Mainokset

Äyriäisrisotto Kampasimpukka-parsarisotto resepti

Mainokset

Äyriäisrisotto Kampasimpukka-parsarisotto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Kampasimpukkarisotto
  3. 6 annosta
  4. 6 kpl kampasimpukoita (tai pieniä 12 kpl)
  5. ½ dl oliiviöljyä
  6. 1 kpl sipulia (silputtuna)
  7. 1 kpl valkosipulinkynttä (silputtuna)
  8. 3½ dl risottoriisiä
  9. 2 dl kuivaa valkoviiniä
  10. 5 dl kanalientä
  11. ¼ tl suolaa
  12. ¼ tl mustapippuria
  13. 1 dl ruokakermaa
  14. 1 kpl sitruunaa (1 tl kuorta ja ½ dl mehua)
  15. 50 g voita
  16. 75 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
  17. Lisäksi
  18. 250 g parsaa (vihreää)
  19. Paistamiseen
  20. ½ rkl seesamiöljyä
  21. ¼ tl suolaa
  22. ¼ tl mustapippuria
  23. Ota pakastetut kampasimpukat sulamaan jääkaappiin vuorokautta ennen
  24. kampasimpukka-parsarisoton valmistamista.
  25. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kääntele joukkoon sipuli ja valkosipuli.
  26. Mittaa joukkoon riisi ja sekoittele, kunnes sipuli on kuullottunut.
  27. Kaada joukkoon 1½ desiä viiniä ja anna porista miedolla lämmöllä
  28. edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää 1½ desiä kuumaa kanalientä.
  29. Lisää lientä ja viiniä vähän kerrallaan tarvittaessa. Maistele ja
  30. tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään.
  31. Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita
  32. hyvin.
  33. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohuelti noin puolet kuoresta.
  34. Purista sitruunasta mehu ja lisää sitä risottoon yhdessä kuoriraasteen
  35. ja juuston kanssa. Sekoita joukkoon voi. Risotto on valmis, kun riisi
  36. on al dente ali napsahtaa hampaissa. Koostumuksen tulee olla valuvan
  37. löysä.
  38. Leikkaa parsoista sentti, pari pois tyvipäästä. Viipaloi ja keitä hetki
  39. suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai mikrossa. Valuta parsat ja
  40. lisää loppuvaiheessa risoton joukkoon. Tarkista maku.
  41. Kuivaa kampasimpukat talouspaperiin ja paista nopeasti seesamiöljyssä
  42. kuumalla pannulla tai parilalla. Pari minuuttia per puoli riittää,
  43. jolloin simpukat jäävät meheviksi. Mausta paistunut pinta. Nosta
  44. kampasimpukat parsarisottoannosten päälle.
  45. Tarjoa juhlava kampasimpukka-parsarisotto heti.

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit