Mainokset

Aleksanterin omenaiset leivokset resepti

Mainokset

Aleksanterin omenaiset leivokset resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Aleksanterin omenaiset leivokset
  4. 40 palaa
  5. Pohja
  6. 500 g voita
  7. 2½ dl sokeria
  8. 1 rkl vaniljasokeria
  9. 1 tl sitruunankuoriraastetta
  10. 2 kpl keltuaista
  11. 10 dl vehnäjauhoja
  12. Täyte
  13. 2 kpl valkuaista
  14. 2 rkl sokeria
  15. 150 g mantelijauhetta
  16. 300 g marmeladia (omena)
  17. Päälle
  18. 300 g tomusokeria (mansikka)
  19. ½ dl sitruunamehua
  20. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää mukaan sitruunankuoriraaste,
  21. keltuaiset ja jauhot. Sekoita tasaiseksi vaivaamatta. Anna taikinan
  22. rauhoittua hetki jääkaapissa.
  23. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat palat leivinpaperilla
  24. ohueksi levyksi (noin 30 x 35 cm). Vatkaa valkuaiset ja sokeri
  25. kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe.
  26. Nosta toinen taikinalevy pellille. Levitä levyn päälle ensin
  27. paistonkestävä marmeladi ja sitten mantelitahna. Kumoa toinen kaulittu
  28. taikinalevy päälle ja poista leivinpaperi. Paista 200 asteessa noin 30
  29. minuuttia.
  30. Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerroksesi jäähtyneen levyn
  31. päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna kuorruteen kovettua.
  32. Leikkaa levy paloiksi.
  33. Älä huolestu, jos päälle nostamasi levy repeää. Nosta silloin päälle
  34. pelti ja kiepauta leivonnainen ylösalaisin, alapuoli on taatusti sileän
  35. eheä.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit