Blinit Kasvisblinit ja limettilohi resepti
Mainokset
Blinit Kasvisblinit ja limettilohi resepti
Aineosat
Ohjeet
- 30 min
- Passiivinen 1 t
- Kasvisblinit ja limettilohi
- 8 annosta
- 1½ dl tattarijauhoja
- ¾ tl suolaa
- ¾ tl sokeria
- 2 dl maustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
- ½ kpl kuivahiivapussia
- 1 kpl munaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 50 g kesäkurpitsaa (raastettuna)
- ½ dl sipulia (kuutioituna)
- 1 dl kevytmaitoa
- 1 rkl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- Tarjoiluun
- 200 g graavilohta
- ½ kpl limettiä
- 100 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
- ½ dl tuoreyrttiseosta
- Mittaa jauhot, suola ja sokeri kulhoon. Sekoita kädenlämpöinen jogurtti
- ja murennettu hiiva ja lisää seos hyvin sekoittaen kulhoon. Erota
- keltuainen ja valkuainen. Lisää keltuainen taikinaan. Peitä kulho
- liinalla ja anna taikinan kuplia 3060 minuuttia.
- Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kesäkurpitsaraaste ja
- sipulikuutiot pannuun. Anna kasvisten pehmitä miedolla lämmöllä,
- silloin tällöin sekoitellen. Jäähdytä.
- Lisää kiehuva maito, rasva ja kasvikset taikinaan. Vatkaa valkuainen
- kovaksi vaahdoksi ja kääntele se blinitaikinaan. Paista blinit blini-
- tai ohukaispannussa.
- Tarjoa kasvisblinit limettimehulla valellun lohen, vaahdotetun
- ranskankerman ja tuoreyrttisilpun kanssa. Nauti juomana olutta.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
