Mainokset

BouillabaisseRanskalainen kala-äyriäiskeitto ( Bouillabaisse) resepti

Mainokset

BouillabaisseRanskalainen kala-äyriäiskeitto ( Bouillabaisse) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 0 s
  2. Passiivinen 1 t
  3. Bouillabaisse
  4. 6 annosta
  5. ¼ dl rypsiöljyä
  6. 4 kpl valkosipulinkynttä (silputtuna)
  7. 7½ dl kuivaa valkoviiniä
  8. 500 g sinisimpukoita
  9. 1 kpl sipulia (silputtuna)
  10. ¼ dl tomaattipyreetä
  11. ½ tl piparjuuritahnaa
  12. 1 rkl sokeria
  13. 10 dl kalalientä
  14. ½ dl kalafondia
  15. 400 g perunaa (kuorittuina ja paloiteltuina)
  16. 120 g porkkanaa (baby)
  17. 1½ dl ruokakermaa
  18. 2 rkl voita
  19. ½ tl suolaa
  20. 3 g sahramia
  21. 1 kpl laakerinlehteä
  22. 3 rkl persiljaa
  23. 1 tl mustapippuria (kokonaisia)
  24. 300 g lohta (isohkoiksi kuutioiksi leikattuna)
  25. 100 g katkarapuja (pakaste)
  26. 100 g jättikatkaravunpyrstöjä
  27. 500 g kuhaa (fileinä)
  28. 1 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
  29. Aloita ranskalaisen kala-äyriäiskeiton valmistus kaatamalla isoon
  30. kattilaan oliiviöljy ja puolet silputusta valkosipulista. Kuumenna ja
  31. anna aromeiden avautua. Kaada joukkoon reilut 4 dl valkoviiniä. Kun
  32. seos kiehahtaa, lisää joukkoon hyvin pestyt sinisimpukat ja keitä,
  33. kunnes simpukat avautuvat.
  34. Nosta simpukat reikäkauhalla kulhoon odottamaan. Valmista seuraavaksi
  35. aromikas liemi, eli kuullota isossa kattilassa tilkassa oliiviöljyä
  36. loput hienonnetusta valkosipulista ja sipulisilppu. Lisää joukkoon
  37. tomaattipyree, piparjuuritahna ja sokeri. Lisää 3 dl valkoviiniä ja
  38. anna sen hieman kiehua kasaan.
  39. Kaada joukkoon kalaliemi ja kala- tai hummerifondi sekä lisää
  40. paloitellut perunat. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat
  41. puolikypsiä. Lisää joukkoon pikkuporkkanat tai ohuita
  42. porkkanasuikaleita.
  43. Kaada kerma pieneen kattilaan ja anna sen kiehua kasaan niin, että
  44. kermasta tulee paksua. Kaada kerma isoon kattilaan, lisää voi ja mausta
  45. liemi. Lisää lohikuutiot ja anna niiden kypsyä.
  46. Lisää lopuksi keiton joukkoon kuorelliset katkaravut sekä jokiravun
  47. pyrstöt ja anna niiden lämmetä. Nosta keittokattila sivuun.
  48. Ruskista lopuksi kuhafileet paistinpannulla kullanruskeiksi ja
  49. rapeiksi.
  50. Kokoa annos: nosta lientä lautasen pohjalle, lisää kasviksia, lohta,
  51. simpukoita, katkarapuja, jokiravun pyrstöjä, ja lopuksi paistettu
  52. kuhafilee. Koristele bouillabaisse tuoreella tillillä.

Kuva galleriasta

keitetyt_kananmunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit