Mainokset

Reseptit sanoilla ‘voileipäkakku’

Voileipäkakku kahdelle resepti

Ainekset
4 leipäviipaletta
Raputäyte:
1 dl kuorittuja katkarapuja
2 sellerinvartta
0,5 dl kevyttä ranskankermaa
1 tl tillisilppua
ripaus suolaa
Kalkkunatäyte:
50 g suikaloitua kypsää kalkkunaa
1/2 paprikaa
0,5 dl kevyttä ranskankermaa
chilikastiketta
punaista paprikaa
hillosipuleita
Ohjeet
Jaa täytteet neljälle leipäviipaleelle kerroksittain. Kuorruta kakku
ranskankermalla. Ripota reunoille yrttisilppua. Koristele pikku kakku
paprikasuikaleilla ja hillosipuleilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ystavanpaivakakku

Helppo ja hyvä voileipäkakku ( n. 30 h) resepti

Ainekset
32 kpl Paahtoleipää isoa (Amerikan, Lidl)
250 g Tuorejuusto Aurinkokuivattu tomaatti
200 g ranskankerma
100 g Maustekurkku (makea)
150 g Valkosipulimeetwustia
1/2 paprika
1/2 tuorekurkku
0,5 dl Maustekurkun lientä + vettä
Kakun kuorrutus
500 g Tuorejuusto Ruohosipuli
esim. kinkkua
tomaattia
Jäsalaattia
Ohjeet
Leikkaa paahtoleivistä ”kuivat reunat” pois.
Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Silppua kaikki muut aineet
todella pieneksi ja lisää tuorejuusto-rankankermaseokseen.
Aloita kakun kokoaminen ja kostuta hyvin jokainen leipäkerros.
Täytevälejä tulee 3, jos leivät asettaa 2 x 4 riviin, eli 4
”leipäkerrosta”.
Laita kakku tiiviiseen kelmu/folio pakettiin ja säilytä yön yli
jääkaapissa. Kuorruta kakku seuraavana päivänä tuorejuustolla ja
koristele erilaisilla ”höyneillä”.
Nam, on hyvää…… 🙂

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Kalastajan voileipäkakku resepti

Ainekset
2 pkt (a 24 viip. ) tummia vuokaleipäviipaleita
2 pkt ( a 20 viip. ) vaaleita vuokaleipäviipaleita
kostutus:
2-3 dl vettä
1 rkl kalafondia
1 tl soijakastiketta
1 tl sitruunamehua
lämminsavulohitäyte:
1 rs (170 g ) konjakki-pippurijuustoa
300 g lämminsavulohta (ruodotonta, nahatonta)
1 dl kevätsipulisilppua
KATKARAPUTÄYTE:
200 g katkaraputuore- tai sulatejuustoa
1 ps (180g) katkarapuja (sulatetaan ja valutetaan)
1 dl tillisilppua
kylmäsavulohitäyte:
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
250 g Kylmäsavulohiviipaleita
1 dl ruohosipulisilppua
Pinnalle:
1 rs (200 g ) minimaisseja
vettä, suolaa, sahramia
2 ps (a 180 g ) isoja katkarapuja (sulatetaan ja valutetaan)
cajunmaustesekoitusta
kuorrutus:
250 g tuorejuustoa tai majoneesia
Reunojen viimeistelyyn:
2 dl persilja-kirvelisilppua
TARJOILUUN:
2 limeä
Ohjeet
Vuoraa nelikulmainen tai suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Leikkaa
leivistä reunat pois. Levitä kerros leipäviipaleita vuokaan ja kostuta.
Levitä notkistettu konjakki-pippurituorejuusto kerroksen päälle ja
ripottele pilkotut kalapalat ja kevätsipulisilppu päälle. Lado seuraava
leipäkerros vuokaan ja kostuta. Laita vuorotellen tummaa ja vuorotellen
vaaleaa leipää. Levitä notkistettu katkarapujuusto leivälle ja
ripottele päälle katkaravut ja tillisilppu. Lado seuraava leipäkerros
ja kostuta. Levitä notkistettu yrtti-pippurijuusto leiville. Aseta
lohiviipaleet ohueksi kerrokseksi juuston päälle ja ripottele
ruohosipulisilppu pinnalle. Levitä viimeksi leipäkerros ja peitä kakku
kelmulla. Laita kevyen painon alle kylmään seuraavaan päivään.
Keitä minimaissitähkät suolalla ja sahramilla maustetussa vedessä.
Mausta cajunmausteella. Laita leivinpaperi tarjoiluastian päälle ja
kumoa kakku. Poista kelmu. Peitä kakku ohuella tuorejuusto tai
majoneesi kerroksella. Viimeistele reunat persilja-kirvelisilpulla.
Peitä pinta katkaravuilla ja vinoon leikatuilla maissitähkillä. Leikkaa
ylimääräinen leivinpaperi pois. Asettele limelohkot koristeeksi kakun
viereen.
20-25 heng.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Lohen lumous -voileipäkakku

Resepti: Lohen lumous -voileipäkakku

Ainekset

  • 6 Oululainen Reilu vehnä -viipaletta
  • 3 Fazer Real -viipaletta
  • 800 g Apetit savustettua kirjolohifileetä
  • ———
  • TÄYTE:
  • 2 prk Creme Fraichea
  • 1/2 kurkkua
  • 2 nippua ruohosipulia
  • 2 nippua tilliä
  • 1 sitruuna
  • ———-
  • KORISTELUUN:
  • 2 ras Apetit Maritim katkarapuja (a 170g)
  • kurkkuviipaleita
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • persiljaa
  • kananmunanviipaleita

  1. Paloittele kirjolohifilee pieniksi paloiksi. Purista päälle
    sitruunamehua. Raasta kurkku.
  2. Ripottele päälle suolaa ja sokeria, anna vetäytyä. Hienonna ruohosipuli
    ja tilli. Sekoita ne ja raastettu kurkku Creme Fraicheen.
  3. Purista sitruunamehua sekaan. Lado Reilu vehnä -viipaleet peräkkäin
    leikkuulaudalle. Levitä päälle runsaasti täytettä sekä savukirjolohta.
  4. Lado päälle 3 Fazer Real -viipaletta. Sitten taas täytettä ja
    savukirjolohta. Kakun päälle tulee kolme Reilu vehnä -viipaletta.
  5. Säästä osa täytteestä päällyksen koristeluun. Kääri kakku folioon tai
    leivinpaperiin muutamaksi tunniksi vetäytymään.
  6. Päällystä kakku Creme Fraiche -seoksella. Koristele joko katkaravuilla
    tai kylmäsavulohisiivuilla sekä kurkkuviipaleilla,reunoille vaikka
    tilliä ja ruohosipulia tai kananmunaviipaleita ja persiljaa. 10 Tai
    laita kakun rinnalle vain limettilohkoja.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Sydämenmuotoinen voileipäkakku

Resepti: Sydämenmuotoinen voileipäkakku

Ainekset

  • täyte 1:
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 1 dl rucolaa
  • 1/2 dl ruohosipulia silputtuna
  • täyte 2:
  • 200 g ricottatuorejuustoa
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • n. 150 g kinkkusiivuja ohuiksi suikaleiksi leikattuna
  • vuokaan:
  • n. 25 kpl isoja viipaleita grahampaahtoleipää tai vuokaleipää
  • kostutus:
  • noin 1 1/2 dl kasvislientä
  • pinnalle:
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • n. 300 g minimozzarellapalloja (yhdessä pussissa on noin 150 g,
  • ilman nestettä )
  • basilikanlehtiä
  • merisuola kiteitä

  1. Valmista täytteet valmiiksi sekoittamalla ainekset.
  2. Kelmuta 2 l vetoinen sydämenmuotoinen silikonivuoka. Levitä leipiä
    vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi. Leikkaa ylimääräiset osat veitsellä
    tai saksilla irti. Muotoile leivät sydämen muotoon. Tilkitse reiät
    ylijääneillä paloilla.
  3. Kostuta leipäkerrosta kasvisliemellä. Levitä täytettä leipäviipaleiden
    päälle.
  4. Tee leipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä täytettä
    viipaleiden päälle. Jatka kunnes leivät ja täytteet ovat loppu. Jätä
    viimeiseksi kerrokseksi leipäviipaleita. Peitä vuoka kelmulla ja nosta
    jääkaappiin. Anna makujen tasaantua yön yli.
  5. Levitä leivinpaperi tarjoiluvadille, kumoa voileipäkakkupohja päälle ja
    poista kelmu. Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä voimakkaasti ja
    peitä kakun pinta ja reunat juustokerroksella. Viimeistele reunat
    persiljasilpulla. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Pese ja
    halkaise kirsikkatomaatit. Valuta mozzarellapallot ja halkaise ne
    halutessasi. Asettele koristeet kakun päälle.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasvikset

Kesän maku – voileipäkakku

Resepti: Kesän maku – voileipäkakku

Ainekset

  • 4 lapinrieskaa tai vastaavaa ohutta leipää
  • 150 g pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 300 g graavi- tai kylmäsavulohta viipaleina
  • täyte:
  • 2 prk (300 g) ranskankermaa
  • 1 prk (150 g) pehmeää Chavroux-vuohenjuustoa
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl tuoretta kurkkua pieninä kuutioina
  • 200 g lämminsavulohta hienonnettuna
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 8 liotettua liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

  1. Valmista ensin ”kääretorttu”. Pane rieskat tuorekelmun päälle ja sivele
    rieskoille vuohenjuusto. Jaa puolet graavilohiviipaleista tasaisesti
    juuston päälle. Ripottele pinnalle hienonnettu tilli. Kääri kelmun
    avulla rieskat tiukalle rullalle ja laita kylmään. Vuoraa suorakaiteen
    muotoinen vuoka kelmulla. Viipaloi leipäkääröt noin puolen senttimetrin
    paksuisiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä vuoan pohja ja reunat. Levitä
    loput lohiviipaleet päälle ja laita jääkaappiin. Sekoita ranskankerma,
    vuohenjuusto, sitruunamehu sekä sitruunan kuori, kurkku, tilli ja
    pippuri. Sulata liivatteet miedolla lämmöllä, jäähdytä hieman ja
    sekoita joukkoon. Lisää kermavaahto ja kaada pohjan päälle. Peitä
    kelmulla ja laita kylmään hyytymään yön yli. Kumoa vuoka, poista kelmu
    ja koristele retiisinkukilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kurpitsa

Tuntureiden tuulahdus – voileipäkakku

Resepti: Tuntureiden tuulahdus – voileipäkakku

Ainekset

  • 100 g tummaa leipää pieninä kuutioina
  • 50 g voita sulatettuna
  • 100 g kylmäsavuporopaistia
  • 400 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 tl hunajaa
  • 3 dl kuohukermaa löysäksi vaahdotettuna
  • koristeluun:
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 100 g kylmäsavuporoa suikaleina
  • 1 dl lakkoja
  • vesikrassinlehtiä tai muuta yrttiä

  1. Vuoraa suorakaiteen muotoisen vuoan pohja kelmulla. Sekoita leipä ja
    sulatettu voi. Painele leipäseos vuoan pohjalle. Valmista täyte.
    Sekoita kylmäsavuporo, juusto, piparjuuritahna, persilja ja hunaja
    tasaiseksi seokseksi. Nostele kerma joukkoon. Kaada täyte vuokaan
    leipäpohjan päälle. Peitä vuoka ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi
    tuntia tai seuraavaan päivään. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla
    leikkuulaudalle. Leikkaa tai ota muotilla haluamasi kokoisia paloja.
    Koristele leivokset raastetulla kananmunan valkuaisella sekä
    keltuaisella, kylmäsavuporosuikaleilla, lakoilla ja yrtinlehdillä,
    esimerkiksi vesikrassilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaatti

Voileipäkakku resepti ja ruokaohje

* 2 pkt pirkka vehnä-paahtoleipää
* 2 pkt pirkka ruisvuokaleipää
* 2 tuubia kinkkupasteijaa
* 2 tuubia lohipasteijaa
* 1 rasia Italian salaattia
* 1 iso punainen paprika
* valkosipuli suolakurkkua
* kostutukseen lihalientä
* koristeluun…
* tomaattia
* tuorekurkkua
* viinirypäleitä
* persiljaa
* ohuita kinkkuviipaleita
* katkarapuja
* juustoraastetta
* kevyt majoneesia
Voileipäkakku
Perusohje sama kuin muillakin näillä lukuisissa
voileipäkakuissa.Leipien kostutukseen käytin maggi
vähäsuolaista/vähärasvaista lihalientä.Itse laitoin alimmaksi
kerrokseksi tummaa leipää johon levitin
kinkkupasteijan.Kinkkupasteijaan lisäsin hieman kevyt majoneesia jotta
olisi notkeampaa levittää,kuutioin myös paprikan pieneksi ja lisäsin
tahnaan.Seuraavaan kerrokseen(vaaleaan leipään)laitoin
italiansalaatiin.Viimeiseen kerrokseen laitoin lohitahnan johon olin
lisännyt pieneksi kuutioitua valkosipuli suolakurkkua sekä pieniksi
leikattuja kinkunpalasia.”Hatun” tein vaaleasta leivästä.En antanut
kakun vetäytyä kun pari tuntia jääkaapissa leivinpaperilla
peitettynä,painoksi päälle laitoin puisen leikkuulaudan 😉 Sitten vaan
koristelut päälle ja maistelemaan!
* Voileipäkakku
Resepti: Voileipäkakku

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kaali

Voileipäkakku kahdelle resepti ja ruokaohje

* 4 leipäviipaletta
* Raputäyte:
* 1 dl kuorittuja katkarapuja
* 2 sellerinvartta
* 0,5 dl kevyttä ranskankermaa
* 1 tl tillisilppua
* ripaus suolaa
* Kalkkunatäyte:
* 50 g suikaloitua kypsää kalkkunaa
* 1/2 paprikaa
* 0,5 dl kevyttä ranskankermaa
* chilikastiketta
* punaista paprikaa
* hillosipuleita
Voileipäkakku kahdelle
Jaa täytteet neljälle leipäviipaleelle kerroksittain. Kuorruta kakku
ranskankermalla. Ripota reunoille yrttisilppua. Koristele pikku kakku
paprikasuikaleilla ja hillosipuleilla.
Resepti: Voileipäkakku kahdelle

Hakusanat:

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Voileipäkakku

Resepti: Voileipäkakku

Ainekset

  • 1 vaalea vuokaleipä
  • 1 tumma vuokaleipä
  • 2 dl hyvää kasvislientä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1.täyte
  • 400 g kylmäsavulohta
  • nippu kevät-/ruohosipulia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria
  • 2.täyte
  • 4 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 2 tuoretta kurkkua
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • suolaa ja pippuria

  1. .Täyte Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna kevät
    sipuli. Sekoita kaikki aineet ja sekoita huolellisesti. Lisää jogurttia
    vain sen verran että massa pysyy vielä hyvin kasassa on mutta on silti
    riittävän kostea. 2 Täyte Kuori ja raasta kurkut. Laita raaste tiheään
    siivilään valumaan ja anna valua n. 1 tunti. Purista lopuksi kurkut
    vielä talouspaperilla mahdollisimman kuiviksi. Hienonna tilli ja
    murskaa valkosipuli. Sekoita kurkku, jogurtti, tilli, valkosipuli,
    hunaja sekä inkivääri hyvin sekaisin. Mausta seos suolalla ja
    pippurilla. Leikkaa vuokaleivät n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi
    pitkittäin. Kostuta viipaleet kasvisliemellä. Levitä ruisleipäviipaleen
    päälle kurkku-jogurttitäytettä ja nosta päälle vaalealeipäviipale.
    Levitä seuraavaan kerrokseen kalatäytettä ja nosta päälle
    ruisleipäviipale. Tee halutessasi vielä yksi kerros ja paina leipäpino
    tiiviiksi. Halutessasi voi laittaa täytteiden päälle vielä ohuita
    kurkku-, tai retikka viipaleita, salaattia tai esim. basilikanlehtiä.
    Jos teet leivät edellisenä päivänä laita ne kokonaisina
    voileipäkakkuina jääkaappiin kevyen painon alle vetäytymään. Nosta
    leipä tarjoilupäivänä jääkaapista ja muotoile ne terävällä veitsellä
    särmiksi voileipäkakuiksi tai kolmioleiviksi. Päällystä voileipäkakku
    esim. sitruunalla maustetulla majonesilla tai hieman kermalla
    notkistetulla tuorejuustolla (voit maustaa juuston vielä esim.
    tuoreilla yrteillä tms.). Kolmioleivät voit koristella yrteillä,
    minitomaateilla, retiiseillä tms. Voit kiinnittää koristeet vaikkapa
    cocktailtikulla. Voit myös pursottaa leipien päälle
    tuorejuustoruusukkeen. Kokoa leivät vadille kauniisiin riveihin tai
    pyramidiksi. Jos haluat valmistaa pieniä cocktail-leipiä, täytä leipään
    vain yksi tai kaksi kerrosta ja leikkaa leivät pienemmiksi kolmioiksi
    tai neliöiksi. Koristeeksi: yrttejä kevätsipulia retiisejä
    naattiporkkanoita tms. Kuorrutukseen: majoneesia tai tuorejuustoa ja
    tilkkakermaa

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit