Mainokset

Bataattisämpylät

Mainokset

Bataattisämpylät
 
Aineosat
  • kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl maitoa
  • 300 g bataattia
  • maitoa tai vettä
  • kauraleseitä
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • puolikarkeita vehnäjauhoja
  • öljyä
Ohjeet
  1. Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä (huoneenlämpöiseksi). Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Kuva galleriasta

kanapasta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit