Mainokset

Aprikoosi-porkkanamarmeladi resepti

Mainokset

Aprikoosi-porkkanamarmeladi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 12 t 50 min
  3. 1 annosta
  4. 1 kg tuoretta aprikoosia
  5. 1½ kg sokeria
  6. 3 dl vettä
  7. 500 g porkkanaa
  8. ½ kpl sitruunaa
  9. Hyytymiskoe marmeladeille ja hyytelöille: Levitä ruokalusikallinen
  10. marmeladia kylmälle lautaselle ja anna sen jäähtyä (nosta vaikka
  11. hetkeksi jääkaappiin). Vedä lusikalla vana marmeladiin. Jos vana
  12. pysyy, on marmeladi valmista.
  13. Jos marmeladi tai hyytelö ei ole hyytynyt purkissa parin vuorokauden
  14. kuluessa, keitä se uudelleen ja lisää joukkoon pektiiniä tai muuta
  15. hyytelöintiainetta.
  16. Halkaise aprikoosit ja poista kivet.
  17. Sekoita halkaistujen aprikoosien joukkoon sokeri ja vesi. Anna seoksen
  18. olla huoneenlämmössä yön yli.
  19. Pese ja kuori porkkanat. Viipaloi ja keitä ne pehmeiksi. Puserra
  20. porkkanat siivilän läpi.
  21. Kaada aprikoosiseos ja porkkanasose kattilaan. Kuumenna seosta ja anna
  22. kiehua hiljalleen 40 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Lisää
  23. keittämisen lopussa sitruunamehu. Kuori vaahto pinnalta.
  24. Kaada kuuma marmeladi puhtaisiin tölkkeihin ja sulje tölkit huolella.
  25. Säilytä kylmässä.

Kuva galleriasta

vihreat_pavut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit