Mainokset

Borssikeitto Ukrainan borssikeitto resepti

Mainokset

Borssikeitto Ukrainan borssikeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 5 t
  3. Ukrainan borssi
  4. 8 annosta
  5. Lihaliemi
  6. 500 g naudanrintaa
  7. 20 dl vettä
  8. 1 kpl purjoa
  9. 2 kpl sipulia
  10. 50 g juuriselleriä
  11. 2 kpl porkkanaa
  12. 2 kpl valkosipulinkynttä
  13. 1 kpl laakerinlehteä
  14. ¼ tl maustepippuria (kokonaisia)
  15. ¼ tl valkopippuria (kokonaisia)
  16. ½ tl timjamia
  17. 1 tl suolaa
  18. 4 rkl persiljaa
  19. Keitto
  20. 250 g punajuurta
  21. 1 rkl väkiviinaetikkaa
  22. 2 rkl voita
  23. 70 g tomaattipyreetä
  24. 1 tl sokeria
  25. 1 kpl sipulia
  26. 50 g juuriselleriä
  27. 1 kpl porkkanaa
  28. 300 g perunaa
  29. 400 g keräkaalia
  30. 20 g savustettua siankylkeä
  31. 2 kpl valkosipulinkynttä
  32. ¼ tl mustapippuria (kokonaisia)
  33. 1 kpl laakerinlehteä
  34. 150 g smetanaa
  35. 3 rkl persiljaa
  36. Aloita lihaliemen valmistus hyvissä ajoin. Huuhtaise lihat kylmällä
  37. vedellä ja pane ne kylmään veteen kattilaan. Kuumenna ja kuori vaahto
  38. tarkkaan pois. Lisää mukaan 150 g ydinluuta makua antamaan.
  39. Pese halkaistu purjo juoksevalla vedellä. Kuori sipulit ja selleri.
  40. Harjaa porkkanat putipuhtaiksi, mutta älä kuori niitä. Kun vaahtoa ei
  41. enää muodostu, lisää liemeen kasvikset reilun kokoisina paloina ja
  42. mausteet.
  43. Kypsennä miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Paras keitonpohja vain
  44. verkkaisesti pulpahtelee kypsyessään.
  45. Siivilöi liemi. Pilko lihapalat joko piirakkatarpeiksi tai lisää ne
  46. itse keittoon.
  47. Ryhdy sitten keiton tekoon. Pese ja kuori punajuuret. Leikkaa ne
  48. ohuiksi tangoiksi kuten ranskanperunat. Ripottele niille etikka ja
  49. sekoita hyvin.
  50. Kuumenna teflonpannussa ruokalusikallinen voita, lisää punajuuret,
  51. tomaattipyree, sokeri ja hieman suolaa. Hauduta miedolla lämmöllä
  52. kannen alla silloin tällöin sekoitellen. Punajuurien tulee olla täysin
  53. pehmeitä, ja niiden kypsyminen kestää 12 tuntia.
  54. Kuori sipuli ja leikkaa suikaleiksi. Kuori selleri, pese porkkana ja
  55. suikaloi nekin. Kuumenna ruokalusikallinen voita paistinpannussa ja
  56. kuullota suikaloituja kasviksia miedolla lämmöllä.
  57. Kaada lihaliemi tilavaan kattilaan. Kuori ja kuutioi perunat. Lisää
  58. lihaliemeen ja kiehauta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää
  59. keittoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 1015 minuuttia.
  60. Lisää keittoon kevyesti kuullotetut kasvikset ja anna kiehua viisi
  61. minuuttia. Lisää kypsennetyt punajuuret.
  62. Survo huhmaressa valkosipulinkynnet ja savukylki tahnaksi. Lisää
  63. keittoon. Lisää myös pippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua kymmenisen
  64. minuuttia. Tarkista suola.
  65. Nosta kattila pois tulelta ja anna seistä kannen alla 1520 minuuttia,
  66. jotta maut tasaantuvat.
  67. Nosta lautaselle liemilihoista leikkaamasi pala, lisää ukrainan
  68. borssikeittoa ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa. Tipauta
  69. keskelle lusikallinen smetanaa. Syödessään venäläiset sekoittavat sen
  70. borssikeittoon eivätkä jätä saarekkeeksi kellumaan.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit