Mainokset

Boston Viikunaboston resepti

Mainokset

Boston Viikunaboston resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 1 t 45 min
  3. Viikunaboston
  4. 8 annosta
  5. 2½ dl kevytmaitoa
  6. 25 g hiivaa
  7. 1 kpl munaa
  8. 1 dl sokeria
  9. 1½ tl kardemummaa
  10. ½ tl suolaa
  11. 7½ dl vehnäjauhoja
  12. 1 dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  13. Täyte
  14. 200 g tuorejuustoa
  15. 120 g smetanaa
  16. ¾ dl sokeria
  17. 200 g kuivattuja viikunoita (pieniksi paloiteltuina)
  18. Voiteluun
  19. 1 kpl munaa
  20. Pinnalle
  21. 1 rkl raesokeria
  22. 1 rkl mantelirouhetta
  23. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mukaan muna, sokeri,
  24. kardemumma ja suola.
  25. Lisää vehnäjauhot ja loppuvaiheessa myös rasva. Alusta taikinaa
  26. muutaman minuutin ajan.
  27. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi (vähintään puoli
  28. tuntia).
  29. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
  30. Kauli taikina neliön muotoiseksi levyksi (50 x 50 cm).
  31. Levitä päälle smetanalla notkistettu tuorejuusto, joka on makeutettu
  32. sokerilla. Ripottele viikunat pinnalle.
  33. Kääri napakaksi rullaksi.
  34. Leikkaa rulla terävällä veitsellä 8 palaan ja nosta palat voideltuun
  35. kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin.
  36. Anna viikunabostonkakun kohota noin 45 minuuttia. Voitele munalla.
  37. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta.
  38. Paista viikunabostonia 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kuva galleriasta

kurpitsa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit