Mainokset

Charlotta Valkosuklaa-aprikoosicharlotta resepti

Mainokset

Charlotta Valkosuklaa-aprikoosicharlotta resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 4 t
  3. Valkosuklaa-aprikoosicharlotta, kokonainen
  4. 25 annosta
  5. Suklaakääretorttu
  6. 4 kpl munaa
  7. 1½ dl sokeria
  8. 1 dl vehnäjauhoja
  9. ½ dl kaakaojauhetta
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. Täyte 1
  12. 2 dl hedelmähilloa (aprikoosi)
  13. Täyte 2
  14. 6 kpl liivatelehteä
  15. 480 g aprikoosia (säilyke, sokeriliemi)
  16. 4 dl kuohukermaa
  17. 250 g maitorahkaa
  18. 1 dl sokeria
  19. 2 tl vaniljasokeria
  20. ½ dl limettimehua
  21. Valkosuklaakuorrutus
  22. 200 g valkosuklaata
  23. 2 dl kuohukermaa
  24. 250 g maitorahkaa
  25. 2 rkl sokeria
  26. 2 tl vaniljasokeria
  27. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
  28. siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle
  29. uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 68 minuuttia.
  30. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä päälle aprikoosihillo
  31. ja kääri torttu pitkältä sivulta alkaen tiiviiksi rullaksi. Anna
  32. vetäytyä hetki jääkaapissa.
  33. Vuoraa noin 2 litran vetoinen, pyöreäpohjainen kulho kelmulla niin,
  34. että kelmu ulottuu reilusti reunojen yli. Leikkaa kääretorttu ohuiksi,
  35. noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti kulhon
  36. pohjalle ja reunoille ylös asti.
  37. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja
  38. hienonna ne veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon
  39. aprikoosit, rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
  40. Kuori hyvin pestystä limetistä suikaleita koristelua varten. Purista
  41. sitten limetin mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatteista
  42. ylimääräinen neste ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada seos
  43. ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte
  44. kääretorttuviipaleiden päälle kulhoon. Tasoita pinta. Asettele täytteen
  45. päälle loput kääretorttuviipaleet. Nosta kelmun reunat kakun päälle ja
  46. anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan
  47. päivään.
  48. Kumoa charlotta tarjoiluvadille ja poista kelmu. Valmista
  49. valkosuklaakuorrutus. Sulata valkosuklaa hyvin varovasti
  50. mikroaaltouunissa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon
  51. sulatettu valkosuklaa sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon rahka, sokeri
  52. ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus kakun pintaan ja kuvioi veitsellä.
  53. Koristele valkosuklaa-aprikoosicharlotta halutessasi vaikka
  54. limetinkuorisuikaleilla, suklaaruusukkeilla ja -lastuilla.

Kuva galleriasta

lettuja

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit