Mainokset

Reseptit sanoilla ‘wokattuja’

Höyrytettyä kuhaa ja Wokattuja vihaneksia resepti

Ainekset
600 g nahallista suomustettuja kuhafilettä
chiliöljyä vaikkapa Amoy
tuoretta korianteria hienonnettuna
200 g ohuina suikaleina
100 g siitakesieniä ohuinaviipaleina
100 g banbunversoja esim amoy
ruukullinen rukolasalattia
100 g esikiehutettujauja keväsipuleita tahi purjoa makusi mukaan
1/2 pussia riisinuudeleita
öljyä paistamiseen
6 rkl sitrunakastiketta esim. amoy
suolaa
tuoretta korianteria
Ohjeet
Pane riisinuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä,että ne
pehmenevät.Puhdista kuhafile täysin ruodottomaksi.Irroita villolla
,mutta jätä nahka ehjäksi.Sivele kalojen pinnat mausteöljyllä ja kääri
huolellisesti tuorekelmuun.Pane kalat kypsymään kuumaan vesihöyryyn
ritilän päällä n.5min.Kypsennä vihannekset wokilla tahi pannula.Pane
ensinmäiseksi pannule porkkanat,sitten sienet ja lopuksi banbunversot
ja rucola.Mausta sitruunaöljyllä.Lisää hieman vettä kirpeyden
vähentämiseksi. Lisää esikypsennetytt kevätsipulin varret ja pehmeneet
riisinuudelit.Annostele kauniisti lautaselle.Sitten poistat kaloista
tuorekelmun ja nostat kalafileet vihannesten pälle.Koristele tuorella
korjanterilla.Sen jälkeen naapurin ukkokin on niin kades että lähtee
hakemaan itsellensä thai vaimoa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Itämaista ankkaa sekä wokattuja vihanneksia ja nuudeleita

Resepti: Itämaista ankkaa sekä wokattuja vihanneksia ja nuudeleita

Ainekset

  • Itämaista ankkaa:
  • 2 ankanrintaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 5 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • Vihanneksia ja nuudeleita hapanimeläkastikkeessa:
  • 200 g munanuudeleita
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 10 cm pala purjoa
  • 200 g sokeriherneen palkoja
  • puolikas tuore chilipalko
  • ruokaöljyä
  • Kastike:
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1 rkl maissijauhoja
  • pieni vesitilkka

  1. Itämaista ankkaa: Leikkaa ankan rintafileen rasvapuolelle tiheät
    viillot ristikkäin. Mausta ankanrinnat huolellisesti molemmin puolin
    suolalla ja pippurilla ja laita ne kylmälle paistinpannulle rasvanahka
    alaspäin. Nosta pannu kuumenevalle liedelle, jotta ylimääräinen rasva
    sulaa pois. Paista kummaltakin puolelta kauniinväriseksi. Sekoita
    hunajaan appelsiinimehu ja appelsiinin raastettu kuori sekä raastettu
    inkivääri. Hiero rintafileiden pintaan hunaja-appelsiiniseos. Paahda
    vielä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Leikkaa ohuiksi
    viipaleiksi. Vihanneksia ja nuudeleita hapanimeläkastikkeessa: Mittaa
    kattilaan sokeri, etikka, suola sekä vesi ja kiehauta. Sekoita joukkoon
    tomaattisose. Sekoita maissijauhot pieneen vesitilkkaan ja sekoita se
    kastikkeen joukkoon. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila
    liedeltä. Liota munanuudelit pehmeiksi runsaassa vedessä. Suikaloi
    porkkana, palsternakka, purjo, sokeriherneet sekä chili ohuiksi
    suikaleiksi. Kuumenna wokissa tilkka öljyä ja kuullota vihannekset
    siinä. Lisää joukkoon nuudelit sekä hapanimeläkastike. Leikkaa ankan
    rinnat ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile vihannesten, nuudelien ja
    hapanimeläkastikkeen kera. Reseptit: Sanna Miettunen

Hakusanat:

Kuva galleriasta

leikkeleet

Wokattuja vihanneksia ja nuudeleita

Resepti: Wokattuja vihanneksia ja nuudeleita

Ainekset

  • Maustekastike:
  • 1 rkl fish saucea (kalakastiketta)
  • 1 rkl oyster saucea (osterikastiketta)
  • 2 rkl soijakastiketta (mielellään makeaa)
  • 4 rkl sokeria
  • 3 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • vihannekset:
  • 1 porkkana
  • 1/2 purjo
  • 100 g siitakesieniä
  • 1 sipuli
  • 200 g kaalia
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 100 g sokeriherneitä
  • 400 g riisinuudeleita
  • mustapippuria
  • seesamöljyä
  • tuoretta korianteria

  1. Maustekastike Lämmitä vesi kattilassa ja sulata sokeri vedessä, sekoita
    muut aineet joukkoon. Wokatut vihannekset Suikaloi kaikki vihannekset
    tulitikun paksuisiksi suikaleiksi, liota nuudeleita kädenlämpöisessä
    vedessä noin 15 minuuttia. Laita seesamöljy wokkipannuun. Paista ensin
    sipulia ja kaalia hetki, lisää porkkanat. Lisää kesäkurpitsat,
    sokeriherneet ja maustekastike. Lisää nuudelit ja anna lämmetä. Lisää
    korianteri ja mustapippuri. Nosta keittolautaselle ja koristele
    tuoreella korianterilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza_ranskalaiset
Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit