Mainokset

Äyriäispiirakka Katkarapupiirakat resepti

Mainokset

Äyriäispiirakka Katkarapupiirakat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 40 min
  3. Katkarapupiirakat
  4. 8 kpl
  5. Pohja
  6. 150 g voita
  7. 125 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  8. 2 dl vehnäjauhoja
  9. Täyte
  10. 2 kpl munaa
  11. 3 dl kuohukermaa
  12. 125 g emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  13. 250 g katkarapuja (pakaste)
  14. 50 g tuoretta tilliä (hienonnettuna)
  15. Sekoita pehmeä voi ja juustoraaste. Nypi jauhot joukkoon.
  16. Painele taikina piirakkavuokien (Ø 12 cm, vetoisuus 3½ dl) pohjalle
  17. ja reunoille. Nosta pohjat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  18. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää kerma ja juustoraaste. Sekoita
  19. tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatetut ja valutetut katkaravut sekä
  20. tillisilppu (noin 1½ dl). Jaa täyte piirakkavuokiin.
  21. Paista katkarapupiirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes täyte
  22. on hyytynyt. Jos katkarapupiirakoiden pinta tummuu liikaa, pane niiden
  23. päälle leivinpaperi.
  24. Halutessasi voit valmistaa ohjeella yhden isomman katkarapupiirakan (Ø
  25. 26-28 cm).

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit