Mainokset

Reseptit sanoilla ‘vuoka!’

Suutarin vuoka resepti

Ainekset
12 kpl jauhoista perunaa
2 dl maitoa
2 rkl voita
1 dl punaviiniä (kokille kanss)
2 rkl vasikanfondia
600 gr puhdistettua vasikan ulkofilettä
1 pkt amerikan pekonia
2 dl vetttä
Ohjeet
Aloita muussista, Laita kuoritut ja lohkotut perunat hieman suolattuun
veteen ja keitä n. 15 min, Kaaada vesi pois ja soseuta esim
perunasurvimella. Sekoita lämmitetty maito muussin ja vatkaa kuohkeaksi
vaikka sähkövatkaimella, mausta suolalla ja pippurilla.
Perunoiden valmistuessa leikkaa pekonit pitkittäin nauhoiksi ja paista
rapeiksi keskikuumalla pannulla. Nosta pannulta ja laita
talouspaperille.
Leikkaa fileestä neljä pihviä,paista 2-3 min puoli.Nosta pihvi
lämpimälle lautaselle. Kaada punaviini ja fondi pannulle , sekoita
kunnes kastike on vähän saostunut. Kokoa pihvinpääle pekonia ja
kastiketta sekä koristele persiljalla ja eikun perunamuussi kanssa
lautaselle

Hakusanat:

Kuva galleriasta

limonadi

Jyväjemmarin vuoka resepti

Ainekset
4 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 dl omenahilloa
1 dl ruishiutaleita
0,5 dl seesamin siemeniä
0,5 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl pellavarouhetta
1 dl kauraleseitä
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Ohjeet
Kuumenna vesi ja lisää siihen hillo, ruishiutaleet, leseet, rouheet ja
siemenet. Anna hautua hetki.
Liuota hiiva tilkkaseen lämmintä vettä ja lisää löysä puuro, kun se on
jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Lisää
viimeiseksi öljy. Vaivaa muutama minuutti ja laita taikina voideltuun
tai paperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaa.
Anna nousta puolisen tuntia ja paista sitten leipää 225° noin 25
minuuttia. Jos haluat kovemman kuoren, anna leivän jäähtyä ilman
peitettä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

joulujalkiruoka

Silakkalaatikosta sovellettu vuoka resepti

Ainekset
silakkaa, itse ostan fileenä
valikoitua perunaa maun mukaan
sipulia, purjoa
suolaa, mustapippuria(tilliä, ruohosipulia)
Kermaa
Voita ja öljyä
(valkosipulia makusi mukaan, en mainitse siitä enempää)
(balsamiviinietikkaa)
Ohjeet
(Kuvasarjassa näkyy useampi vaihe)
Hauduta huuhdotut perunat. Poista kuorista vähemmän kosmeettiset kohdat
halutessasi.
Ruskista ruisjauhoissa leivitetyt fileet runsaassa voi-öljy-seoksessa.
Älä ylikypsennä, mutta älä säästele rasvaakaan. Minä käytän
luomujauhoja (riihiruisjauhoja, mieto savun maku).
Siirrä kalat hellästi pannulta vuokaan ja ripottele pinnalle
mustapippuria, suolaa sekä hieman tilliä. Jos kala on oikein kypsää, se
hajoaa helpommin. Makuasia.
Kuullota kevyesti purjoa ja sipulia, sekoita joukkoon kypsät
balsamiviinietikalla pirskotetut perunalohkot. Balsamico ei ole
välttämätön. Lihansyöjä voi pilkkoa taloussaksilla mukaan paketin
pekonia, mikä kypsyy lopullisesti uunissa (ole tällöin tarkkana suolan
kanssa). Useat valmispekonit ovat lievästi savustettuja, tuovat oman
makunsa. Herkkusieniä sopii myös kokeilla.
Siirrä vuokaan ja lisää kermaa maun mukaan (ylärajaa en aseta), suolaa,
pippuria, ruohosipulia ja hiven tilliä. Kypsennä uunissa kannen tai
folion alla 100-120C reilu tuntinen. Jos sekä kermaa että aikaa on
enemmän, pudota lämpö 100 asteeseen ja anna muhia useapi tunti. Ole
kohtuullinen suolan kanssa, sitä voi lisätä jälkeenpäin.
Alhainen pitkä lämpö poistaa etikan vivahteen mausta ja jalostaa
aromeja perunan tärkkelyksessä.
Viipaloi juustohöylällä voita pintaan ja anna ruuan vielä hetki jäähtyä
kannen / folion alla. Tässä välissä ehtii valmistaa jonkin jälkiruuan.
Lisukkeiksi näkkileipää, kaakaota, ja vaikkapa salaattia. Smetanalla
saa lisämakua, lisää halutessasi mukaan puoli tuntia ennen uunista
poistamista. Jos et siedä laktoosia, voit korvata kerman /
kermavalmisteet laktoosittomalla munamaidolla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pihvi_sipulirenkaat

Tosimiehen kasvis vuoka!

Resepti: Tosimiehen kasvis vuoka!

Ainekset

  • 1/2 pak. HK:n blöötä
  • 11/2 dl juustoraastetta (esim. emmenthalia)
  • 1 prk. maustettua tom.murskaa (yrtti-,val.sip.-,chili-)
  • 1/2 rkl. öljyä
  • mausteita (chilirouhe,grilli-,v.sip.-mustapip.)

  1. Lämmitä uuni 225-250 asteiseksi. Ota blööstä se inha muovikuori pois ja
    viipaloi noin 0,3-0,5cm paksuisiksi viipaleiksi. Öljyä uunivuoka, vuoka
    saa olla pienehkö. Lado vuokaan kerroksittain tomaattimurskaa, juustoa
    ja mausteita niin, että päällimmäiseksi tulee tomaattimurskaa ja
    juustoa. Pistä vuoan päälle folio ja anna paistua 15-20min, ota sitten
    folio pois ja anna pinnan ottaa väriä vielä 5-10min. Nautitaan kylmän
    bissen kanssa, esim. saunan jälkeen, krapula-aamuna tai vaikka lätkää
    seuratessa! Satsista riittää kahdelle pieniruokaiselle tai yhdelle
    jolla on tosi nälkä!

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Lapin vuoka resepti ja ruokaohje

* 2-3 kpl punajuurta
* 5-6 kpl porkkanaa
* 6 kpl perunaa
* 1 iso kpl sipulia
* 300 g jauhelihaa
* 2 dl ruokakermaa
* 2 dl vettä
* 1-2 kpl lihaliemikuutiota
* 5-10 kpl valkosipulin kynttä (jos maistuu)
* yrttisuolaa
Lapin vuoka
Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi, ruskista jauheliha ja mausta
yrttisuolalla.[br]Puserra valkosipulit joukkoon. [br]Lado kasvikset ja
jauheliha kerroksittain uunivuokaan. [br]Sekoita lihaliemi ja kerma
keskenään ja kaada vuokaan. [br]Pinnalle korppujauhoja. [br][br]Paista
200 asteessa reilu 1 tunti.
Resepti: Lapin vuoka

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000
Mainokset
Sivut