Mainokset

Ahvenseljanka resepti

Mainokset

Ahvenseljanka resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Ahvenseljanka
  3. 4 annosta
  4. 300 g ahvenia (fileitä)
  5. ½ tl suolaa
  6. ¼ tl valkopippuria
  7. 4 kpl tomaattia
  8. 1 kpl sipulia
  9. 150 g suolattuja sieniä
  10. 1 rkl rypsiöljyä
  11. ½ dl tomaattipyreetä
  12. 7 dl kalalientä
  13. 1 tl sokeria
  14. ½ kpl maustekurkkuja
  15. 2 rkl kapriksia
  16. ½ rkl tuoretta timjamia
  17. Tarjoiluun
  18. 4 kpl tummaa täysjyväleipää
  19. 120 g smetanaa
  20. ¾ dl ruohosipulia (silppuna)
  21. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Anna niiden maustua 30
  22. minuuttia.
  23. Leikkaa tomaatteihin pienet ristiviillot ja upota ne 5 sekunniksi
  24. kiehuvan kuumaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmällä
  25. juoksevalla vedellä. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja
  26. irrota valkoinen kova kantaosa. Paloittele tomaattilohkot.
  27. Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele tai ryöppää suolasienet tarvittaessa.
  28. Kuumenna öljy kattilassa, lisää tomaattipalat, sipuli- ja sienisilput.
  29. Kypsennä 2 minuuttia koko ajan käännellen. Lisää tomaattipyree,
  30. kalaliemi ja sokeri kattilaan. Keitä 5 minuuttia.
  31. Suikaloi maustekurkku ja lisää suikaleet, kaprikset sekä ahvenfileet
  32. kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja siirrä kattila
  33. liedeltä. Anna muhia 5 minuuttia. Mausta timjamilla ja tarvittaessa
  34. suolalla ja pippurilla.
  35. Paahda leipäviipaleet ja leikkaa ne kolmioiksi. Tarjoa smetanan ja
  36. ruohosipulisilpun kanssa.

Kuva galleriasta

kasviksia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit