Mainokset

Caldo verde Portugalilainen lehtikaalikeitto resepti

Mainokset

Caldo verde Portugalilainen lehtikaalikeitto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 25 min
  3. Portugalilainen lehtikaalikeitto
  4. 6 annosta
  5. 600 g perunaa (keltainen pussi)
  6. 1 kpl sipulia
  7. 2 kpl valkosipulinkynttä
  8. 10 dl kasvislientä
  9. 150 g lehtikaalia (tai savoijinkaalia)
  10. 100 g chorizo-makkaraa
  11. 2 rkl oliiviöljyä
  12. ¼ tl mustapippuria
  13. ¼ tl suolaa
  14. 1 dl tuoretta korianteria
  15. Kuori ja pilko perunat ja sipulit. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja
  16. lisää kasvikset joukkoon. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä
  17. (noin 20 minuuttia).
  18. Pese lehtikaali ja leikkaa se oikein ohuiksi suikaleiksi.
  19. Viipaloi chouricoat eli chorizo-makkarat.
  20. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää hieman vettä tarvittaessa.
  21. Kiehauta keitto uudelleen. Lisää kaali, makkarat ja öljy. Anna hautua
  22. noin 5 minuuttia.
  23. Tarkista portugalilaisen lehtikaalikeiton maku. Silppua pinnalle
  24. korianteria.
  25. Perinteisesti caldo verden kanssa tarjotaan karkeista maissijauhosta
  26. leivottua leipää.
  27. Caldo verdeä eli peruna-kaalikeittoa tarjotaan usein perhejuhlissa
  28. alkuruokana.
  29. Mausteiset makkarat voit halutessasi ruskistaa pannulla ennen
  30. soppakulhoon lisäämistä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paahtoleipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit