Mainokset

Äyriäiskeitto Tulinen äyriäiskeitto resepti

Mainokset

Äyriäiskeitto Tulinen äyriäiskeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Tulinen äyriäiskeitto
  3. 2 annosta
  4. ¼ kpl purjoa
  5. 1 rkl ruokaöljyä
  6. ½ dl pitkäjyväistä riisiä (esim. basmati)
  7. 2 tl punaista currytahnaa
  8. 5 dl kasvislientä
  9. 1 rkl soijakastiketta
  10. 1 tl sokeria
  11. 1 dl vihreitä papuja (pakaste)
  12. 1 dl katkarapuja (pakaste)
  13. 75 g simpukoita
  14. 1 rkl tuoretta korianteria (hienonnettuna)
  15. 2 tl limettimehua
  16. Puhdista purjo ja leikkaa se tikuiksi. Kuumenna kattilassa öljy ja
  17. kuullota siinä purjo, riisi ja currytahna. Lisää kasvisliemi tai vesi,
  18. soijakastike ja sokeri. Keitä 10 minuutin ajan.
  19. Lisää keittoon pavut, katkaravut, valutetut simpukat, tuoreyrtti ja
  20. limettimehu. Mausta liemi sopivaksi suolalla ja mustapippurilla.
  21. Kiehauta keitto nopeasti, mutta älä keitä etteivät äyriäiset sitkisty.
  22. Nauti tulinen äyriäiskeitto kuumana tuoreen leivän kera.
  23. Jos haluat miedomman makuisen äyriäiskeiton, käytä punaisen
  24. currytahnan sijasta vihreää thaityyppistä currytahnaa. Pakasta loput
  25. simpukat seuraavaa keitonvalmistuskertaa varten.

Kuva galleriasta

creme_brulee-vaahtokermavanukas

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit