Mainokset

Reseptit sanoilla ‘wokissa’

Kookos possua wokissa resepti

Ainekset
500 g possun filetta
1 paprika
2 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
1 tlk kokonaisia herkkusieniä
2 dl parsakaalia
2 dl kukkakaalia
1 tkl kookosmaitoa
valkosipulia,sambal oelekia,curryä,
sambal oelekia ja soijakastiketta
Ohjeet
Siivuta possu suikaleiksi ja paista wokissa pienissä erissä.Silppua
valkosipuli ja kuullota sitä,soijakastiketta ja sambal oelekia
erillisessä kattilassa hetki ja lisää possut.Kääntele possuja
maustesekoituksessa,lisää kookosmaito,hauduta pienellä lämmöllä.
Suikaloi sipuli,porkkana ja paprika,leikkaa sienet neljään osaan ja
pieni hieman kaaleja (minulla oli pakastettuja ja esikeitettyjä).Paista
wokissa pienissä erissä ja siirrä erilliseen pannuun odottamaan.
Kun possu on mureutunut niin kaada se kastikkeineen wokkiin ja lisää
kasvikset.,tarjoile riisin tai nuudeleiden kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

lohi

Kokonainen pikku siika wokissa

Resepti: Kokonainen pikku siika wokissa

Ainekset

  • 1-2 kpl kokonaisia siikoja
  • Marinadi:
  • 4 rkl riisiviiniä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kpl hienonnettu kevätsipuli
  • 1 kpl mieto punainen chili, josta on poistettu siemenet
  • 1 tl valkopippuria
  • Kastike:
  • 2,5 rkl soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1/2 dl hienonnettua korianteria
  • 1 kpl sitruunaruoho
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl maizenaa
  • Lisäkekasvikset:
  • 1 kpl porkkana suikaloituna
  • n. 5 cm pala retikkaa suikaloituna
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 kpl bok choy
  • 4 kpl kevätsipulia
  • jasmiiniriisiä

  1. Puhdista kala ja vedä veitsellä viiltoja lähes selkäruotoon asti noin 2
    cm välein. Sekoita marinadi ja hiero kalan pintaan. Anna maustua
    kylmässä noin 1/2 tuntia. Laita isoon wokkiin 4 l vettä ja hieman öljyä
    ja riisiviinietikkaa. Laske kala kiehuvaan veteen ja anna hautua
    miedolla lämmöllä kypsäksi. Nosta kala varovasti lautaselle ja
    marinadiainekset reikäkauhalla sen päälle. Sekoita kastikeainekset
    kattilassa ja suurusta maizenalla. Wokkaa suikaloidut kasvikset
    kastikkeessa ja kumoa kalan päälle. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

grillaus

Kokonainen kala wokissa

Resepti: Kokonainen kala wokissa

Ainekset

  • 1,75 -2 kg kokonainen kala, esim. siika
  • 2 1/2 rkl riisiviiniä tai kuivaa sherryä
  • 2 1/2 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1/2 tl suolaa
  • 15 g kuivattuja tummia sieniä (korvasieniä, suppilovahveroita)
  • öljyä paistamiseen
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • 1 1/2 rkl chilipaputahnaa (toban jiang)
  • 5 dl kanalientä
  • 1 1/2 rkl soijaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl kiinalaista mustaa viinietikkaa
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 2 kevätsipulin vihreät varret

  1. Deh-TA Hsiung ja Nina Simonds: Food of China (kirja on saatavilla esim.
    amazon.comista, hinta n. 28$) Leikkaa puhtaan kalan kummallekin
    puolelle syvät viillot lähes ruotoihin saakka noin 2 cm välein. Sekoita
  2. rkl riisiviiniä, 2 rkl inkivääriä ja suola. Hiero sekoitus kalan
    pintaan ja viiltoihin. Marinoi kalaa noin 30 min. Pyyhi sitten
    ylimääräinen marinadi pois. Liota sieniä kylmässä vedessä 20 minuuttia,
    purista kuivaksi ja suikaloi. Täytä 1/4 osa wokkipannusta öljyllä ja
    kuumenna se 190 asteiseksi, tai kunnes leipäpala paistuu 10:ssä
    sekunnissa kullanruskeaksi kun sen tiputtaa öljyyn. Laske kala
    pyrstöstä kiinnipitämällä öljyyn varovasti taivuttamalla sitä niin että
    viillot aukeavat. Anna kalan paistua noin 5 minuuttia niin, että nahka
    muuttuu kullanruskeaksi. Ota pois öljystä ja anna ylimääräisen rasvan
    imeytyä talouspaperiin, pidä lämpimänä uunissa. Kaada ylimääräinen öljy
    pois pannusta niin, että pannuun jää 1,5 tl öljyä. Lämmitä öljy
    pannussa ja wokkaa kevätsipulia, jäljelle jäänyttä inkivääriä,
    valkosipulia ja chilipaputahnaa noin 10 sekuntia. Lisää sienet ja
    jäljelle jäänyt riisiviini, kanaliemi, soija ja sokeri. Nosta lämpötila
    kiehumispisteeseen, lisää kala liemeen ja nosta jälleen kiehuvaksi.
    Keitä kalaa n. 10 – 12 minuuttia kunnes kala on kypsää. Siivilöi liemi
    ja kiehauta. Lisää maissijauhoon vähän vettä ja sakeuta kastike. Kaada
    kastike kalan ja kevätsipulien päälle. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.
  3. resepti kirjasta Food of China

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Kasviksia ja broileria wokissa

Resepti: Kasviksia ja broileria wokissa

  • 400 gr broilerin rintafilettä suikaleina
  • pippuria
  • soijaa, currya, chiliä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 4 porkkanaa
  • 170 gr Pussi minimaissia (pakaste)
  • 1 pussi papuja
  • pala inkivääriä
  • 100 gr mung pavun ituja
  • 3 rkl limetin tai sitruunan mehua
  • 2 rkl hunajaa
  • Pinnalle: ruohosipulia tai kevätsipulia
    1. Leikkaa broilerin palat suikaleiksi ja pienemmiksi paloiksi ja mausta
      pippurilla, soijalla ja chilillä. Anna maustua kasvisten käsittelyn
      ajan. Pilko sipulit, suikaloi porkkanat tikuiksi. Kuumenna öljy
      wokissa. Lisää broilerinpalat ja sipuli. Lisää porkkasuikaleet.
      Kypsennä muutama minuutti ja kaada wokiin minimaissit ja pakastepavut.
      Raasta inkivääri ja lisää se, limetin mehu ja hunaja wokiin. Huuhtele
      idut ja sekoita joukkoon. Kuumenna muutama minuutti ja tarjoa heti
      riisin tai nuudeleiden kanssa.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    omena

    Possua wokissa

    Resepti: Possua wokissa

  • porsaanfilettä
  • valkosipulia
  • 1 rkl inkiväärimurskaa
  • chilipaprika paloina
  • 1 tl currytahnaa tai pulveria
  • 1 rkl kokonaisia korianterin siemeniä
  • purjosilppua
  • paprikasuikaleita
  • kevätherneitä
  • 2-3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • basilika
  • jäävuorisalaatti
    1. Paista liha kuumassa öljyssä inkiväärin, chilin ja valkosipulin kera.
      Mausta currylla. Lisää korianteri, purjo- ja paprikasuikaleet sekä
      kevätherneet. Lisää soijakastike. Sekoita joukkoon basilika ja
      jäävuorisalaatti. Tarjoile riisin kera.

    Hakusanat:

    Kuva galleriasta

    ananaskana
    Mainokset
    Sivut
    Uusimmat reseptit