Mainokset

Donitsi Donitsit resepti

Mainokset

Donitsi Donitsit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 15 min
  3. Donitsit
  4. 20 kpl
  5. 50 g voita
  6. 1 dl sokeria
  7. 2 tl vaniljasokeria
  8. 2 kpl munaa
  9. 7 dl vehnäjauhoja
  10. 2½ tl leivinjauhetta
  11. 1 tl kardemummaa
  12. ½ tl suolaa
  13. 2 dl kuohukermaa
  14. Kinuskikuorrutus
  15. 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  16. 2 dl fariinisokeria
  17. ½ rkl voita
  18. Lisäksi
  19. Paistamiseen:
  20. rypsiöljyä
  21. Pinnalle:
  22. sokeria
  23. Pehmitä rasva mikroaaltouunissa notkeaksi. Vatkaa kierrevatkaimella
  24. joukkoon sokerit. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä
  25. kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita
  26. puuhaarukalla tasaiseksi.
  27. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi levyksi.
  28. Ota reiällisellä donitsimuotilla tai Ø noin 8 cm:n kokoisella pyöreällä
  29. muotilla kakkuja. Jos teet kakut pyöreällä muotilla, tee keskelle reikä
  30. esimerkiksi pullonkorkilla. Muotoile reikäpalat ja yli jäänyt taikina
  31. uudelleen levyksi ja ota muotilla paloiksi.
  32. Kuumenna öljy 170180-asteiseksi. Paista donitsit molemmin puolin
  33. kauniin ruskeiksi (12 minuuttia/ puoli). Nosta ne reikäkauhalla
  34. talouspaperin päälle valumaan. Sokeroi donitsit lämpiminä tai kuorruta
  35. jäähtyneinä.
  36. Kinuskikuorrutus: Sekoita kerma ja fariinisokeri paksupohjaisessa
  37. kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 1520 minuuttia,
  38. kunnes kinuski on sakeaa. Sekoita voi valmiiseen kinuskiin. Kasta
  39. donitsit varovasti yhdeltä puoleltaan kuorrutukseen ja anna jähmettyä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

friteerattu_kana

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit