Mainokset

Creme brulee Piparkakkubrûléet resepti

Mainokset

Creme brulee Piparkakkubrûléet resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t 15 min
  3. Piparkakkubruleet
  4. 6 annosta
  5. 3 dl kuohukermaa
  6. 2 dl kevytmaitoa
  7. 1 dl sokeria
  8. 1 kpl kanelitankoa
  9. ½ tl neilikkaa (kokonaisia)
  10. ½ tl inkivääriä
  11. 2 rkl appelsiininkuoripaloja
  12. 6 kpl keltuaista
  13. Kuorrutus
  14. 4 kpl piparkakkuja (ohuita)
  15. 2 rkl fariinisokeria
  16. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko, neilikat ja
  17. inkivääri. Pese appelsiini huolellisesti, kuori sen oranssi kuori
  18. kuorimaveitsellä ja lisää kerma-maitoon. Kiehauta sekoittaen ja nosta
  19. kattila liedeltä. Jäähdytä 15 minuuttia. Siivilöi kerma-maito.
  20. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella. Kaada kerma-maito
  21. munien joukkoon, samalla pienimmällä teholla vatkaten.
  22. Nosta 6 uuninkestävää annosvuokaa tai kahvikuppia isoon uunivuokaan tai
  23. uunipannuun. Jaa vanukasseos annosvuokiin. Kaada niiden ympärille
  24. kiehuvaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
  25. Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia,
  26. kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Jäähdytä.
  27. Voit tehdä vanukkaat tähän asti päivää ennen tarjoilua ja säilyttää ne
  28. jääkaapissa.
  29. Kuorruta vanukkaat ennen aterian alkua. Murskaa piparkakut
  30. pakastepussissa kaulimella jauheeksi. Lisää pussiin fariinisokeri ja
  31. sekoita. Leikkaa pussista kulma pois. Nosta piparkakkumuotti vanukkaan
  32. pinnalle ja annostele piparimurska muotin läpi.
  33. Paahda piparkakkubruleiden pinta nopeasti rapeaksi grillivastusten
  34. alla. Tarkkaile koko ajan, ettei sokeri pääse palamaan.
  35. Koristele piparkakkubruleet tomusokerilla ja
  36. appelsiininkuorisuikaleilla.
  37. Yli jääneistä valkuaisista voit tehdä marenkeja.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit