valutetaan)
cajunmaustesekoitusta
kuorrutus:
250 g tuorejuustoa tai majoneesia
Reunojen viimeistelyyn:
2 dl persilja-kirvelisilppua
TARJOILUUN:
2 limeä
Ohjeet
Vuoraa nelikulmainen tai suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Leikkaa
leivistä reunat pois. Levitä kerros leipäviipaleita vuokaan ja kostuta.
Levitä notkistettu konjakki-pippurituorejuusto kerroksen päälle ja
ripottele pilkotut kalapalat ja kevätsipulisilppu päälle. Lado seuraava
leipäkerros vuokaan ja kostuta. Laita vuorotellen tummaa ja vuorotellen
vaaleaa leipää. Levitä notkistettu katkarapujuusto leivälle ja
ripottele päälle katkaravut ja tillisilppu. Lado seuraava leipäkerros
ja kostuta. Levitä notkistettu yrtti-pippurijuusto leiville. Aseta
lohiviipaleet ohueksi kerrokseksi juuston päälle ja ripottele
ruohosipulisilppu pinnalle. Levitä viimeksi leipäkerros ja peitä kakku
kelmulla. Laita kevyen painon alle kylmään seuraavaan päivään.
Keitä minimaissitähkät suolalla ja sahramilla maustetussa vedessä.
Mausta cajunmausteella. Laita leivinpaperi tarjoiluastian päälle ja
kumoa kakku. Poista kelmu. Peitä kakku ohuella tuorejuusto tai
majoneesi kerroksella. Viimeistele reunat persilja-kirvelisilpulla.
Peitä pinta katkaravuilla ja vinoon leikatuilla maissitähkillä. Leikkaa
ylimääräinen leivinpaperi pois. Asettele limelohkot koristeeksi kakun
viereen.
20-25 heng.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Lohen lumous -voileipäkakku

Resepti: Lohen lumous -voileipäkakku

Ainekset

  • 6 Oululainen Reilu vehnä -viipaletta
  • 3 Fazer Real -viipaletta
  • 800 g Apetit savustettua kirjolohifileetä
  • ———
  • TÄYTE:
  • 2 prk Creme Fraichea
  • 1/2 kurkkua
  • 2 nippua ruohosipulia
  • 2 nippua tilliä
  • 1 sitruuna
  • ———-
  • KORISTELUUN:
  • 2 ras Apetit Maritim katkarapuja (a 170g)
  • kurkkuviipaleita
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • persiljaa
  • kananmunanviipaleita

  1. Paloittele kirjolohifilee pieniksi paloiksi. Purista päälle
    sitruunamehua. Raasta kurkku.
  2. Ripottele päälle suolaa ja sokeria, anna vetäytyä. Hienonna ruohosipuli
    ja tilli. Sekoita ne ja raastettu kurkku Creme Fraicheen.
  3. Purista sitruunamehua sekaan. Lado Reilu vehnä -viipaleet peräkkäin
    leikkuulaudalle. Levitä päälle runsaasti täytettä sekä savukirjolohta.
  4. Lado päälle 3 Fazer Real -viipaletta. Sitten taas täytettä ja
    savukirjolohta. Kakun päälle tulee kolme Reilu vehnä -viipaletta.
  5. Säästä osa täytteestä päällyksen koristeluun. Kääri kakku folioon tai
    leivinpaperiin muutamaksi tunniksi vetäytymään.
  6. Päällystä kakku Creme Fraiche -seoksella. Koristele joko katkaravuilla
    tai kylmäsavulohisiivuilla sekä kurkkuviipaleilla,reunoille vaikka
    tilliä ja ruohosipulia tai kananmunaviipaleita ja persiljaa. 10 Tai
    laita kakun rinnalle vain limettilohkoja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Voileipäkakku

Resepti: Voileipäkakku

Ainekset

  • 1 vaalea vuokaleipä
  • 1 tumma vuokaleipä
  • 2 dl hyvää kasvislientä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1.täyte
  • 400 g kylmäsavulohta
  • nippu kevät-/ruohosipulia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria
  • 2.täyte
  • 4 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 2 tuoretta kurkkua
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • suolaa ja pippuria

  1. .Täyte Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevät
    sipuli. Sekoita kaikki aineet ja sekoita huolellisesti. Lisää jogurttia
    vain sen verran että massa pysyy vielä hyvin kasassa on mutta on silti
    riittävän kostea. 2 Täyte Kuori ja raasta kurkut. Laita raaste tiheään
    siivilään valumaan ja anna valua n. 1 tunti. Purista lopuksi kurkut
    vielä talouspaperilla mahdollisimman kuiviksi. Hienonna tilli ja
    murskaa valkosipuli. Sekoita kurkku, jogurtti, tilli, valkosipuli,
    hunaja sekä inkivääri hyvin sekaisin. Mausta seos suolalla ja
    pippurilla. Leikkaa vuokaleivät n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi
    pitkittäin. Kostuta viipaleet kasvisliemellä. Levitä ruisleipäviipaleen
    päälle kurkku-jogurttitäytettä ja nosta päälle vaalealeipäviipale.
    Levitä seuraavaan kerrokseen kalatäytettä ja nosta päälle
    ruisleipäviipale. Tee halutessasi vielä yksi kerros ja paina leipäpino
    tiiviiksi. Halutessasi voi laittaa täytteiden päälle vielä ohuita
    kurkku-, tai retikka viipaleita, salaattia tai esim. basilikanlehtiä.
    Jos teet leivät edellisenä päivänä laita ne kokonaisina
    voileipäkakkuina jääkaappiin kevyen painon alle vetäytymään. Nosta
    leipä tarjoilupäivänä jääkaapista ja muotoile ne terävällä veitsellä
    särmiksi voileipäkakuiksi tai kolmioleiviksi. Päällystä voileipäkakku
    esim. sitruunalla maustetulla majonesilla tai hieman kermalla
    notkistetulla tuorejuustolla (voit maustaa juuston vielä esim.
    tuoreilla yrteillä tms.). Kolmioleivät voit koristella yrteillä,
    minitomaateilla, retiiseillä tms. Voit kiinnittää koristeet vaikkapa
    cocktailtikulla. Voit myös pursottaa leipien päälle
    tuorejuustoruusukkeen. Kokoa leivät vadille kauniisiin riveihin tai
    pyramidiksi. Jos haluat valmistaa pieniä cocktail-leipiä, täytä leipään
    vain yksi tai kaksi kerrosta ja leikkaa leivät pienemmiksi kolmioiksi
    tai neliöiksi. Koristeeksi: yrttejä kevätsipulia retiisejä
    naattiporkkanoita tms. Kuorrutukseen: majoneesia tai tuorejuustoa ja
    tilkkakermaa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Rieskasta tehty voileipäkakku

Resepti: Rieskasta tehty voileipäkakku

  • 6 pyöreää rieskaa
  • parsakaalitäyte:
  • 300 g parsakaalia
  • 1 dl raejuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa
  • savuporotäyte:
  • 200 g hienonnettua savuporoa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • mustapippurirouhetta
    1. Keitä ja jäähdytä parsa. Soseuta sauvasekoittimella parsa ja raejuusto
      ja sekoita ainekset tahnaksi. Nosta jääkaapiin. Sekoita porotäytteen
      ainekset keskenään ja nosta jääkaapiin. Kun täytteet ovat kylmiä ovat
      ne helppo levittää rieskan päälle. Levitä rieskojen päälle täytettä
      vuorotelleen kerroksittain kunnes kaikki rieskat ovat käytetty. Nosta
      jääkaapiin ja tarjoile kylmänä. Rieskan pinta on niin kaunis ettei sitä
      tarvitse edes välttämättä koristella. Leikkaa rieskakakku valmiiksi
      siivuiksi niin vieraiden on helppo ottaa pala lautaselle. Parhaiten
      rieskakakku leikkaantuu sahalaitaisella leipäveitsellä.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Sydämenmuotoinen voileipäkakku

    Resepti: Sydämenmuotoinen voileipäkakku

    Ainekset

    • täyte 1:
    • 200 g ruohosipulituorejuustoa
    • 1 dl rucolaa
    • 1/2 dl ruohosipulia silputtuna
    • täyte 2:
    • 200 g ricottatuorejuustoa
    • 10 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
    • 1/2 dl tuoretta basilikaa silputtuna
    • ripaus suolaa ja mustapippuria
    • n. 150 g kinkkusiivuja ohuiksi suikaleiksi leikattuna
    • vuokaan:
    • n. 25 kpl isoja viipaleita grahampaahtoleipää tai vuokaleipää
    • kostutus:
    • noin 1 1/2 dl kasvislientä
    • pinnalle:
    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
    • 250 g kirsikkatomaatteja
    • n. 300 g minimozzarellapalloja (yhdessä pussissa on noin 150 g,
    • ilman nestettä )
    • basilikanlehtiä
    • merisuola kiteitä

    1. Valmista täytteet valmiiksi sekoittamalla ainekset.
    2. Kelmuta 2 l vetoinen sydämenmuotoinen silikonivuoka. Levitä leipiä
      vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. Leikkaa ylimääräiset osat veitsellä
      tai saksilla irti. Muotoile leivät sydämen muotoon. Tilkitse reiät
      ylijääneillä paloilla.
    3. Kostuta leipäkerrosta kasvisliemellä. Levitä täytettä leipäviipaleiden
      päälle.
    4. Tee leipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä täytettä
      viipaleiden päälle. Jatka kunnes leivät ja täytteet ovat loppu. Jätä
      viimeiseksi kerrokseksi leipäviipaleita. Peitä vuoka kelmulla ja nosta
      jääkaappiin. Anna makujen tasaantua yön yli.
    5. Levitä leivinpaperi tarjoiluvadille, kumoa voileipäkakkupohja päälle ja
      poista kelmu. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä voimakkaasti ja
      peitä kakun pinta ja reunat juustokerroksella. Viimeistele reunat
      persiljasilpulla. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Pese ja
      halkaise kirsikkatomaatit. Valuta mozzarellapallot ja halkaise ne
      halutessasi. Asettele koristeet kakun päälle.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    jaatelo

    Kesän maku – voileipäkakku

    Resepti: Kesän maku – voileipäkakku

    Ainekset

    • 4 lapinrieskaa tai vastaavaa ohutta leipää
    • 150 g pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa
    • 1 dl hienonnettua tilliä
    • 300 g graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina
    • täyte:
    • 2 prk (300 g) ranskankermaa
    • 1 prk (150 g) pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa
    • puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
    • 2 dl tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
    • 200 g lämminsavulohta hienonnettuna
    • 1 dl tilliä hienonnettuna
    • vastajauhettua mustapippuria
    • 8 liotettua liivatelehteä
    • 4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

    1. Valmista ensin ”kääretorttu”. Pane rieskat tuorekelmun päälle ja sivele
      rieskoille vuohenjuusto. Jaa puolet graavilohiviipaleista tasaisesti
      juuston päälle. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli. Kääri kelmun
      avulla rieskat tiukalle rullalle ja laita kylmään. Vuoraa suorakaiteen
      muotoinen vuoka kelmulla. Viipaloi leipäkääröt noin puolen senttimetrin
      paksuisiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä vuoan pohja ja reunat. Levitä
      loput lohiviipaleet päälle ja laita jääkaappiin. Sekoita ranskankerma,
      vuohenjuusto, sitruunamehu sekä sitruunan kuori, kurkku, tilli ja
      pippuri. Sulata liivatteet miedolla lämmöllä, jäähdytä hieman ja
      sekoita joukkoon. Lisää kermavaahto ja kaada pohjan päälle. Peitä
      kelmulla ja laita kylmään hyytymään yön yli. Kumoa vuoka, poista kelmu
      ja koristele retiisinkukilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    kasviskeitto

    Tuntureiden tuulahdus – voileipäkakku

    Resepti: Tuntureiden tuulahdus – voileipäkakku

    Ainekset

    • 100 g tummaa leipää pieninä kuutioina
    • 50 g voita sulatettuna
    • 100 g kylmäsavuporopaistia
    • 400 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
    • 2 rkl piparjuuritahnaa
    • 1 dl persiljaa hienonnettuna
    • 2 tl hunajaa
    • 3 dl kuohukermaa löysäksi vaahdotettuna
    • koristeluun:
    • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
    • 100 g kylmäsavuporoa suikaleina
    • 1 dl lakkoja
    • vesikrassinlehtiä tai muuta yrttiä

    1. Vuoraa suorakaiteen muotoisen vuoan pohja kelmulla. Sekoita leipä ja
      sulatettu voi. Painele leipäseos vuoan pohjalle. Valmista täyte.
      Sekoita kylmäsavuporo, juusto, piparjuuritahna, persilja ja hunaja
      tasaiseksi seokseksi. Nostele kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan
      leipäpohjan päälle. Peitä vuoka ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi
      tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla
      leikkuulaudalle. Leikkaa tai ota muotilla haluamasi kokoisia paloja.
      Koristele leivokset raastetulla kananmunan valkuaisella sekä
      keltuaisella, kylmäsavuporosuikaleilla, lakoilla ja yrtinlehdillä,
      esimerkiksi vesikrassilla.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    lettuja

    Voileipäkakku resepti ja ruokaohje

    * 2 pkt pirkka vehnä-paahtoleipää
    * 2 pkt pirkka ruisvuokaleipää
    * 2 tuubia kinkkupasteijaa
    * 2 tuubia lohipasteijaa
    * 1 rasia Italian salaattia
    * 1 iso punainen paprika
    * valkosipuli suolakurkkua
    * kostutukseen lihalientä
    * koristeluun…
    * tomaattia
    * tuorekurkkua
    * viinirypäleitä
    * persiljaa
    * ohuita kinkkuviipaleita
    * katkarapuja
    * juustoraastetta
    * kevyt majoneesia
    Voileipäkakku
    Perusohje sama kuin muillakin näillä lukuisissa
    voileipäkakuissa.Leipien kostutukseen käytin maggi
    vähäsuolaista/vähärasvaista lihalientä.Itse laitoin alimmaksi
    kerrokseksi tummaa leipää johon levitin
    kinkkupasteijan.Kinkkupasteijaan lisäsin hieman kevyt majoneesia jotta
    olisi notkeampaa levittää,kuutioin myös paprikan pieneksi ja lisäsin
    tahnaan.Seuraavaan kerrokseen(vaaleaan leipään)laitoin
    italiansalaatiin.Viimeiseen kerrokseen laitoin lohitahnan johon olin
    lisännyt pieneksi kuutioitua valkosipuli suolakurkkua sekä pieniksi
    leikattuja kinkunpalasia.”Hatun” tein vaaleasta leivästä.En antanut
    kakun vetäytyä kun pari tuntia jääkaapissa leivinpaperilla
    peitettynä,painoksi päälle laitoin puisen leikkuulaudan 😉 Sitten vaan
    koristelut päälle ja maistelemaan!
    * Voileipäkakku
    Resepti: Voileipäkakku

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    illallinen
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit