Mainokset

Appelsiini-mantelimarmeladi resepti

Mainokset

Appelsiini-mantelimarmeladi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 t 15 min
  3. 20 annosta
  4. 1½ kg appelsiinia
  5. 2 kpl sitruunaa
  6. 12 dl vettä
  7. 2 kg sokeria
  8. 1 dl mantelilastuja
  9. 1 rkl sitruunahappoa
  10. Hyytymiskoe marmeladeille ja hyytelöille: Levitä ruokalusikallinen
  11. marmeladia kylmälle lautaselle ja anna sen jäähtyä (nosta vaikka
  12. hetkeksi jääkaappiin). Vedä lusikalla vana marmeladiin. Jos vana
  13. pysyy, on marmeladi valmista. Jos marmeladi tai hyytelö ei ole
  14. hyytynyt purkissa parin vuorokauden kuluessa, keitä se uudelleen ja
  15. lisää joukkoon pektiiniä tai muuta hyytelöintiainetta.
  16. Pese sitrukset kuumalla vedellä, harjalla ja astianpesuaineella
  17. huolella hangaten, kuivaa ne lopuksi. Leikkaa jokainen hedelmä
  18. puolikkaiksi, sitten neljään osaan ja vielä ohuiksi viipaleiksi.
  19. Ota siemenet talteen ja kääri ne sideharsoon. Siemenet sisältävät
  20. runsaasti pektiiniä.
  21. Keitä viipaleita vedessä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää siemenharso
  22. ja keitä seosta kannen alla miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia.
  23. Ota siemenharso pois. Sekoita joukkoon sokeri useammassa erässä ja
  24. keitä voimakkaalla lämmöllä 15 minuuttia.
  25. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla ja lisää ne kattilaan
  26. keittämisen loppupuolella. Kuori vaahto.
  27. Kaada noin 1 desi kuumaa marmeladia kulhoon ja sekoita joukkoon
  28. sitruunahappo. Lisää seos kattilaan. Anna seoksen jähmettyä hetki ennen
  29. kuin kaadat sen puhtaisiin tölkkeihin.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kana_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit