Mainokset

Britan mantelikäärö resepti

Mainokset

Britan mantelikäärö resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 25 min
  3. Britan mantelikäärö
  4. 12 palaa
  5. Pohja
  6. 150 g voita
  7. 1½ dl sokeria
  8. 4 kpl keltuaista
  9. 2 dl perunajauhoja
  10. 2 tl leivinjauhetta
  11. 1 dl kevytmaitoa
  12. Marenki
  13. 4 kpl valkuaista
  14. 2 dl sokeria
  15. 50 g manteleita (lastuina)
  16. Täyte
  17. 2½ dl manteleita (kuorittuina)
  18. ½ dl sokeria
  19. 150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  20. 2 dl maitorahkaa
  21. Koristeluun
  22. 2 rkl tomusokeria
  23. 2 dl marjoja (punaviini)
  24. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset
  25. yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe.
  26. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen jauhoseos ja maito.
  27. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175
  28. asteessa noin 15 minuuttia.
  29. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri
  30. useammassa erässä ja jatka vielä vatkaamista. Marenki on valmista, kun
  31. seos pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  32. Levitä marenkiseos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle
  33. mantelilastut. Kypsennä pohjaa vielä noin 15 minuuttia.
  34. Ripottele leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa siihen jäähtynyt pohja.
  35. Mittaa mantelit ja sokeri tehosekoittimeen ja ajele nopeasti
  36. murumaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään manteliseos, ranskankerma ja
  37. maitorahka, levitä seos levylle. Kääri rullalle ja säilytä peitettynä
  38. kylmässä.
  39. Ripottele päälle tomusokeria ja koristele punaviinimarjatertuilla.
  40. Jos et halua tehdä gluteenitonta versiota, voit korvata perunajauhot
  41. vehnäjauhoilla.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

pizza

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit